POMPA BAKIMI VE POMPANIN PERIYODIK BAKIM KARTI Yağ olarak, 20W-50 dizel motor yağı kullanınız.
Açıklama. Benzinli testere, benzinli tırpan benzinli ilaçlama ve diğer 2 zamanlı motorlarda, her 40 lt benzine 1 lt yağ kullanılması önerilir.
Benzinli araçlar için kullanılan motor yağları genellikle 5W-30, 5W-40 veya 10W-40 viskozitelerinde olur.
Bunun için en pratik ve genellikle kullanılan yöntem depoyu yeri miktarda temiz suyla doldurup makinamızı çalıştırarak, eğer varsa depo içi ilaç karıştırıcıyı da açarak, ilaçlama makinamızın deposunun ve ilaçlama makinamızın üzerinde bulunan pompanın temizliğini sağlayabiliriz.
Atomizör, bitki koruma ilaçlarının doğru miktarda ve doğru şekilde uygulanmasını sağlayarak, bitkilerin korunmasına yardımcı olur. Atomizörler, sıvı haldeki kimyasal veya organik tarım ilaçlarını, bitki besinlerini ve diğer tarımsal uygulamaları bitkilerin yapraklarına veya toprağına püskürterek uygulama yaparlar.
İlgili 16 soru bulundu
E-sigara Meraklısı
Ben atomizerin sökülebilen tüm parçalarını söküp, ılık suya koyuyorum bu önemli asla sıcak su değil. Sonrasında bir miktar sirke koyup, yaklaşık 10-15 dk bekletiyorum. Ardından saf su ile durulayıp kurumaya bırakıyorum. Sirkeli su içerisinde çok kalırsa oringler zarar görür.
Atomizeri ve coil'i su altında tutunuz. Kullanmadığınız diş fırçası ile coil'i yavaşça temizleyebilirsiniz. Daha sonra temizlemek için tekrar suya tutunuz. Son olarak, dry burn olarak da bilenen ateşlemeyi tekrarlayınız ve coil üzerindeki son su damlacıklarınında gittiğinden emin olunuz.
Genellikle sırt ilaçlama pompalarının depolama kapasitesi 10 ila 20 litre arasında değişir.
İlaçlama pompaları için basınç denge tüpüdür. İlaçlama hortumundaki titreşimi önler. Çelikten imal edilmiştir. Normal Çalışma Basıncı : 30 bar (Maks. 70 bar.)
*Tarımsal ilaçlamada. Kompresörlü pompa ;Plastik boya,Kireç ve ilaç atma. amaçlı kullanılır.
Tam tersi durumda da daha uygun fiyatlı olsun diye 10W40 yerine 20W50 de koyarsanız yine yağınız yağlama görevini tam yapamaz. Çünkü yüzeyler arasına girebilmesi için ince bir yağ gereklidir. Yani kalın yağ yüzeylerin arasına giremeyecektir ve aracınızın motorunun yağsız kalmasına neden olacaktır.
5W40 motor yağı ile 5W30 motor yağının karşılaştırması: Yukarıdaki bilgilere göre karşılaştıracak olursak 5W40 motor yağ, 5W30 motor yağ ile soğuk havalardaki akışkanlık performansında aynı olacak iken sıcak havalarda 5W30 motor yağına göre daha yüksek derecelere kadar akışkanlığını koruyabilecektir.
Açılma süresini geciktirirsiniz. 10w-40 yerine 15w-40 koyarsanız daha çok eksiltir çünkü 15w-40 mineral bazlı bir yağdır veya minaral oranı yüksek yağdır bu sizin yağ yakışınızı arttırabilir.
seviyelere göre doldurulmasına özen gösterin. Seviye. sınır altına düşmüş ise mutlaka No:20W-50W motor. yağı ilave edin.
1 litre benzine 50 gr yağ karıştırılır. UNUTMAYIN: Yağ, kullanılan miktar da göz önünde bulundurulursa pahalı madde değildir. Bu nedenle "5 gram az olsun, tasarruflu olsun" düşüncesi motorunuzun ömrünü kısaltarak daha maliyetli bir sonuca dönüşebilir.
Motorlu testereler için ağırlıklı olarak 30 numara yağ seçeneği önerilir. Tabii 30 numara yağlar da kendi içinde düşük ve yüksek sıcaklık değerlerine uygunluklarını belirleyen yeni seçenekler sunar. 20W50 yağ seçeneği, bu bağlamda en çok tercih edilen alternatifi oluşturur.
Pistonlu pompaya sahip sırt pülverizatörlerinde, çalışma basıncı 6 bar kadardır. Membranlı pompa ise süspansiyon şeklindeki ilaç uygulamalarında aşınmayı azaltmak için tercih edilmekte olup çalışma basınçları 3 bar civarındadır.
Bu memeler için önerilen çalışma basıncı sınır 2.8 – 6.2 bar' dır.
İlaçlama Makinesi Sıkça Sorulan Sorular
%15 indirimle Kaan T-100B 100 Lt Benzinli Arabalı İlaçlama Makinesi 17.900 TL'ye, %4 indirimle Pomilsan CF-16C-B Plus+ Akülü 16 LT Sırt İlaçlama Pompası 3.249 TL'ye, %5 indirimle Veta VT5B 5 lt Kollu İlaçlama Pompası 284 TL'ye sahip olabilirsiniz.
KULLANMA ŞEKLİ: İlaçlama sabah çiğ kalktıktan sonra ve akşam serinliğinde yapılmalıdır. İlaçlamadan 6 saat sonra yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanır. Aynı yetiştirme periyodunda ikiden fazla uygulama yapmayınız.
Her Saat İlaçlama Yapılmaz
İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.
Herbisit uygulamalarında genel olarak kullanılan su miktarı ise dekara 10-40 litre arasında değişmektedir. Kullanılan ilaçlama aletine ve ilacın çeşidine göre bu rakamlar değişiklikler gösterir.
Bobin içinde genellikle sıvı ileten bir pamuk bobin bulunur. Elektronik sigaranın sıcaklığı aşırı ısınır ve pamuk bobininin tutuşma noktasına ulaşılırsa bobin yanar.
atomizer ve pil yekpare tek bir parça.çabuk ısınan bir kit . evet ısınması normal,yapabileceğinde bir şey yok maalesef.
Likit Tankı Temizliği
Likit tankını temizlerken ılık suda bekletme yöntemini kullanabilirsiniz. Likit tankını parçalara ayırdıktan sonra sıcak su dolu bir kaba koyabilirsiniz. Bu işlemi 3 kere tekrarlarsanız likit aromasının tanktan arındırılmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri