İhtiyacın eş anlamlısı olarak Türk Dil Kurumu "gereksinim" kelimesini seçmiştir. Yani ihtiyaç eş anlamlısı olarak gereksinim sözcüğü kullanılabilmektedir.
İhtiyaç kelimesinin eş anlamlısı olan kelime " Gereksinim " kelimesidir. Gereksinim kelimesi aynı zamanda ihtiyaç da demektir.
Alınmak kelimesi de darılmak ile eş anlamlıdır.
Talep kelimesi sahip olduğu birçok eş anlamlı kelime ile dikkat çekmektedir. Bu kelimenin istek, dilek ve arzu gibi eş anlamlı sözcükleri bulunmaktadır. Aslında isteme, rağbet ve ihtiyaç kelimeleri de talep kelimesi ile eş anlamlı olarak görülür.
Türk dil kurumuna göre ise gereksinim kelimesini eş anlamlı kelimesi ihtiyaç olarak belirlenmiştir. Her ikisi de birbirinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Havalar soğuyacak kışlık kıyafetlere ihtiyacım var. Arabanın çalışabilmesi için benzine ihtiyacı var.
İlgili 29 soru bulundu
Öğrenci kavramı için aynı zamanda talebe ve okul çocuğu terimleri de kullanılabilmektedir. Türkçede öğrenci teriminin talebe olarak bir tane eş anlamı olduğu görülmektedir.
Yel kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'rüzgar' olarak karşımıza çıkıyor.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan ihtiyaç kelimesi ''havc'' kökünden türetilmiştir.
İhtiyaç: Bir şeyin eksikliğinin fark edilmesidir. İstek: Bir ihtiyacın spesifik tatmin edicisidir. İstekler, potansiyel müşterinin ürün satın almaya hazır olması durumunda “talep” haline gelirler. Bu açıdan bir ürün için talebin: ihtiyaç, istek ve ödeme yeteneğinin bir fonksiyonu olduğu söylenebilir.
☞ İhtiyaç kelimesinin zıt anlamlısı "gereksinim"'dir. Zıt Anlamlı Nedir? → Birbirlerinin karşıt anlamlısı olan kelimelerdir.
Cevap kelimesinin yerine eş anlamlısı olan yanıt kelimesi kullanılabilmektedir.
Darılmak kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük listesi: Küsmek. Gücenmek.
Dilimizde günlük yaşamın her alanında kullanılan yapmak kelimesinin aynı anlama gelen eş anlamlıları vardır. Türkçede pek çok yerde kullanılan yapmak kelimesi genel olarak bir şey yapmak, ortaya koymak, gerçekleştirmek, yol almak, tamir etmek gibi pek çok anlamda kullanılabilir.
Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik ve bozulma olmaz.
İstek Kelimesinin Eş Anlamları ile Örnek Cümleler
İstek kelimesine karşılık olarak gelen eş anlamlı kelimeler arzu ve dilek ile talep kelimeleridir.
İÇTEN KELİMESİNİN ANLAMI
Samimi, candan davranan.
İhtiyaç, gereklilik ve elde edilmesi lazım olan şey demektir. Zorunlu ihtiyaçların başında su, yemek yemek ve barınmak gelir. Bu ihtiyaçlar zaruri ve temel gereksinim olarak da bilinir. Eğitim almak, sosyalleşmek ve iletişim ise kültürel ihtiyaçlar arasında yer alır.
Temel ihtiyaç maddeleri insanın hayat ve hürriyetini korumak için muhtaç olduğu şeylerdir. Bunlar, genel olarak, nafaka, oturulan ev, ev eşyası, ihtiyaç duyulan elbise, borç karşılığı mal, sanat ve mesleğe ait alet ve makineler, binek taşıtları, ilim için edinilen kitaplar gibi eşyadır.
İstek hedeflediğiniz kitle / müşterinin mal / hizmetinizi almak /t üketmek arzusunu duymasıdır. Talep ise bu kitle / müşterinin sunduğunuz mal / hizmeti alabilmek için gereken olanakları bir araya getirerek hareket geçme aşamasına ulaşmasıdır.
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi 5 ana kategoriye ayrılır. Fizyolojik ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyacı, sosyal ihtiyaçlar, değer verilme/saygınlık ihtiyacı ve son olarak kendini gerçekleştirme ihtiyacı.
Ancak öncelikle İhtiyaç nedir buna bakalım. İhtiyaç: İnsan yaşamı adına gerekli olan ve yokluğunda bazı sıkıntılar çekilen madde ve koşullar ihtiyaç olarak bilinir.
hacet / hâcet / حاجت / حَاجَتْ İhtiyaç, lüzum.
Konut kelimesinin eş anlamlıları olarak ikametgah, mesken ve ev sözcüklerini kullanabilirsiniz.
O yüzden şapka bulunmadan yazılmış adet kelimesi, 'tane' olarak karşılık buluyor. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman adet kelimesinin eş anlamlısı, 'miktar veya tane' ifadesi ile beraber bizi karşılamaktadır.
' Okul kelimesinin eş anlamlısı, 'mektep ve meslek'tir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri