Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İcra hukuk kararlarının kesinleşmesi gerekir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İcra hukuk kararlarının kesinleşmesi gerekir mi?

İİK'in 363 ve sonraki maddelerinde, İcra Mahkemesince verilecd kararlardan temyizi kabil olanlar belirlenmiş, bunların infaz edilebilmesi içi kesinleşmesi gerektiğine dair bir hükme yer verilmemiştir. Bir başka deyişi, icra mahkemesi kararlarının infazı için kesinleşmesi zorun bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cag.edu.tr

İcra hukuk kararları kesinleşmeden icraya konur mu?

Mahkeme kararın kesinleşmemiş olması kural olarak, kararın icraya konmasına engel değildir. Aşağıda belirtilen durumlarda İstisnai olarak ilamın icraya konulabilmesi için kesinleşmesi beklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

İcra ceza mahkemesi kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Ceza Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 4. Maddesi “Mahkûmiyet hükümleri kesinleşmedikçe infaz olunamaz.” hükmünü amirdir. Dolayısıyla mahkûmiyet hükmünün ferisi niteliğinde olan alacak kalemlerinin icraya konulabilmesi için mahkûmiyet hükmünün kesinleşmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

İcra hukuk mahkemesi kararları ne zaman kesinleşir?

Kararın kesinleşmesi için tüm kanun yollarının denenmiş ya da denenme şansı kalmamış olması yani tüketilmiş olması gerekmektedir. Daha açık bir ifade ile temyiz edilmemiş karar temyiz süresi geçene kadar kesinleşmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alanyaavukatlik.com

Hangi kararlar kesinleşmeden icraya konulamaz?

Buradan anlaşılması gereken, isim tashihi, soyisim tashihi, yaş tashihi, velayetin nez'i, babalık davası, nesep tashihi, boşanma ve bunun eki niteliğindeki hükümler gibi kişinin doğrudan şahsı ya da ailevi yapısıyla ilgili hukuki durumunda değişiklik yaratan ilamlar ile bu ilamların eki niteliğindeki hükümlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

Mahkeme Kararının İcrası

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kesinleşme şerhi için talep gerekir mi?

Kesinleşme şerhi bir mahkeme kararının geri dönüşü olmayan şekilde sonuçlandığını gösteren mahkeme evrakıdır. Gerekçeli karara ek olarak kalem müdürü tarafından hazırlanmaktadır. Genelde kararın başka bir yerde kullanılabilmesi için resmi kurumlarca talep edilen bir evraktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Hukuki el atma davaları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Sonuç olarak kamulaştırmasız el atmalarda, el atma sebebiyle mülkiyet hakkından doğan taleplere dair tazminat ve bedel mahkeme kararı kesinleşmeksizin icraya konulabilecektir. İlgili kararın tam metni için tıklayınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslanpinar.com

İcra hukuk mahkemesi kararları kesin midir?

İcra mahkemesi kararlarından hangilerinin temyiz olunabileceği özel hükümlerle ve genel olarak da İİK.nun 363. maddesinde birer birer açıklanıp gösterilmiştir. Bunların dışında kalan mahkeme kararları kesindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukwork.com

İcra hukuk mahkemesi kararı kesin midir?

Tarafları aynı olan Üsküdar 2. İcra Mahkemesinin 2012/1108-229 sayılı ilamında her iki davalı kiracı olarak kabul edilmiş ve haklarında tahliye kararı verilmiş bu karar temyiz edilmeksizin kesinleşmiştir. İcra mahkemesi kararları kendi aralarında kesin hüküm teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unalgokturk.av.tr

İcra dosyasi ne zaman kesinleşir?

Buna icra takip talebi denir. Söz konusu bu başvurunun ardından borçlu olan kişiye ödeme emri gönderilir. Burada önemle vurgulamak gerekir ki; ödeme emrine 7 gün içerisinde itiraz etmeyen borçlunun ödeme emri kesinleşir ve haciz işlemlerine başlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

İcra hukuk borca itiraz kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İİK. nun 363 ve sonraki maddelerinde, icra mahkemesince verilecek kararlardan temyizi kabil olanlar belirlenmiş, bunların infaz edilebilmesi için kesinleşmesi gerektiğine dair bir hükme yer verilmemiştir. Bir başka deyişle, icra mahkemesi kararlarının infazı için kesinleşmesi zorunlu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unalgokturk.av.tr

İcra hukuk imzaya itiraz kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

" İİK. 364. maddesi gereğince, takibe yönelik itiraz ve şikayet hakkında verilen icra mahkemesi kararı kesinleşmeden satışa gidilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

İcra edilebilirlik şerhinin kesinleşmesine gerek var mı?

İcra edilebilirlik şerhinin ayrıca kesinleşmesini bekleme gereği bulunmamaktadır. Ayrıca arabuluculuk anlaşması ilam niteliğinde bir belge sayılır ve kesinleşmesi beklenemez. İcra dairelerinde uygulamada birlik yok. İcra edilebilirlik şerhinin kesinleşmesini isteyen icra müdürleri var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: av-saimincekas.com

İcra takibinin iptali kararının kesinleşmesi gerekir mi?

İcra Takibinin İptali Kararının Kesinleşmesi Gerekir Mi? İcra takibinin iptali kararında icra mahkemesinin kararı kesin hüküm teşkil etmeyeceğinden iptal kararının reddi halinde borçlu kabulü halinde ise alacaklı genel mahkemelerde dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Ilamlı icra için hüküm Kesinleşmeli mi?

Türk hukukunda, mahkemelerce verilen ilamlar, verildikleri andan itibaren icra etkisine sahiptir; dolayısıyla mahkeme kararlarının kesinleşmemiş olması kararın yerine getirilmesini önlemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doganturan.av.tr

Gerekçeli karar tebliğ edilmeden icra takibi yapılabilir mi?

Kanun yoluna başvurma süresi, gerekçeli kararın taraflara, avukatla temsil ediliyor iseler avukatlarına tebliği ile başlar. Ancak ilamın icrası, kanun yolundan bağımsız bir yoldur. Bu nedenle gerekçeli karar yazılmış ise icra takibine koyulması için tebliğ edilmesini beklemek gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mcthukuk.com

İcra mahkemesi kararları kesinleşmeden uygulanır mı?

İİK'in 363 ve sonraki maddelerinde, İcra Mahkemesince verilecd kararlardan temyizi kabil olanlar belirlenmiş, bunların infaz edilebilmesi içi kesinleşmesi gerektiğine dair bir hükme yer verilmemiştir. Bir başka deyişi, icra mahkemesi kararlarının infazı için kesinleşmesi zorun bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cag.edu.tr

Icra hukuk mahkemesi keşif yapar mı?

Keşfe yetkili mahkeme HMK'nın 289. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre keşif, davaya bakan mahkemece icra edilir. Keşif konusu, mahkemenin yargı çevresi dışında ise inceleme istinabe suretiyle yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Icra hukuk mahkemesinde istinaf süresi ne zaman başlar?

İstinaf yoluna başvuru süresi tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren on gündür.” denilmektedir. Anılan hüküm gereğince icra hukuk mahkemesi tarafından verilen ve istinafı mümkün olan kararlara karşı istinaf süresi ilgili kararın tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren on gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taskinsimsek.com

İcra mahkemesi kararlarından hangisi maddi anlamda kesin hüküm teşkil eder?

Ancak icra mahkemesinin istihkak davasında ve İİK madde 89/4'e göre açılan tazminat davalarında vermiş olduğu kararlar ile ihalenin feshi başvurusunun reddine ilişkin kararları maddi anlamda kesin hüküm oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

İcra mahkemesinin hangi kararları temyiz edilemez?

Temyiz yoluna başvuru sadece satışı durdurur, satıştan başka icra işlemlerini durdurmaz. Bu hükme göre, takibe yönelik itiraz ve şikayetler hakkında verilen kararlara ilişkin temyiz incelemesi sonuçlanmadan satışa gidilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Hangi kararlar kesin hüküm teşkil eder?

Bir hüküm, davada veya karşılık davada ileri sürülen taleplerden, sadece hükme bağlanmış olanlar hakkında kesin hüküm teşkil eder. Kesin hüküm, tarafların küllî halefleri hakkında da geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Kamulaştırmasız el atma kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

19 Haziran 2021 tarih 31516 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 7327 sayılı İCRA VE İFLÂS KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN uyarınca yapılan değişiklikle kamulaştırmasız el atma davalarında verilen kararlar kesinleşmeden icra takibi başlatılamayacağı hükmü getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapagan-kocabey.com

Kamulaştırma kararı vekalet ücreti kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Kanun'a eklenen Ek 4'üncü madde birlikte, Kamulaştırma Kanunu uyarınca hükmedilen bedel, tazminat, vekalet ücreti ve yargılama giderleri için icra takibi başlatmadan evvel idareye yazılı olarak başvurma zorunluluğu getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pehlivanguner.com

Eşya alacağı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Ziynet Alacağı Kesinleşmeden İcraya Konulabilir Mi? Ziynet alacağı kesinleşmeden icraya konulabilir. Yani ziynet alacağı davası ayrı bir dava olarak karara bağlanmış olsa da, boşanma davasıyla birlikte görülüp karara bağlanmış olsa da kesinleşmeden icraya koyulabilen bir dava türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oner.av.tr
Önceki makale
Kat mülkiyeti yoksa ne olur?
Sonraki makale
Kayıtlı şifreler nerede?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT