Yüzyıllardır kullanılan ve şifalı olduğuna inanılan Yazlık Ilıca suyunun şu hastalıklara iyi geldiği biliniyor; Solunum sistemi hastalıkları; astım, kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları, pnömokonyaz. Cilt hastalıkları; egzama, akne, sedef.
Şifalı Su. İçerisinde sizi bekleyen şifası, petrol artığı yağlar ve kükürt içeren 45ºC sıcaklığındaki sudur. Suyun romatizma, cilt hastalıkları, solunum ve damar hastalıkları, ortopedik rahatsızlıklar ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa olumlu etki yaptığı bilinmektedir.
Ilıca Kaplıcaları
Sodyum ve bikarbonatlı kaynak suyunun sıcaklığı 39°C dir.
Zeytin Ilıca Kaplıca Suyu İçilir Mi? Zeytin Ilıca Kaplıca suyu içime uygun değildir. Bazen farklı kaynaktan beslenen kaplıca suyu kullanımı olduğu için personele sorulması önerilir. Termal suyu direkt içmek vücuda zarar verebileceği için içme kürü halinde kullanmak gerekir.
Ilıca termal suları, Sağlık Bakanlığı, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin analiz raporuna göre romatizmal, fonksiyonel damar, solunum sistemi, sinir sistemi, deri, kronik bronşit, üst solunum yolları ve kadın hastalıkları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.
Termal suyumuz özellikle kas iskelet sistemi dediğimiz hastalıklarda mieji, kas krampları ve bel fıtığı, boyun fıtığı, bel fıtığı kireçlenmesi, boyun kireçlenmesi gibi eklem kireçlenmelerinde ve diğer bir çok romatizmal hastalıklarında fizik tedavi ile birlikte başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Böbrek ve İdrar Yolu Hastalıklarında
Halk arasında “acı su” tabir edilen az mineralli sülfatlı sular, böbrek rahatsızlığından muzdarip hastalara çok iyi gelmektedir. Bu suların, idrardaki albümin oranını azaltıcı ve kanda birikmiş olan zehiri vücuttan dışarı atıcı tesirleri vardır.
Etkili Olduğu Hastalıklar: Kireçlenme, bel fıtığı, siyatik lumbago, romatizma, egzama, böbrek kumları, mide ülseri, nefrit, guatr, cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Konaklama Tesisleri: Naşa Termal Turizm Merkezinde konaklama yapmak isteye ziyaretçiler için apart daireler bulunmaktadır.
Türk Dil Kurumu'na göre sıcak kaplıca suyu demektir. Yer altından sıcak suların çıktığı yer. Kapalı ılıca sözünden türemiştir. Sıcak suyun çıktığı doğal çevre konfor ve mahremiyet arayışlarının sonucu duvar ve çatı altına alınınca ılıcadan farkını ortaya koymak için kapalı ılıca diye adlandırılmış.
6 Şubat'ta meydana gelen depremde, ilçemizin Ilıca Mahallesi'nde bulunan şehitlik de etkilendi.
Ankara kaplıcalarıKalsiyumlu, klörürlü, sodyumlu ve karbondioksit içeriklidir. Romatizmal hastalıklar ve eklem rahatsızlıkları için. İzmir kaplıcaları Sıcaklığı 45-140 derece arasında değişen bu kaynak sulardan yine romatizmal hastalıklar ve kireçelenmede yararlanılıyor.
Söz konusu şifalı termal sular olduğunda merak edilen en önemli sorulardan biri de termal suda ne kadar kalınmalı sorusu oluyor. Uzmanlar bu konuyla ilgili olarak termal sudan terleme başladıktan 5 dakika sonra çıkılması gerektiğini, bunun da ortalama 20 dakika olduğunu söylüyor.
Termal havuzlarda yüzme ve hareket yapılması önerilmemektedir. Özellikle 36 derece üzeri olan termal havuzlar da yüzülmemelidir. 36 derece üzerin olan termal havuzlarda yüzülmesi nefes darlığı ve çarpıntı gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarma ihtimali vardır.
Boyun fıtığı belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olmak için sıcak uygulama kullanılabilir. Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir.
Karahayıt kaplıcalarının iyi geldiği rahatsızlıkların başında romatizmalı hastalıklar geliyor. Ortopedik problemler, bel ve boyun fıtıkları, kireçlenme, kadın hastalıkları, stres kaynaklı rahatsızlıklar ve uykusuzluk bu kaplıcada şifa bulabileceğin problemlerden.
Bunun için ağrılı bölgeye 20 dakikalık sürelerle buz torbası veya havluya sarılmış buz parçaları ile kompres yaptıktan sonra ılık bir duş almak veya sıcak su torbası uygulamak yeterli olmaktadır. Bu yöntemler var olan ağrıların giderilmesi için kullanılır.
Termal kaplıca havuzlarını kullanırken baş kısmı suyun içine sokulmamalıdır. Tatlı sularda ve 28-42 derece de üremesi kolay olan amipler burun yoluyla vücuda girerek rahatsızlık oluşturabilmektedir.
Kaplıcaya girdikten hemen sonra duşa girmek doğru değil. Kaplıca suyunda minimum 10 dakika maksimum 20 dakika kadar kaldıktan sonra çıkmalısınız ve sonrasında en az 30 dakika uzanarak dinlenmelisiniz. Duşunuzu dinlendikten sonra almalısınız. Hemen duşa girerseniz termal suyun şifasından yararlanma oranınız azalacak.
Bu yüzden şifa bulmak için gidilecekse en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar dönemleridir. Kaplıcaların doluluk oranlarının en yoğun olduğu dönem yaz mevsimi olsa da yapılan araştırmalar şifa bulmak için ilkbahar ve sonbahar dönemler de kaplıcaya gidenlerin daha olumlu sonuçlar aldığını ortaya koymaktadır.
Kaplıcalar özellikle kalp-damar, tansiyon, iltihaplı romatizma gibi kronik hastalığı olanlar, kanser, hamileler organ yetmezliği olan hastalar, kalp krizi geçirenler, kan sulandırıcı kullananlar ve obezler için tehlikelidir.
Kaplıca suyuna kesinlikle soğuk su karıştırmayın, soğuk su mineral oranını ve yoğunluğunu azaltır. Suyu soğutmak için bekleterek dinlendirme yöntemini kullanmalısınız. Termal sular kesinlikle sabun, şampuan gibi kimyasal maddeler karıştırmayın. Ne aç ne tok karna girin.
Metabolizmanız hızlansın, hastalıklarınız daha hızlı tedavi olsun diye kaplıcalara gidebilirsiniz. Termal suları minimum 20 derece maksimum 110 derece kadar ısınabilir. Bu farklı derecelerden insana iyi gelen sıcak sular romatizmal rahatsızlıklara, cilt rahatsızlıklarına iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri