Algoritma, Cebrin atası ve kurucusu olarak bilinen Harezmî tarafından 9.yüzyılda cebir alanındaki araştırmaları neticesinde ortaya çıkmıştır. Avrupalılar, Harezmî ismini telaffuz edemediklerinden dolayı algorizm (Arap sayıları kullanarak aritmetik problemler çözme kuralları) olarak kullandılar.
İlk algoritma, el-Hârizmî tarafından "Hisab el-cebir ve el-mukabala" kitabında sunulmuştur. Algoritma sözcüğü de el-Hârizmî'nin isminin Avrupalılarca telaffuzundan doğmuştur.
Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Genellikle bilgisayar programlamada kullanılır ve tüm programlama dillerinin temeli algoritmaya dayanır.
Yaklaşık MÖ 1600 - Babilliler bilinen ilk çarpanlara ayırma ve kök bulma algoritmasını geliştirdiler.
Akış diyagramları Başla ile başlar ve Bitir ile de biter. Bunların arasında ise veri girişi, işlemler, karşılaştırmalar olur. Akış diyagramlarına örnek olarak 2 adet sayının toplanması algoritması aşağıda verilmiştir. Hayatımızda oluşabilecek bir problemi çözmek için aşağıdaki algoritma örneği örnek olarak verilebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Algoritma Nereden Çıkmıştır? Algoritma 9. yüzyılda Özbekistan'ın Harezm şehrinde doğmuş Harizmi ya da tam adı ile Ebû Ca'fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizm'in ilk algoritmik çalışmaları ortaya koyması ile oluşmuştur.
Algoritma, bir problemi çözmek için ihtiyaç duyulan sıralı kurallar listesidir. Algoritma kural adımlarının doğru sırada olması gerekmektedir. Sabah kalktığımızda kıyafetlerimizi giymeyi örnek bir algoritma olarak düşünebiliriz.
“Algoritma” kelimesi 9. yüzyılda yaşamış Horasan doğumlu matematikçi Ebu Cafer Muhammed İbn-i Musa el Harezmi'nin (al-Khowarizm) adından gelmektedir.
Algoritmalar, bir problemi sonlu zamanda çözebilmek için geliştirilmiş, açık, yürütülebilir, sıralı, basit ve gerektikçe tekrarlanan adımlardan oluşan yöntemlerdir. Hazırlanan bir algoritma genel olarak 3 farklı şekilde gösterilebilir.
Algoritma Nedir? Belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yoldur. Bir problemin çözümünün basit, net, sıralı biçimde belirtilmiş halidir.
Bir bilgisayar programı, ayrıntılı bir algoritma örneğidir. Algoritmalar aslında hayatımızın her evresinde yer alıyor. Kek pişirme tarifi, bir matematik problemini çözmek için kullandığımız yöntem ve çamaşır yıkama işlemi de birer algoritma örneği olarak sayılabilir.
Algoritma, belirli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için çözüm yolunun adım adım tasarlanmasıdır. Algoritmalar sadece bilgisayar bilimlerinde değil hayatın her alanında kullanılır. Örneğin bir yemek yaparken, o yemeğin tarifindeki adımlar aslında bir algoritmadır.
İlk kez bir mühendis ve biyolog olan Holland tarafından 1975 yılında kullanılan genetik algoritma (GA), canlılardaki genetik kod mantığı aracılığı ile karmaşık problemleri hızlı ve kolay bir biçimde en iyi çözüme ulaştırmayı hedeflemektedir.
Bir problemin çözümü için sıralı olarak izlenecek mantıksal yola algoritma adı verilir. Bilgisayarların çok iyi çözdüğü problemler, algoritmik yapıda olanlardır yani adım adım işlemlerden oluşan yapılardır.
Bir sorunu çözebilmek için gerekli olan sıralı ve mantıksal adımların tümüne Algoritma denir. Doğal dil ile yazılabilir. Fazlaca formal değildir. bağlı olmamalıdır.
Algoritmik düşünme, bir görevi tamamlamak için algoritmaların veya talimat setlerinin kullanılmasıdır.
Herhangi bir programlama dili öğrenmeden önce mutlaka algoritmaların çalışma mantığını anlamalısınız. Geliştirilen projelerde kullanılan dil ve kullanım alanı ne olursa olsun algoritması olmayan bir program yoktur. Günlük hayatta karşılaşabileceğiniz sorunlar algoritma yapısıyla oldukça kolay şekilde çözülüyor.
Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol anlamına gelir, matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesine denir.
Bir problemi , bir sorunu çözmek veya bir sonuca ulaşmak için adım adım uygulanan prosedüre algoritma denir.
Algoritma, bir insan veya bilgisayarın, belirli bir görevi tamamlamak veya belirli bir sorunu çözmek için izlenecek bir dizi adım adım prosedür veya izlenecek bir dizi kuraldır. Bu talimatlar, karmaşık bir sorunun çözülmesine veya veri hesaplamasının gerçekleştirilmesine yardımcı olur.
Algoritma, bir sorunu çözmek ya da belirli bir amaca ulaşmak amacıyla tasarlanan yol, takip edilen işlem basamakları olarak tanımlanabilir. Algoritmalar açıkça belirtilmiş bir başlangıcı ve sonu bulunan işlemler kümesidir.
Sonluluk : Algoritma mutlaka sonlu sayıda adımdan oluşmalıdır. Her algoritmanın bir son noktası ve sınırlı bir zaman dilimi olması gerekir.
Belirli bir problemi çözmek ve belli bir sonuca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri