Bir ağ arabirimine adres atamak ve geçerli ağ arabirimi yapılandırma bilgilerini yapılandırmak ya da görüntülemek için ifconfig komutunu kullanabilirsiniz. Bir sistemde bulunan her bir arabirimin ağ adresini tanımlamak için sistem başlatılırken ifconfig komutu kullanılmalıdır.
Ifconfig (arabirim yapılandırmasının kısaltması) Unix benzeri işletim sistemlerinde komut satırından yapılandırma, kontrol ve TCP/IP ağ arabirim parametreleriyle sistem yapılandırma betiğidir.
ifconfig. Sistemde bulunan ağ bağlantı ve IP yapılandırması ayarlarını inceleyip değiştirmemize olanak tanır. Ağ bağlantı kartlarını listelemek için ifconfig komutu kullanılır.
eth0 : Ethernet kartı cihazı.
ifconfig ” komutu, Unix/Linux sistemlerde geçerli ağ yapılandırma bilgilerini görüntülemek, bir ağ arayüzüne bir ip adresi, ağ maskesi veya yayın adresi ayarlamak, ağ arayüzü için bir takma ad oluşturmak, donanım adresini ayarlamak ve ağ arayüzlerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Komut satırı penceresi açılacaktır. "ipconfig" yazip enter a basın. Bilgisayarınızın bağlı bulunduğu yerel ağdan hangi ip numarasını aldığını görecekiniz. Eğer bilgisayarınız bir ağın üyesi değilse internete bağlandığınız modemin ip numarasını göreceksiniz.
İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Ara (Çalıştır) kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. Çıkan komut ekranında ipconfig komutu yazılara enter tuşuna basılmalıdır. Ekranda IPv4 Adresi yazan satır bilgisayarınızın IP adresini göstermektedir.
Ethernet, cihazların yerel alan ağında veya geniş alan ağında birbirine bağlanmasını sağlayan bir tür bilgisayar ağı teknolojisidir. İnternete kablolu bir bağlantı kullanır ve yüksek hızlarda veri iletebilir ve alabilir. Ethernet, en yaygın LAN teknolojisi türüdür ve birçok ev ve işyerinde kullanılır.
Ethernette verilen lojik kodlama sistemi olarak Manchester ya da 4B5B kodlamasını kullanırlar.Manchester kodlamasının temel ilkesi hat üzerinden ne iletilirse iletilsin bir şekilde titreşim oluşturulmasından ileri gelir böylece hattın kullanılıp kullanılmadıgı kolay bir şekilde anlaşılır.Bu tip taşıma kullanması ...
BOOTPROTO: Ara yüzün ağ ayarlarının yapılması için kullanılan protokolü belirtir. Eğer ağ ayarları statik olarak yapılandırılmış ise "static", ağ ayarları bir DHCP sunucusu üzerinden alınacak ise "dhcp", ağ ayarları bir bootp sunucusu üzerinden alınacak ise "bootp" değerini içermelidir.
Kali Linux da siber güvenlik çalışanları ve çalışmaları için yüzden fazla araçla özelleştirilmiş, siber güvenlik uzmanlarına yardımcı olabilmek adına 2013 yılında geliştirilmiş bir Linux dağıtımıdır. Diğer dağıtımlardan farklı olarak Kali Linux, siber savunma ve siber saldırı testlerinin yapılmasında kolaylık sağlar.
Çoğunlukla sızma testçileri yani penetration tester'lar tarafından kullanılan Kali Linux günümüzde oldukça popüler.
Kali Linux işlem kapasitesiyle birçok alanda kullanılabilen bir sistemdir. Siber güvenlik ve saldırı testlerinin yanı sıra şifre kırma testlerinde kullanılıyor. İnternet sitelerinde bulunan zafiyetleri test ediyor. Bu özellikleri ile bilgisayar korsanları tarafından da çok kez tercih edilmiştir.
IP adresiniz, ISP'niz tarafından cihazınıza atanır. İnternet etkinliğiniz ISP'den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP'nin görevidir.
1. İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Arama çubuğu kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. 2. Açılan komut ekranında ipconfig komutu yazılarak enter tuşuna basılmalıdır.
IP adresi internete bağlı cihazların sahip olduğu benzersiz bir kimlik gibidir. Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler internette birbirleri ile konuşmak için IP adreslerini kullanırlar. IP adresi aynı zamanda hosting sağlayıcı ya da coğrafi lokasyon gibi bilgileri de sağlamaktadır.
Ethernet kablosu düşünülenin aksine eski bir teknoloji değildir. Ethernet teknolojisi de gelişmektedir. Ethernet kablosunda direkt somut bir bağlantı yolu olduğu için gecikmeler daha az olur. Yani her ne kadar Wifi daha çok tercih edilse de kablolu internet yine de daha hızlı.
İnternet, dünya çapında ağ için bir iletişim protokolüdür. Ethernet ise aynı ortam arabirimleri kullanan yerel bir ağ bağlantısıdır. Buradaki yerel ağ bağlantısı LAN olarak bilinmektedir ve LAN bağımsız ağlardır ancak bir WAN içinde yönlendiriciler gibi İnternet aygıtları aracılığıyla bağlanabilir.
Ethernet kabloları en temelde sizin mevcut altyapınızdan maksimum performans almanızı sağlar. Kablosuz internete göre daha yüksek hızlar, daha stabil bağlantı ve tabii ki daha düşük ping değerleri sunar. Eğer oyunlarda ping sorununuz varsa ilk olarak daha yüksek hızlı bir fiber internet hizmeti tercih edebilirsiniz.
Ethernet bağlantıları her ne kadar hız ve performans açısından oldukça avantajlı olsa da, insanlar yaygın olarak kolay ve taşınabilir olan WiFİ bağlantısını tercih ediyorlar. Ancak taşınabilir olmasına ihtiyacınız yoksa performans sizin için önemliyse, Ethernet bağlantısını tercih etmeniz gerekiyor.
Geniş alan ağı (WAN), bilgisayar gruplarını büyük mesafelerde birbirine bağlayan büyük bir bilgisayar ağıdır. WAN, tümü birbirine bağlı olan ancak tümü İnternet'e bağlı olmayan bilgisayarlardan oluşan bir ağdır. Modem kullanarak internete bağlanabilirler.
LAN (Local Area Network), birden fazla bilgisayarın oluşturduğu en küçük ağ yapısı için kullanılan terimdir. Dilimizde Yerel Ağ Bağlantısı olarak kullanılmaktadır. Bu ağ türünde cihazların fiziksel olarak birbirlerine yakın olması gerekir.
IP Adresi Bulma Yöntemleri
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
Network Shell (netsh), çalışan bir bilgisayarın ağ yapılandırmasını görüntülemeye veya değiştirmeye olanak sağlayan bir komut satırı yardımcı programıdır. Uzak bağlantılı bilgisayarlar veya yerel bilgisayar netsh komutları kullanılarak yapılandırılabilir.
İnternet >Ayarlar > Ağ & Wi-Fi'> Başlat'ı Wi-Fi ardından bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına seçin. Özellikler'in altında, IPv4 adresi'nin yanında gösterilen IP adresinizi bulun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri