Bebeklerde ayakkabı seçimi sırasında çocuğunuza yüksek seviyede destek olan ürünleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Kaymaz tabanlı, esnek ancak dayanıklı ve hafif yapılı ayakkabılar, ilk adımlar için son derece idealdir. Ürün seçimi sırasında çocuğunuzun ilk adımlarını attığı mevsim de çok önemlidir.
Bebeğin ayak tabanının yere temas etmesi, ayak kaslarının gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Yaygın inanışın aksine yalın ayak yürümek düztabanlığa neden olmamaktadır. Bebeklerin düz zeminde altı kaydırmayan çorap ve patiklerle yürümesini sağlamak en doğru yaklaşım olacaktır.
Her bebeğin yürümeye başladığı dönem değişiklik gösterse de minikler genellikle 12. ay ve 16. aylar aralığında destek almadan yürümeye başlar. 10. aydan itibaren bebeğinizin yürüme çabalarını görmeye başladıysanız ilk adım ayakkabısını alabilirsiniz.
Uzmanlar bebeklerin sağlıklı bir şekilde yürümeleri için önemli bilgiler aktarmaktadır. Ayakta durmaya yeni başlayan bebekler için hemen ilk adım bebek ayakkabısı almak gerek değildir. Bunun nedeni ise bebekler genelde iki yaşına kadar pek de ayakkabıya ihtiyaç duymamaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Bebeklerin ayakları 6 -12 ay arasında 12 cm'e ulaşır ve ayakkabı numaraları 19 – 20 arasıdır. 12 – 18 ay arası bebeklerin ayak ölçüleri 14 cm'e ulaşırken ayakkabı numaraları da 21 – 22 arası olacaktır. 18 – 27 ay arasındaki bebeklerin ayak uzunluğu artık 15 cm olmuş ve ayakkabı numaraları 23 – 24'e yükselmiştir.
İlk adım ayakkabıları, yürümek için ilk adımlarını atan, dengede duramayan bir bebeğin; ayakkabıyla yürümeyi öğrenmesi için kullanılması gerekilen ayakkabılardır.
Bebeklerin ayak yapısı yetişkinlerden çok farklıdır. Bu yüzden ayakkabıları ortopedik bebek ayakkabısı olmalıdır. Parmaklara doğru olan kısmı daha geniş, topuk kısmı daha dar ve tabanın içi kısmı, tabanlara düz görünüm veren ancak hareketle birlikte kemer genişledikçe kaybolan yağ dokusu ile doludur.
Bebeklerde Ortopedik Ayakkabı Gerekli mi ? Bebeklerde ortopedik ayakkabı kullanımı genellikle gerekli değildir. Bebeklerin ayakları doğal olarak esnek yapıdadır ve doğru şekilde gelişmesi için dışarıdan bir faktör nedeniyle engellenmemelidir.
Merak etme, havalar soğuduğunda bebeğinin çıplak ayakla evde dolaşması veya uyuması hastalık sebebi olmaz. Hastalık sebebi bakteri, virüs ve bazı mikroplardır. Tabii ki soğuk bir ortamda bebeğin çorapsız kalmamalı. Ancak evinin sıcaklığı uygunsa bebeğine çorap giydirmene gerek olmayabilir.
İlk adım arabası bebeğinizin 9. Ayından itibaren kullanmaya uygundur. Adım atana kadar beklemek yerine süreci daha hızlı ve sağlıklı şekilde yönetebilirsiniz. Bebeklerin ilk adımlarını atabilmesini kolaylaştırır. Bebeklerin tek başına kullanması için oldukça basit şekilde tasarlanan bir üründür.
Söz konusu ayakkabının mutlaka esnek olması ve bu minvalde malzemelerden imal edilmesi gerekiyor. Yalnızca yüzeyi değil, yürüyüş ayakkabısının taban bölümünün de esnek özelliklere sahip olması elzem. Tüm bu esneklik özellikleri sayesinde daha kolay ve konforlu bir yürüyüşe başlayabilirsin.
Ayakkabı tabanı avuç içiniz gibi yumuşak olmalıdır. Yumuşak taban ayağı iyi kavradığı, kaymadığı için yeni yürümeye başladığı dönemlerde düşmeyi engeller. Bu ayakkabıların hafif olması çocukların yürürken daha az enerji harcamalarını sağlar. Yürüme döneminden okul yaşına kadar çocuklarda rahatlık ön planda olmalıdır.
İlk Adım Ayakkabısı Kaç Numara Olmalı? Ortalama 11-12. ayda kullanılmaya başlanan ilk adım ayakkabısı; Bebeğinizin ayakları yaklaşık 11 cm ise 17-18 numara. 12.5-14 cm aralığında ise 19-20 numara olmalıdır.
9 ila 12. aylarda bebekler ayağa kalkmak için kendini zorlar ve destekle ayakta durabilir. Yine bu dönemde çevreye ilgilerinin artmasıyla orantılı olarak eşyalara uzanma ve tutunma sık görülür. Genellikle 8 ila 18. aylarda bebekler yürüme yetisini kazanırlar.
Yürüyüş ayakkabısının topuk bölgesinde düşük profilli yastıklama ve destek olması gerekir. Topuktaki yastıklama ve destek, her basışta ayakkabıda gerçekleşen esnemeyi azaltır. Böylelikle uzun süreli yürüyüşlerde ayak ağrılarınız önlenmiş olur.
6 aylık bebek ayak numarası yaklaşık 16'dir. 6-12 ay arasında 10,5 cm'ye ulaşan ayak numarası 17-18 arasında. Yani 12 aylık bebek ayak numarası 18'e tekabul eder. 12-18 ay arası bebeklerin ayak ölçüsü 12 cm'e ulaşırken,16 aylık bebek ayak numarası 20'den başlar.
Genel çerçevede çocuklar ve bebekler için bir takım genetik faktörlere bağlı olarak ayak numarası değişkenlik gösterir. Özellikle anne ve babadan gelen genler ile beraber ayak buna göre şekillenir. Yani bu durum büyük çoğunlukla ebeveyn üzerinden gelen fiziksel benzerlik olduğunu söylemek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri