Bu doğrultuda, motor tutkunuzu pekiştirmek ve kendinizi motorun üzerinde çok daha iyi ve güvenilir hissetmek için en iyi başlangıç motorunu tercih etmelisiniz. Başlangıç motoru tercih etmek için ise, en uygun motor 50 cc'lik motosikletler olduğu bilinmektedir.
400lük ile yapmak istediğini ya da yapacağın yolculukları 200cc ile yapabiliyorsan bir anlamı yok. 400cc ile direk başlayanlar illa kaza yapacak, kullanamayacak diye birşey yok.
İyi bir eğitim alırsanız 500cc ile başlayabilirsiniz.
Zorlanmazsın, 250 cc ile elinin ayarı varsa yani ani gaz çevirme gibi huyların yoksa sıkıntı olmaz.
Başlamak sorun değildir. bitirmek sorundur. örneğin küçük cc li daha mütevazi bir motor la başlarsan düşersen ve ya düşürürsen ne senin nede motorun kısmen daha az canı yanar.
İlgili 39 soru bulundu
Motor ehliyeti kaç yaşında alınır diye merak ediyorsanız, A2 ehliyete başvurmak isteyen adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. M, A1 ve A2 olmak üzere diğer motosiklet ehliyeti sınıflarını kapsıyor. A sınıfı sürücü belgesiyle silindir hacmi 600cc, motor gücü 48 beygir olan tüm motosikletleri kullanmak mümkün.
Başlangıç motoru tercih etmek için ise, en uygun motor 50 cc'lik motosikletler olduğu bilinmektedir. Daha çok sağlamlığı, az sorunlu olması ve nispeten küçük motor hacimlerinden dolayı, her motora başlayacak insana tavsiye edilebilecek motorlardır.
-Motosikleti azami olarak ilk 300-500 KM arası zorlamadan dikkatli kullanmalısınız. İlk bakımdan hemen sonra yeni yağa alıştırmak gerekir. Bundan sonra devir yüksek tutulur. 6-7 bin devirde sürmeye başlanabilir. Düzlük alanlarda motoru ısıtarak gaza basmanız daha uygundur.
Sitede anlatılanlara göre 200cc racing başlamak için normal bir alet. 20hp gücü olan bir motor başlangıç için uygun. Ben de ZS200 veya Kanuni Racer ile başlamayı planlıyorum. arkadaşım race makinalar ilk başlayanlar için yorucu olabilir.
250 cc bir motosiklet ile, 110-120 hp dizel veya benzinli bir arabayla ancak 80-100 km hızlara kadar baş edebilirsiniz.
Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
100 cc motor sürebilmek için hangi ehliyet gerekir? Silindir hacmi 125 cc'ye ya da motor gücü 35 kw'ye kadar olan tüm motorlar A1 ehliyeti ile kullanılabilir. Silindir hacmi 125 cc'den büyük olan ya da motor gücü 35 kw'den büyük olan tüm motorlar içinse A2 sürücü belgesi gerekmektedir.
“50 cc motor kaç km hız yapar?” sorusunun cevabı, saatte 75 km hıza ulaşabilmeleri olarak yanıtlanır.
Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 500 cc motorlar daha yüksek hıza ulaşabilir. 500 cc motorların yakıt tüketimi de motorun gücü ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 4-5 litre/100 km yakıt tüketir.
1000 CC Motorun Maksimum Hızı Nedir? 1000 cc'lik bir motorun ideal hızının 230 km olduğundan bahsetmiştik. Fakat eğer bu motorla maksimum hıza çıkmak istiyorsanız 300 km/h civarına kadar çıkabilirsiniz. Eğer motosikleti kullanırken maksimum hıza çıkarsanız motoru yıpratma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
Ek eğitimle birlikte bundan sonra 125 cc altındaki motosikletler B sınıfı ehliyetle kullanabilecek - YouTube.
A2 Sınıfı Ehliyet
A2 ehliyetini alan sürücüler A1 ve M ehliyetlerine de sahip olmaktadır. 600 CC motorların ruhsatlarında 599 CC yazdığı için A2 ehliyeti bu tip motosikletleri kullanabilmektedir. Sürücü 600 CC üzerindeki araçları kullanmak isterse A ehliyetini alması gerekmektedir.
A1 Ehliyet
A grubu ehliyetler arasında en düşük yaş şartı A1 ehliyette bulunuyor. 16 yaşını dolduran sürücüler bu ehliyete sahip olarak motor hacmi maksimum 125 CC olan tüm motosikletleri kullanabiliyor.
Buna göre artık B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek. B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125cc'ye kadar motosiklet kullanması için de yalnızca ek olarak 1-2 sürüş dersi almasının gerekeceği belirtildi.
2 kişi binmek sakıncalıdır rodaj döneminde. 125-150cc'de özellikle bayır çıkarken motoru bağırtmak (devri yükseltmek) zorunda kalırsınız ki bu, rodajda tavsiye edilen bir şey değildir.
Motosiklet Rodaj Aşamasında Çok Yakar Mı? Motosiklette rodaj sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aracı düşük devirde kullanmak olabilir. Bu sayede yakıt tasarrufu da sağlanmış olur. Genel olarak bakıldığında rodaj aşamasında motosiklet yakıt tüketimi söz konusu değildir.
motorun aşınması(çapaklanma)fazlasıyla olacaktır ondan ilk bakımda yağ filtresini bile değiştirirler. şanzıman yeniyken zorlarsan vites geçişlerinde sıkıntı çekebilirsin.
A motosiklet ehliyeti alma yaşı 20 ve bu yaşta A sınıfı ehliyet alabilmek için en az 2 yıllık A2 ehliyet istenmektedir.Motor gücü 36 kw/48 hp üzeri tüm motosikletleri kullanabilir.24 yaş üstü direk A motosiklet ehliyeti alabilir.A2 ehliyet şartı aranmaz.A motosiklet ehliyeti ; A2 motosiklet ehliyeti ,M motorlu bisiklet ...
Özetle, motor kullanımı kış aylarında daha düşük olduğundan satmak isteyen kişiler bahar ve yaz dönemine göre daha uygun fiyatlı olarak satışa çıkartırlar. Eğer motor almak istiyorsanız kış dönemi kullanmak için olmasa dahi satın almak için mantıklı bir dönemdir.
Vitesli motor kullanmak herkes tarafından kolayca öğrenilebilecek kolay bir işlemdir. Viraj alırken gazı keserek dikkatli olmanız gerekmektedir. Vitesli motosikletlerin hem ön hem de arka tekeri ayrı ayrı fren sistemine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri