oppa korecede kadınların kendilerinden büyük erkeklere söylediği bir saygı sözcüğüdür.
Kore dilinde kullanılan yaygın sözcükler arasında oppa sözcüğü de bulunuyor. Oppa sözcüğü, Kore'de kızların erkek arkadaşlarına kullandığı bir kelimedir. Kendilerinden büyük olan abiler için de kullanılabiliyor.
Bunlardan ilki kardeş anlamında kullanılmasıdır. Bu en yaygın kullanım şeklidir. İkinci kullanım şekli ise Koreli kızların kendinden yaşça büyük erkekler için kullanmasıdır. Üçüncü kullanımı ise kızların arasında duygusal bağ olan erkeklere karşı kullanmasıdır.
Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır. Buradan anlaşılacağı üzere unni kelimesi, sadece kadınlar arasında kullanılabilen bir hitap sözcüğüdür. Ek olarak, Koreli kadınlar yaşça büyük erkeklere seslenmek için "oppa" veya "hyeong" ifadelerini kullanır.
İlk olarak genç kızlar erkek arkadaşlarına, flörtlerine veya hoşlandıkları kişiye Oppa diye seslenir. Bir diğer kullanım alanı ise yine genç kadınların kendinden büyük genç erkeklere hitap şekli olarak da kullanılır.
İlgili 40 soru bulundu
Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur. Geleneksel konuşma ve resmi konuşmalarda farklı yazılan seni seviyorum kelimesinin başka söyleniş biçimleri de bulunmaktadır. Örneğin; Türkçe çevirisi; Salang haeyo şeklinde yazılmaktadır.
Konu hakkında detaylı bilgi için bkz. (Son,1997, Grant 1995). üzere “baba” anlamına gelen 父 karakterinin Korece'de yazılışı 아버지, sesletimi ise [aboji] iken, Çince karakterin Korecedeki sesletimi 부 [bu] şeklindedir. karıştırılmaması büyük önem taşımaktadır.
Noona Koredece erkeklerin kendilerinden yaşça büyük olan kızlara hitap etme şeklidir.
Bu veda cümlesinin anlamı güle güle veya hoşçakal demektir.
Her ne kadar dilimizden farklı bir yapıya sahip olsa da kelimelerin anlamlarını öğrenmek genel kültür açısından oldukça önemlidir. Sunbae, Korece'de kişilerin üst mevkideki ve yetkili kişiler için kullandıkları bir hitap şeklidir.
Dil bilimsel ve arkeolojik araştırmalar
Modern Korelilerin Mançurya, Moğolistan ve Güney Sibirya'da yaşamış antik halklardan türediği iddia edilmektedir. Bu halklar zamanla Kore Yarımadasının kuzeyine yerleşmiştir.
2015 yılında yapılan ulusal nüfus sayımına göre nüfusun %20'si Protestanlığa, %15'i Budizm'e (Kore Budizmi),%8'i Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı; toplamda Kore nüfusunun %28'i Hristiyanlık dinine bağlıdır.
Güney Kore'nin bir resmi dili vardır: Korece, ancak Japonca, İngilizce ve Mandarin yaygın olarak konuşulmakta ve anlaşılmaktadır. Korece bir dil izolatıdır, yani başka hiçbir şeye benzemeyen, canlı ya da ölü bir dildir. Korece'nin kendi dilbilgisi sistemi, kelime bilgisi ve alfabesi vardır: Hangul yazısı.
Korece günlük kullanılan bazı kelimeler şu şekildedir:
Yeoja Chingu: Kız arkadaş İus: Komşu. Aniyo: Hayır.
Korece 'oppa' kelimesi, kızların kendilerinden büyük erkeklere hitap şekli; telaffuzu ise Japonca'da 'göğüs' anlamına gelen “おっぱい” kelimesi ile benzermiş. Koichi Domoto, 2000'li yılların ilk zamanları ünlü olmuş bir Japon sanatçı.
Aigoo: Bu kelime hayal kırıklığını göstermek için kullanılır. Bizdeki ”ah be çocuğum!” veya ”hay allahım yaa!” deyimleriyle eşdeğerdedir.
Korecede kençana kelimesi "İyi misin?" anlamında kullanılır. Yani kençana kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla karşılabileceğiniz bir kelimedir.
Hyung, Kore'de erkeklerin kendinden yaşça büyük erkeklere hitap şeklidir. Aralarında kan bağı olmasa da kardeş gibi hissettiği kişiye karşı bu ifade erkekler tarafından kullanılmıştır. Saygılı olmanın gerektiği ortamlarda ise sonuna "nim" eklenerek kullanılır.
MS. 42 yılında kurulan Gaya Konfederasyonu'nun kurucusu olan 'Kim-Su-Ro', 'Kim' soyadının ilk sahibi olarak biliniyor. Gerçek 'Kim'ler, Kim-Su-Ro'nun doğduğu kent olan Gimhae'den geliyor.
Aşağıda Güney Kore'de Ulusun Küçük Kız Kardeşi veya Ulusal Küçük Kardeş (Korece: 국민 여동생) olarak adlandırılan kişiler verilmiştir: Ahn So-hee (d.
Genetik olarak birbirleriyle akraba olmak yerine Eski Korecenin Batı Eski Japonca ile dil birliği içinde olmuş olduğu ve yoğun ödünçlemeler aldığı tahmin edilmektedir. Dravid dilleri ile akraba olması da öne sürülmüş bir diğer savdır.
Korece, Türklerin öğrenebileceği en kolay dillerin başında gelir. Gerçekten son derece kolaydır. Yeterli zamanı ayırırsanız alfabeyi de bilirseniz birkaç ayda turistik bir gezi yapmak için yeterli seviyeye çıkabilirsiniz.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
안녕하세요 (annyeong haseyo) yerine günlük hayatta merhaba demek için kısaca sadece 안녕 (annyeong) demeniz de yeterlidir. İşin ilginç tarafı bu 안녕 (annyeong) kelimesini güle güle derken de kullanıyoruz. Yani 안녕 (annyeong) hem merhaba hem de güle güle anlamında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri