Zeytin Ilıca kaplıca faydaları; Astım, kronik bronşit, üst solunum yolları hastalıkları ve çeşitli tozların ya da kimyasal maddelerin uzun süre ciğerlere dolmasıyla ortaya çıkan akciğer hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavisinde sıklıkla termal su kullanılır. Ortopedik rahatsızlıkların tedavi sürecinde kullanılır.
Yüzyıllardır kullanılan ve şifalı olduğuna inanılan Yazlık Ilıca suyunun şu hastalıklara iyi geldiği biliniyor; Solunum sistemi hastalıkları; astım, kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları, pnömokonyaz. Cilt hastalıkları; egzama, akne, sedef.
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.
Astım, bronşit, allerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir. Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında, Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda.
Şifalı Su. İçerisinde sizi bekleyen şifası, petrol artığı yağlar ve kükürt içeren 45ºC sıcaklığındaki sudur. Suyun romatizma, cilt hastalıkları, solunum ve damar hastalıkları, ortopedik rahatsızlıklar ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa olumlu etki yaptığı bilinmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
6 Şubat'ta meydana gelen depremde, ilçemizin Ilıca Mahallesi'nde bulunan şehitlik de etkilendi. "Asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde, ilçemizin Ilıca Mahallesi'nde bulunan şehitlik de etkilendi.
Ilıca Kaplıcaları
Sodyum ve bikarbonatlı kaynak suyunun sıcaklığı 39°C dir.
Uzmanlar genel bir ortalama verdiğinde banyo kürü olarak tercih edilecek sıcak kaplıca sularında şifa arayan kişilerin tedavi için minimum 7 gün maksimum 21 gün kaplıcaya girmesi gerektiğini açıklamış durumdalar. Eğer soğuk kaplıca suları maden suyu olarak içilip şifa aranacaksa minimum 3 günlük bir tedavi gerekiyor.
Kaplıca tedavisi etki bir alternatif tedavi yöntemidir bir çok faydası olduğu gibi yan etkileri de vardır. Kaplıca suyuna girmemesi gereken hastalıklar; Yakın zamanda kalp rahatsızlığı ya da operasyonu geçirenler (kalp krizi, kalp anjini-spazmı, vb) Kanser hastaları.
Kızılcahamam termal suları ile hazırlanan banyo kürleri kireçlenmelere bağlı eklem hastalıkları, boyun, bel ve sırt ağrıları, stres bozukluğu, sinir sıkışmaları ve yumuşak doku zedelenmeleri üzerinde olumlu etkiye sahip.
Ülkemizde kaplıcalar denilince ilk akla gelen şehir Yalova oluyor. Yalova genelinde termal sular oldukça şifalı ama şehirdeki en popüler kaplıcalar arasında ilk sırayı Armutlu Kaplıcası alıyor.
Uluslararası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezinin 30 ülkeyi kapsayan çalışmasına göre, dünyanın en kaliteli termal suyu olan Haymana termal suyu, pek çok faydasının yanı sıra ciltte yaşlanmayı geciktirme özelliği ile dikkati çekiyor.
Bu yüzden şifa bulmak için gidilecekse en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar dönemleridir. Kaplıcaların doluluk oranlarının en yoğun olduğu dönem yaz mevsimi olsa da yapılan araştırmalar şifa bulmak için ilkbahar ve sonbahar dönemler de kaplıcaya gidenlerin daha olumlu sonuçlar aldığını ortaya koymaktadır.
Kaplıcaya girdikten hemen sonra duşa girmek doğru değil. Kaplıca suyunda minimum 10 dakika maksimum 20 dakika kadar kaldıktan sonra çıkmalısınız ve sonrasında en az 30 dakika uzanarak dinlenmelisiniz. Duşunuzu dinlendikten sonra almalısınız. Hemen duşa girerseniz termal suyun şifasından yararlanma oranınız azalacak.
ILICA GİRİŞ VE ODA FİYATLARI NELER
Buna göre 0-5 yaş Ücretsiz 5-12 yaş hafta içi hafta sonu 15 TL 12 yaş ve üzeri hafta içi 35 TL hafta sonu 40 TL aylık aboneliklerde ise 5-12 yaş çocuk 150 TL yetişkinler için 300 TL olarak fiyatlandırıldı.
Kireçlenme gelişen hastalar en çok eklemlerde ağrı ve hareketlerde kısıtlanmadan yakınırlar. Kaplıca tedavisi bu şikayetlerin azaltılmasında yardımcıdır. Kaplıcalar ağrılarda azalma ile birlikte kaslarda gevşemeye de yardımcıdır.
Kaplıca suyuna günde 2 kere ve maksimum 20 dakika boyunca girmek yeterlidir. Daha fazla süre kaplıcada kalmak metabolizmayı gereğinden fazla hızlandıracağı için kendinizi çok yorgun hissetmenize, çarpıntı yaşamanıza ve hatta eğer su sıcaksa vücudunuzda yanıklar oluşmasına neden olur.
Termal kaplıca suyunu kullandıktan hemen sonra duş almak doğru değildir. Kaplıca suyundan çıktıktan sonra yarım saat kadar dinlendikten sonra duş alınmalıdır.
"Kaplıca tedavisinin iyi geldiği romatizmal hastalıklar vardır, örneğin eklem kireçlenmeleri, yumuşak doku romatizmaları gibi, bunlarda iltihap yoktur, dolayısıyla bunlara sıcak iyi gelir. Ama vücutta iltihabın hüküm sürdüğü bu hastalıkta kaplıca tedavisi gibi sıcak tedaviler iyi gelmez.
Kaplıca kürlerinde en az 21 banyo tavsiye edilir. Banyo süresini 10 daikadan başlayarak 20 dakikaya kadar arttırınız. Kaplıca suyuna girilebilecek kadar bekletildikten sonra suya girilmelidir. Soğuk su, içme suyu olduğundan kesinlikle ilave etmeyiniz.
Termal kaplıca suları yer altıdan gelen doğal kaynaklardır. Yer altında oluşan mevsimsel değişimler de termal suyun içerisinde bulunan minerallere yansır ve termal suyu daha şifalı hale getirir. Bu yüzdende özellikle rahatsızlıklara fayda bulmak için ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde tercih edilmelidir.
Etkin bir kaplıca tedavisi, konu ile ilgili uzman doktorun yönlendirmesi gerekmektedir. Kaplıca tedavisinde termal suyun banyo kürü olarak kullanımında seans başı 10-20 dk arasında olmalıdır. İnsan vücudu 20 dk içerisinde gerekli olarak mineralli almaktadır. Termal su vücutta etkisini 48 saat sonra kaybetmektedir.
Türk Dil Kurumu'na göre sıcak kaplıca suyu demektir. Yer altından sıcak suların çıktığı yer. Kapalı ılıca sözünden türemiştir. Sıcak suyun çıktığı doğal çevre konfor ve mahremiyet arayışlarının sonucu duvar ve çatı altına alınınca ılıcadan farkını ortaya koymak için kapalı ılıca diye adlandırılmış.
ELDE BULAŞIK YIKAMA İPUÇLARI: SU SICAKLIĞI
Su tipik olarak 45 Santigrat derece üzeri olmalıdır; tabii her bardak yıkayışınızda termometreyle suyun derecesini ölçmeniz gerekmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri