İngilizce İlahiyat olarak bilinen bölümde dersler tamamen İngilizce olarak verilmekte olup, yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmayan öğrenciler için bir yıl İngilizce hazırlık bulunmaktadır.Dört yıllık akademik eğitimin ardından mezun olan öğrenciler BA derecesini kazanmaktadırlar.
3. İlahiyat (İngilizce) Programı
Eğitimin tamamen İngilizce olarak yürütüldüğü İlahiyat (İngilizce) Programı ilk olarak 2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmiştir. Programın süresi 4 yıldır. Ayrıca 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi vardır.
Fakültemizde zorunlu Arapça hazırlık sınıfı uygulanmaktadır. Eğitim öğretim başlamasından önceki hafta belirlenen bir tarihte muafiyet ve seviye belirleme sınavı yapılmaktadır.
Bu programın eğitim dili Arapçadır.
Fakültemizde eğitim dili %30 Arapçadır. Bu nedenle, bölüm derslerine başlayabilmeniz için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan Hazırlık Muafiyet Sınavı'nda başarılı olmanız gerekir. Yabancı Dil Yeterlik Sınavı muafiyet puanı 70'tir. Bu sınav, yılda 3 kere yapılmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Fakültemizdeki İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve Uluslararası İlahiyat programlarında ana öğretim dili Türkçe olup derslerin bir kısmı Arapça yapılmaktadır. İlahiyat (Arapça) programında tamamen Arapça, İlahiyat (İngilizce) programında da tamamen İngilizce öğretim yapılmaktadır.
Arapça Sınavlarına Hazırlık
Belki de, Arapça'yı hali hazırda biliyorsunuz ve belirli bir programda muaf olmak istiyorsunuz. Bu durumda da "Arapça muafiyet sınavı zor mu?" sorunuzu yanıtlayalım: hayır, değil!
Yarıyıl sonu/yılsonu ve bütünleme sınavları bu sürenin dışındadır. (3) Arapça hazırlık eğitiminin süresi bir yıldır. Hazırlık sınıfında geçirilen süre azami öğrenim süresinden sayılmaz. (4) Hazırlık sınıfında, haftada en az 26 saatlik bir program uygulanır.
İslami İlimler Fakültesi. Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü'nün İslami İlimler Fakültesi öğretim dilinin yüzde 30 Arapçaya dönüştürülmesi ve Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı açılması talebi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.
2023 yılı itibari ile 310 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşları 13490 TL'dir. En düşük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 23170 TL'dir.
Son yıllarda özellikle öğrencilerin yürüttüğü kampanyaların neticesinde, bu konu tekrar tartışmaya açılmıştır. Bunun neticesinde bazı İlahiyat fakültelerinde karma eğitim uygulamasına son verilirken, bazı fakültelerde ise itirazlara rağmen karma eğitim uygulaması devam etmektedir.
Arapça öğrenmek çok zor bir durum değildir. Arapça dilini öğrenen kişiler, kendini geliştirerek farklı kişilerle iletişim kurabiliyor. Arapça dilinde ön plana çıkan birçok detay bulunuyor. Arapça dili yazılış bakımıyla da farklı olması nedeniyle, zor görülen diller arasındadır.
Fakültemiz mezunları,
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
İlahiyat Bölümünde; Teoloji, Sosyal İlahiyat, İslam Hukuku, Arapça ve İslami Edebiyat, Hadis, Tasavvuf, Kur'an ve Tefsir, İslam Tarihi, İslam Ekonomisi ve Siyaseti, İslami İlimler, Sosyal İslami İlimler gibi konular öğretilir.
İngilizce İlahiyat olarak bilinen bölümde dersler tamamen İngilizce olarak verilmekte olup, yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmayan öğrenciler için bir yıl İngilizce hazırlık bulunmaktadır.Dört yıllık akademik eğitimin ardından mezun olan öğrenciler BA derecesini kazanmaktadırlar.
Eğitim 8 yarıyıl (4 yıl) olup Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunmamaktadır. Program dili Türkçedir. İslami İlimler alanına ilişkin olarak öğrencilere geniş bir perspektif kazandıracak nitelikte zorunlu ve seçmeli dersler sunulmaktadır. İslami İlimler Bölümünde Hangi Dersler Var?
Ve bu uygulama uzun zamandır böyle. Öğrencilerin isteği üzerine yapılan bir uygulama. Fakültenin adının 'ilahiyat' yerine 'İslami İlimler' olmasına YÖK karar verdi.
İslami ilimler bölümü mezunları pedagojik formasyon alarak ilk ve orta dereceli okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam-hatip liselerinde de meslek dersleri (Kur'an, Arapça, hadis, tefsir, akait, kelam vb.) öğretmeni olabilir.
<< Temel İslam Bilimleri Bölümü
İslami İlimler Fakültesi'nin 4 yıllık lisans programında eğitim dili Arapça'dır.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Hali hazırda Fakültemiz öğrencileri için staj uygulaması bulunmaktadır.
Ders kayıtları 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders kayıtları sistem tarafından gerçekleştirilecektir. Ek bir kayıt yapmalarına gerek yoktur.
Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Ders Kaydı yapmasına gerek yoktur.
Madde 7-(1) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından, ilgili yabancı dilde öğrencilerin dil bilgisi ve beceri düzeylerini belirlemek amacıyla eğitim-öğretim yılı başında hazırlık sınıfı müfredatı esas alınarak yılda bir kez “Sınav Komisyonu” tarafından Muafiyet Sınavı yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri