Ekran teknolojisini 120Hz yenileme hızına çıkartabilmek için cihazın ayarlar uygulamasına giriş yaparak ekran ayarlarına gitmeniz ve ekran ayarlarından alt kısımda yer alan yenileme hızını değiştirmeniz gerekiyor. Son nesil ekran teknolojilerinde değişken zamanlı yenileme hızı kullanılabiliyor.
Ayarlar > Ekran ve parlaklık > Ekran yenileme hızı bölümüne gidin ve kullanmak istediğiniz ekran yenileme hızını seçin.
İlgili 19 soru bulundu
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar. Ayrıca, 120 Hz ekranlar daha düşük sistem gereksinimlerine sahip olabilir, bu da daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebilir.
Frekansları ifade etmek için Hz. sembolünü kullanırız. Hz değeri düşük olduğunda bas sesleri duymaya başlarız. Yükseldikçe sesler tizleşir.
1 Menüden Ayarlar öğesine dokunun. 2 Ekran sekmesine dokunun. 3 Pürüzsüz Hareket sekmesine dokunun. 4 Yüksek Yenileme Hızı (120 Hz) seçip Uygula öğesine dokunun.
Yenileme hızı hertz (Hz) cinsinden ölçülür ve bir karenin saniyede kaç kez güncellendiğini ifade eder. 120 Hz yenileme hızıyla saniyede 120 defaya kadar yeni kareler görüntülenebilir ve 60 Hz'lik bir ekran ekranı saniyede 60 kez yeniler.
Tüm akıllı telefon ekranları en az 60Hz yenileme hızıyla gelir ve bu, ekranın saniyede 60 kez güncellendiği anlamına gelir. Bu standart bir değer ve bugüne kadar kullanılan tek yenileme hızı idi. Ancak 90Hz, 120Hz ve 144Hz tazeleme hızına sahip akıllı telefonlar da artık mevcut.
Standart bilgisayar monitörlerinde 60 Hz olan görüntü değişim sayısı, oyun monitörlerinde yüksek kaliteli ve daha net görüntü sağlaması açısından 144 Hz veya 240 Hz'e kadar çıkmaktadır.
Eğer Windows 10 kullanıyorsanız: Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş Ekran Ayarları > Ekran Bağdaştırıcısı Özellikleri. Daha sonra "Monitör" sekmesine tıklayın ve "Ekran Yenileme Hızı" listesinden tercih ettiğiniz çözünürlük ve 144hz yenileme hızını seçin ve "Tamam"'a basın.
144 Hz monitörler, daha yüksek yenileme hızı sayesinde daha pürüzsüz ve akıcı bir görüntü deneyimi sunarlar. Özellikle oyuncular ve grafik tasarım profesyonelleri için, 144 Hz monitörlerin avantajları oldukça çekici olabilir. Ancak, yüksek maliyet ve gelişmiş sistem gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır.
120Hz yenileme, 60Hz'a göre daha çok şarj yiyor yani normale göre biraz daha şarjın çabuk biter.
Hz yani hertz değeri, ekranın yenilenme hızını ifade eder. Buradaki sayısal değer, ekranın saniyede kaç kez yenilendiğini gösterir. Bu durumda, monitör 120 hz hıza sahipse, saniyede 120 kez görüntü yeniliyor demektir.
iPhone 15 Pro Max ekranı: 6,7 inç ekran. Yenileme hızı: Her iki telefonda da 120Hz yenileme hızı iPhone 15 Pro depolama alanı: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB depolama seçenekleri.
120 FPS – Bu, yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilen kare hızı türüdür. Genellikle, yalnızca güçlü üst düzey oyun bilgisayarları, herhangi bir ayar düşüşü olmadan bu düzeyde performans gerektiren zorlu oyunları çalıştırabilir. 240 FPS – Bu FPS, en hızlı 240 Hz monitörler içindir.
Eğer Windows 10 kullanıyorsanız: Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş Ekran Ayarları > Ekran Bağdaştırıcısı Özellikleri. Daha sonra "Monitör" sekmesine tıklayın ve "Ekran Yenileme Hızı" listesinden tercih ettiğiniz çözünürlük ve 240hz yenileme hızını seçin ve "Tamam"'a basın.
Gelen sızıntılara göre ise yüksek fiyat etiketine sahip olması beklenen iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri 120Hz yenileme hızı özelliğine sahip olacak. Tüm iPhone 12 ailesinin OLED ekran panelleri kullanması da bekleniyor.
Akıllı bir telefonun bağlandığı Wifinin kaç GHz olduğunu anlamak için ilk olarak telefondan “Ayarlar > Wi-Fi (Kablosuz Ağ)” seçeneği seçilmelidir. Burada açılan ekrandan “ağ özellikleri” seçilmelidir. Android akıllı telefonlarda genellikle bu ayar dişli simgesi ile gösterilmektedir.
iPhone 13 Pro modelleri ProMotion teknolojisi sayesinde 120 Hz'e kadar ekran yenileme hızı sunuyor.
6,1 inç ekran büyüklüğüne sahip olan iPhone 14 Pro, bu ekran üzerinde kullanıcılarına 1179 x 2556 piksel çözünürlük sunuyor. Cihazda yer alan Super Retina XDR OLED ekranda 120Hz tazeleme hızı bulunuyor.
440 hz seslerin evrenin ve dolayısıyla bizim doğamızla uyumlu olmadığı ve modern müzikte de tonlamanın 440 hz üzerinden yapılarak insanlığa aykırı olduğu söyleniyor. 432 hz ise internetteki birçok içerik üreticisi tarafından 'doğanın sesi, sesle tedavi' gibi argümanlarla savunuluyor.
Öte yandan PC monitörlerinde 60 Hz değeri, en temel yenileme oranı olarak kabul edilmiş durumda. Çünkü PC monitörlerinde oyun odaklı kullanımlar, oyunun en akıcı hale gelebilmesi adına daha fazla FPS gösterimini mecbur kılıyor.
Özetlemek gerekirse; 75 Hz yenilenme hızı, 60 Hz yenilenme hızından hareket çözünürlüğü açısından daha iyidir ve oyuncunun etkilerine daha hızlı yanıt verir. Bu sebeple oyuncular için 75Hz monitör daha iyi bir seçim olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri