İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır.
Su ısıtıcısından ya da çeşmeden bir miktar sıcak su alıp ve termosun içini sıcak suyla doldurmaya başla. Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını ekle ve termosu biraz çalkala. Bulaşık deterjanı sıcak suyun içinde çözünüp dağıldıktan sonra termosu birkaç dakika dinlendir.
Termosun içine 1 çay bardağı sirke ilave edin. Üzerine de ağzına kadar oda sıcaklığında su ilave edip kapağını kapatın ve güzelce çalkalayın. Ardından akan suyun altında termosu güzelce yıkayın. Sirke, termosun içindeki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır.
Çok basit. Termosun içine yarım tatlı kaşığı kadar karbonatı dökün ve ardından üzerine biraz da ılık su ekleyin. Biraz beklettikten sonra dipteki lekelerin çıktığını görecekseniz. Eğer dibe ulaşıp fırçayla ovalama şansınız varsa bu da yine hızlı bir çözüm olarak uygulanabilir.
İlk kullanımdan önce ürününüzü yıkayın.
1) Az miktarda deterjan ve ılık su koyun. 2) 5 dakika bekletin. 3)Yumuşak bez veya sünger ile temizleyin. 4) durulayın ve temiz bez ile kurulayın.
İlgili 44 soru bulundu
Stanley ürünleri satın alındığı anda kullanıma hazırdır fakat ilk kullanımdan önce bütün parçalarını yıkamanız tavsiye edilmektedir. Böylece ürünün raf veya depoda durduğu süre boyunca üzerinde oluşan toz veya kirler temizlenir.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Plastik matara temizliğinde ideal yöntem, sirkeli su kullanmak. Matara temizliği sırasında kimyasal herhangi bir ürün kullanılması tavsiye edilmiyor. Beyaz sirke kullanımı, temizlik için en çok başvurulan doğal yöntem. Mataranın kullanılmadığı zamanlarda içinde su bırakılmaması tavsiye ediliyor.
Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın. Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
Peki termos çamaşır suyu ile temizlenir mi? Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Sirke, termosun içindeki kokuların giderilmesini sağlar. Sirke kokusundan endişeleniyorsanız, bir tur bulaşık deterjanıyla da yıkayabilirsiniz. Termosun içerisine 1 şişe maden suyu koyun ve ağzını kapatıp çalkalayın. Kapağı hafifçe aralık bırakın ve bir gece bekletin.
Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz. Ekstra koyacağınız buz sayesinde termosunuzun soğutma süresi birkaç güne kadar çıkacak.
Yeni Kahvesever. 2 senedir haftada birkaç kez düzenli şekilde sütlü kahve taşıyorum contigo termos içinde. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Dilediğiniz miktara göre suyu kaynatın. Demliğin üstüne kaynattığın su miktarına uygun düşecek ölçüde çay ekleyin. Bu miktar genellikle 150 ml için 1 yemek kaşığı (5 -6 gr) çaydır.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Termosun İçini Önceden Isıtın
Yani termosunuzda hala sıcak bir içecek yer alıyor. Ancak uzun süre sıcak kalmasını istiyorsanız, önce termosun içini ısıtmanız oldukça faydalı oluyor. Eğer termosunuzun içi paslanmaz çelikse, içerisine kaynar suyu döktükten sonra en az 3 ya da 4 dakika beklemeniz gerekiyor.
Bir miktar tuzu termos içerisine dökerek kapağını kapatabilir ve bir süre bekledikten sonra termos kokusunun gittiğini fark edebilirsiniz. Termos kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de sirke olacaktır. Sirkeli su ile hem termosun temizliğini yapmak hem de oluşan içinde oluşan kokuyu gidermek mümkündür.
Termosların üst kısmında hava almayı engelleyen hava almaz bant ya da lastikler vardır. Bu lastikler tahrip olduğunda termos hava almaya başlar. Hava alma durumunda da termosun içindeki yiyecek ya da içecekler kısa sürede sıcaklığını kaybedecektir.
Sızdırmaz fakat kolay çizilebilir.
Plastik suluklarınızı bulaşık makinesi ve deterjanla yıkamayın arkadaşlar. Deterjanda ki kimyasallar plastiğe adeta yapışıp tutunur, yüksek sıcaklıkta ancak çözülür ki bu sıcaklığa suluk dayanmaz. En iyi yöntem suluğa bir tutam tuz atıp elde çalkalayıp durulamak.
Sirkeyi ve peroksiti termosun dibine dökün. Kabartma tozu ekleyin. Termosun geri kalanını sıcak (ne kadar sıcak olursa o kadar iyi olur) suyla doldurun. Şimdi birkaç saat bekleme vakti.
Maden suyu - Su Karışımı
Termosun içine bir şişe maden suyunu boşaltıyoruz. (Büyük termoslarda biraz su ilave edebilirsiniz) Ağzını kapatıp çalkalamaya başlıyoruz. Çok kolay olan bu işlemi tamamladıktan sonra termos kapağını biraz aralık bırakıyoruz ve gece boyunca beklemeye bırakıyoruz.
Penguen. 1995 yılında Şanlıurfa'da bir işletme olarak kurulan Penguen markası, 2013 yılında kurumsallaşarak üretim yapmaya devam ediyor. %100 Türk sermayesi ile üretilen termoslara sahip olan marka, müşteri memnuniyetini her şeyden üstte tutuyor. Marka, en iyi termos bardak markaları arasında öne çıkıyor.
Kamp yapınca, doğa yürüyüşünde ya da piknikte sürekli kullandığımız termosların ortalama ömürleri beş yıl olmaktadır. Ancak kaliteli termosların kullanımına bağlı olarak bu ömrü uzatmak elbetteki mümkündür.
Kolay yıkanabilen ve sağlığa zararlı kimyasal barındırmayan termoslar tercih edilmelidir. Açılıp kapanabilen kapaklı termoslar yerine vidalı kapak sistemine sahip termoslar daha güvenlidir. Kapağın sızdırmaz olduğundan emin olun. Darbeye dayanıklı dış yüzeye sahip termoslara öncelik verin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri