Uyku uzmanları, ortalama bir boy uzunluğuna sahip kişilerin, yatağının yerden 64 cm yükseklikte olması gerektiğini söyler. Ancak boy uzunluğunuza, mevcut vücut yapınıza, sağlık durumunuza ve yaşınıza bağlı olarak bu yükseklik 40 cm ile 72 cm arasında değişebilir.
Standart tek kişilik yatak 70 x 200 cm olmaktadır. Çift kişilik yataklar 140 x 200 cm olarak dikkat çeker. Avrupa'da ise tek kişilikler 90 x 200 cm, çift kişilik yataklar ise 140 x 200 cm şeklinde üretilmektedir.
Peki yatak tercih ederken yüksek yatak mı yoksa alçak yatak mı tercih etmeliyiz? Alçak yataklar yüksek yataklara göre daha modern bir hava katar ve şık görünür. Alçak yatak bazaları daha az risklidir. Zira uyku esnasında yataktan düşme olasılığına karşı, sakatlanma riskini azaltır.
Yüksek yatak bazalar kaliteli uykuyu çağrıştırma özelliğine sahiptir. Yüksek bir yatakta yatarken yataktan kalkmak kolaydır. Yüksek yatakların genellikle altlarında bazaları olduğu için eşya saklama konusunda kolaylık sağlar.
Standart Yatak Ölçüleri Nedir? Standart yatak ölçüleri, tek kişilik yataklarda en 90 cm boy 190 cm, çift kişilik yataklarda ise en 160 cm boy 200 cm şeklindedir. Bunlar genel kabul görmüş standart yatak ölçülerdir.
İlgili 36 soru bulundu
15 cm boya sahip olan aparatlar mobilyaları yükseltmek için son derece idealdir. Daha alçak olması için 5 cm, 8 cm, 10 cm baza ayağı seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Odada oluşturulmak istenen dekorasyon aparatların boy seçimini etkileyebilir.
Standart yatak ölçüsü, 160 x 200 cm'dir. Bu ölçüde yatak boyu 200 cm iken eni ise 160 cm'dir. 160 x 200 cm çift kişilik yataklar, hem tek başına uyuyan yetişkinler hem de çiftler tarafından tercih edilen; ortalama büyüklükte yataklardır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Ağrı yaşayan kişilerin sert ve çok yaylı olan yataklardan uzak durması gerekir. Aynı zamanda vücudu tam olarak saran ve destekleyen yatakları da yönelim göstermeniz sırt sağlığı açısından çok önemlidir. Visco yatak bu konuda en etkili olan yataklar arasında yer alırlar. Sadece yatak ile sırt ağrısı ortadan kalkmaz.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
İdeal komodin boyutları nelerdir? İdeal komodin boyutu yüksekliği 65-72 cm derinliği ise 60 cm belirlenmektedir. Eşyaları rahat ulaşılabilecek bir yerde tutmak için bir komodin çok kısa veya çok uzun olmamalıdır. Komodinin üstü şiltenin üstü ile aynı hizada olmalıdır.
Yatağımızın tercihi kadar yataklarımızı incelerken sertlik derecelerini de dikkat ederiz. Araştırmalar yataklarımızın ne çok yumuşak nede çok sert olmaması gerektiğini söylüyor. İdeal yatak sertlik düzeyi ise 5.6 'dır.
Çift kişilik yatak ölçü olarak iki kişinin aynı anda ve rahatlıkla kullanması için tasarlanır. Günümüzde tek kişilik kullanım amacıyla da sıklıkla tercih edilir. Standart çift kişilik yatak ölçüleri 160x200 şeklindedir. 160 cm yatağın genişliğini belirtirken 200 cm ise uzunluk ölçüsüdür.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Uzmanlara ve araştırmalara göre, yüksek kaliteli bir yatağın ömrü en fazla 10 yıldır. Genelde yataklar 10 yıldan daha kısa bir sürede yapısal fonksiyonlarını yitirirler. Kullanım şekli ve kilo dengesi yatağın ömrünü etkiler. Yatağın deforme olmaması için, her ay en az bir kere ters yüz edilmesi gerekir.
Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Yatak bazadan büyük olursa ne olur? Yatak, bazadan büyük olursa hem konforunuz hem de yatağınızın ömrü azalır. Baza zemininden destek alamayan yatağınızın içindeki sünger ve yay katmanları zarar görerek, uyku konforunuzu olumsuz etkiler. Bu sorun garanti kapsamına girmez.
Her iki kişinin de yeterli alana sahip olması için çift kişilik yatak ölçülerinden, beden ölçülerine uygun olan tercih edilmelidir. Çift kişilik yataklar genellikle 160x200 cm ölçülerinde üretilir. 180x200, 200x200'de özellikle kilolu veya daha fazla hareket alanı isteyen kişiler için idealdir.
Standart çift kişilik baza ve başlık takımı ölçüleri; 180x200 cm değerlere sahiptir. Ancak daha geniş alanlarda kullanım özelliği taşıyan geniş ölçülü bazalar da mevcuttur. Bazen de isteğe bağlı özel üretim yapılan modeller dahi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri