b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.
Atandıkları kişilere tebliğ edilerek aynı il içinde bulunanlara atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, başka ilde olanların ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde işe başlamak zorunda oldukları bildirilir.
Atanması yapılan personele tebliğat gönderildi ise tebliğat adresi Ankara olan personel tebliğatı aldığı günü takip eden ilk iş günü, Ankara dışı olan personelin ise 15 gün içerisinde göreve başlaması gerekmektedir.
Eğer belge ile kanıtlanması mümkün mücbir nedenler olmaksızın bu belirtilen sürelerde işe başlanmazsa atama emri iptal ediliyor ve bir yıl süre ile yeniden devlet memuru olarak atanma yolu kapatılıyor.
Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”
İlgili 26 soru bulundu
(Genelde 2 hafta süre veriyorlar.)
1. Yeşil ve hizmet (gri) pasaportu sahibi tüm Devlet memurları, eşleri ve çocukları bağlı oldukları Kurumundan görev nedeniyle yurt dışına çıkmalarına izin verilen muvafakatname almalıdır. Görev dışında çıkışa izin verilmemektedir.
Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.
Söz konusu hükme göre, aynı yerdeki göreve atananlar, müteakip iş gününde, başka yerdeki göreve atananlar ise 15 gün içerisinde yeni görev yerlerinde işe başlamaları gerektiği öngörülmektedir.
Memurların işleri, kamu hizmetlerini yürütmek, kamu kaynaklarını kullanmak ve kamu düzenini korumak gibi konuları kapsar. Memurlar, genellikle yazışmalar, raporlar, teklifler, kararlar ve yönergeler gibi resmi belgelerin hazırlanması, kaydedilmesi ve saklanması gibi işleri de yürütürler.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Şehirler arası nakil ise, görevinden ayrılış tarihinden itibaren 15 gün mehil müddet izni kullanımına müteakip göreve başlama işlemine başlanır.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
İdare Mahkemesi, 60 aylık promosyon anlaşması imzalandıktan 1 ay sonra göreve başlayan memura 59 aylık promosyon parası ödenmesine karar verdi. Karar gereği memur, çalışacağı kurumda kendisinden önce diğer çalışanlarla yapılan anlaşmalardan yararlanabilecek.
Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.
Yukarda yapılan açıklamalara göre istifa ile sona eren memuriyet dönemi için kıdem tazminatına hak kazanılması söz konusu olmaz.
Devlet memuruna disiplin cezası verilebilmesi için memura en az 7 günlük bir savunma hakkı tanınması gerekmektedir. Eğer savunma hakkı tanınmadan bir disiplin cezası verilirse bu durumda verilen ceza hukuka aykırı olacaktır ve idare mahkemelerinde bu disiplin cezası işlemlerinin iptalini talep etmek mümkündür.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104'üncü maddesinin (C) fıkrası. 1- Memura babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir. Zaruri hallerde öğretmenler hariç olmak üzere, bir sefer daha 10 gün izin verilebilir.
Madde metni ve 62 seri numaralı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği incelendiğinde; memurların yıllık izinlerinin kullanılmasında zorunlu hallerde memuriyetin bulunduğu yer dışında gidiş ve dönüş için toplamda 4 güne kadar izin (yol izni diyebiliriz) verilebilir.
Şuan için, geçerli olan mevzuatımızda, artık görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır.
Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.
Cevap: Yerleştiğiniz halde gitmediniz/evrak teslimi yapmadığınızi için yerleştiğiniz kuruma atamanız gerçekleşmiyor ve başka bir sözleşmeli veya kadrolu alıma mevcut olan Kpss puanınız ile başvuruda bulanamazsınız.
Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen koşullar ile kamu kurum ve kuruluşlarının kendi mevzuatındaki diğer adaylık koşullarını da taşımaları zorunludur. İsteğe bağlı KPSS- A kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları için zorunlu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri