İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
[1] Kazancı olmayan kişinin evinde yemek pişmez.
[1] Allah insana çalışıp kazanarak yaşayabilmesi için güç vermiştir, el kol vermiştir. Bunlar iyi kullanılmalı, başkasının yardımına muhtaç kalınmamalıdır.
El Kazanı İle Aş Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: önemli bir iş, başkalarının yardımıyla başarılamaz, iş her an yarıda kalabilir.
"Bir ailenin geçim durumunu başka bir aile bilmez." anlamında kullanılan bir söz.
İlgili 36 soru bulundu
Kaynayan kazan kapak tutmaz Atasözünün Anlamı: Bir durum ya da olay zirveye ulaştığında, onu kontrol altına almak veya durdurmak zordur.
[1] İnsan derdi içindedir. En yakını bile onu anlamaz.
[1] Bu dünyada yoksullara ve hayır işlerine yardım edersen öbür dünyada karşılığını görürsün.
İki Dinle Bir Söyle, çak fazla konuşmanın iyi bir davranış olmadığını, karşıdaki kişiyi iyi dinledikten sonra konuşmanın daha faydalı olacağını anlatan bir atasözüdür. İki Dinle Bir Söyle Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumuna göre; “ Aşırı konuşmak iyi bir şey değildir “ manasına gelmektedir.
"Ağır kazan geç kaynar " Atasözünün Anlamı: Yavaş başlayan şeyler, sonunda istikrarlı ve güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Sabırlı olmak gerektiğini ve her şeyin zamanla olgunlaşacağını belirtir.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz.
[1] Elde para bulunursa onunla yeni paralar kazanılır.
"Akıl akıldan üstündür" Atasözünün Anlamı: Bir kişinin aklı, başka bir kişinin aklını aşabilir ve daha üstün olabilir.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
söylenecek sözün, edilecek lafın iyice düşünülmesini öğütleyen atasözü.
[1] Kişi, kendisi için önceden ne gibi hazırlıklar yapmışsa ileride onun veriminden yararlanır.
Birlikten Kuvvet Doğar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: toplu veya beraber davranmak daha büyük güç sağlar.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
[1] Küçük de olsa bir iyiliğin değerini bilmeyen, ona karşı teşekkür duygusu beslemeyen kişi,daha büyük iyiliklerin değerini de bilmez; onlara karşı da duygusuz kalır.
Büyük başın derdi büyük olur Atasözünün Anlamı:Bu atasözü, sorumluluk taşıyan veya önemli bir pozisyonda bulunan kişilerin daha çok problemle ve zorlukla karşılaşacaklarına dikkat çeker. Yüksek mevkide olmak, beraberinde büyük sorunları ve sorumlulukları da getirir.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Cevap: birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez.
Mızrak çuvala sığmaz Atasözünün Anlamı: Bir gerçeği, durumu ya da olayı saklamak, gizlemek isteseniz bile o gerçeğin bir şekilde ortaya çıkacağını ifade eder. Her ne kadar bazı durumları gizlemek ya da örtbas etmek istense de gerçeklerin bir süre sonra meydana çıkması kaçınılmazdır.
[1] Bir şeyi yitirmek kaderde varsa buna engel olunamaz.
Cevap: bir kişi başka bir kişiye yardım ederse o da bu iyiliğin altında kalmaz, güçlenmiş olarak yardımlara koşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri