Bu banka aynı zamanda “İcralık olan emekli kredi çekebilir mi?” sorusunu olumlu yanıtlar. Bankanın emekli maaşı alan müşterilerine özel kredi olanakları, mevcuttur. Gerekli belgeleri ibraz eden emekliler, kredi değerlendirmesine hak kazanabilir.
Borçlarınızı tek bir yerde toplayıp uygun miktarlarla ödemek isterseniz, Akbank'ın Anında Onaylı kredisini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda emekli maaşı alanlara özel kredi seçenekleri de sunmaktadır. Yapı Kredi Bankası, icralık borcu olan kişilere avantajlı koşullarda kredi sağlar.
Ödemesi devam eden kredi kartı ve kredi borcunuzun olması, yeni bir kredi çekmeniz için engel değildir.
PTT, yasal takibe düşmüş borçları olan emeklilere kredi vermez. Bu nedenle başvuru yapmadan önce icra borcunun kapatılması gerekir. Genel olarak birçok banka gibi, PTT'de kredi başvurularında kişilerin kredi notunu ve sicil durumunu dikkate alır.
Bu noktada kara listede olanlara kredi imkanı tanıyan bankalar var mıdır diye soracak olursanız, kara listeye girmiş olanlara bankalar kredi başvurusu bile yaptırmazlar. Bankalardan kredi kartı alamazlar. Artık bankalar tarafından kredi yada kredi kartı verilmemeli denilen grubun içindedirler.
İlgili 45 soru bulundu
Aktif Bank herhangi bir ipotek ya da kefil şartı olmadan 30.000 TL'ye kadar kredi imkanı sağlamaktadır. Kredi notu düşük ya da icralık olan kişilerin %2.75 oranıyla bu krediyi almaları mümkündür. öte yandan 60 aya kadar vade seçeneği de bu kredilerde ortaya çıkmaktadır.
Borcunuzu tamamen kapattıysanız, alacağınız borcu yoktur yazısı ile öncelikli olarak maaşınızın yattığı bankayı ya da kredi kartı gibi bankacılık ürünlerini kullandığınız diğer bankaları tercih ederek tekrar kredi talebinizi iletebilirsiniz.
Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez. Muvafakatin mutlaka cebri icra aşamasında verilmiş olması gerekir. Örneğin, kredi sözleşmesinde emekli maaşına haciz konulmasına verilen muvafakat, eğer cebri icra aşamasında yinelenmezse haciz konulamaz.
Bu durumda, emeklinin izni alınmış olup istisnai durum gerçekleşir. Emekli maaşına konulan haczin kaldırılması için İcra müdürlüklerine dilekçe verilmelidir. Ancak, söz konusu haciz usulen uygunsa veya izin çerçevesinde konulmuşsa, hukuken herhangi bir aykırılık tespit edilememektedir.
İcralık Olanlara Kredi Veren Diğer Bankalar
Ziraat Bankası gibi, Vakıfbank ve Halkbank kamu bankaları, Burgan Bank, Denizbank, Garanti BBVA ve İş Bankası gibi özel bankalar, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Türkiye Finans gibi katılım bankaları sizlere bu şekilde kredi imkanı vermektedir.
Söz konusu durum borçlu görünen taraf için bazı işlemlerin yapılmasında engel teşkil etmektedir. Borcun tamamı ödenmiş olsa bile örneğin kredi çekmek isteyen bir vatandaş icra dosyasının açık görünmesi nedeniyle bazen kredi çekemeyebilir.
Yasal Takibe Düşen Borç Ne Zaman Silinir? Yasal takibe düşen borç, yasal takip kapsamında talep edilen borcun tamamının ödenmesiyle birlikte silinir.
Banka 90 gün içerisinde borcun ödenmesini talep eder. Bu süre içerisinde borç ödenmezse haciz başlatılır. Haciz kişi belirli bir sigorta kurumuna ya da belirli bir maaşı alıyorsa ilk olarak maaşına haciz gelir. Yeterli olmadığı takdirde evine haciz işlemi uygulanır.
Hangi Banka Hesaplarına Haciz Konulamaz? İcra hukuku kapsamında borçlunun maaş hesabının haczedilmek istenmesi durumu buna bir istisna getirmektedir. Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz.
Borç kapatmak için kredi çekilebilecek bankaların bazıları şöyledir: Ziraat Bankası Halkbank. QNB Finansbank.
Yalnızca kredi borcu olan kişilerin maaşlarını aldıkları bankayı değiştirme seçenekleri bulunmaz. Bunun dışında mevcut bankadan alınan kredi kartına dair bir borcun da bulunmaması gerekir.
Emekli maaşınıza haciz geldiği takdirde kanuna aykırı olarak haciz kesintisi yapıldığını ve bu kesintinin sonlandırılmasının mümkün olduğunu belirten Çakı, “Haciz kesintisi koyan icra müdürlüğüne başvurarak, 5510 sayılı kanunun uygulanmasını talep edin. Büyük ihtimalle talebiniz cevap bulacaktır.
Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarını düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olan ve emekli aylığı bağlanmış olanların, maaşlarının dörtte birini haczedebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında haczedilecek maaş miktarı emekli maaşının yüzde 25'ini geçemez.
SSK, Bağ - Kur, Banka ve Borsa sandıklarından emekli olanların maaşına ise rızası olmazsa haciz konulamaz. Ancak, SGK' nın emekli kişiden prim, SGDP gibi bir alacağı var ise emekli maaşını haczedilebilir. Dolayısıyla, SGK' ya borcu olan ve emekli aylığı alanların maaşlarının dörtte biri ( % 25) haczedilebilmektedir.
Emekli maaşı üzerine bloke koyma işlemi yasalarda yer almaktadır. Yasaya göre emekli maaşına bloke koyma hakkı yoktur. Aynı maddenin açıklamasına göre nafaka alacakları ve Sosyal Güvenlik Kurumunun alacakları hariç kişinin emekli aylığından kesinti yapılamamaktadır ve üzerine bloke konulamamaktadır.
Banka borcu nedeniyle emekli maaşına haciz gelir mi? Emekli, sakatlık, dul ve yetim aylığının, ilgili yasa gereği haczi ve blokesi mümkün değildir. Kredi borcu 5510 sayılı Kanunun 93.maddesinde sayılı istisna alacaklardan biri olmadığından kredi borcunu ödemeyen emeklinin emekli maaşı haczedilemez.
Cevap: Öncelikle, emekli maaşına bloke konulamaz, haczedilemez. Promosyona bloke konulması ise biraz tartışmalı bir konu. Kimi hukukçulara göre verilen promosyon emekli maaşının bir parçası, eklentisi olduğu için ödenen promosyona bloke konulamaz.
Borçların silinmesi için vatandaşın borcu için icra sürecinin başlamış olması şartı aranıyor. Vatandaşın borcu var ancak icraya işlem başlamamışsa kapsama girmeyecek. 15 Ağustos tarihinden sonra icra başlamış borçlar kapsamda olmayacak. Silinecek borçlarda sınır 2 bin lira olacak.
2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor. Söz konusu bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkün.
Öte yandan, bir icra takibi sürecinin memur veya sözleşmeli personelin sicil kayıtlarına işlenip işlenmeyeceği de sıkça sorulan bir sorudur. Ancak, net bir şekilde belirtmek gerekir ki, icra takibi süreci sicil kayıtlarına işlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri