Sınıf Öğretmenliği bölümü, ilkokul düzeyindeki öğrencilere öğretim vermek için hazırlanan öğretmenlerin yetiştirildiği bir bölümdür.
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SÖZEL Mİ EŞİT AĞIRLIK MI? Sınıf öğretmenliği bölümü ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre EA (Eşit Ağırlık) puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.
Sınıf Öğretmenliği (EA)
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS tercih süreci 27 Temmuz itibarı ile başlayacak ve 5 Ağustos'a kadar sürecek. Bu noktada, sınıf öğretmenliği bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları da merak konusu oldu. Bilindiği gibi, sınıf öğretmenliği bölümü 4 yıllık eşit ağırlık bölümlerinden birisi.
Eşit ağırlık bölümü meslekleri arasında en çok tercih edilen mesleklerden biridir sınıf öğretmenliği.
İlgili 43 soru bulundu
Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olup Sınıf Öğretmenliği unvanını almış kişilerin temel görevleri meslek hayatları içerisinde çalıştıkları kurum içerisinde öğrencilerine müfredatta bulunan dersleri en iyi şekilde öğretmektir.
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.
Sınıf Öğretmenliği Bölümü eşit ağırlık (TM) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Eşit ağırlık öğretmenlik bölümleri ise şunlardır: Sınıf öğretmenliği, felsefe grubu öğretmenliği, rehberlik ve danışmanlık ve beden öğretmenliği.
Sözel alan, dil, sosyal bilimler, edebiyat ve sanat gibi alanları içerir. Bu alanda, özellikle öğretmenlik, psikoloji, hukuk, gazetecilik, tarih ve sosyoloji gibi disiplinlerdeki işlere yönelik kariyer fırsatları vardır.
Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişilerin, önce İlköğretim-Ortaöğretim Fen ve Sosyal Bilimler Alanları/Bölümleri lisans programlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Ardından, pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik mesleği için gerekli donanıma sahip olabilirler.
Sınıf Öğretmenliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sınıf Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 16.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.120 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor. Çocuk Gelişimi nedir?
Bu bölümde öğrencilere çocukların farklı yaş gruplarındaki gelişim özellikleri, ihtiyaçları ve davranışları hakkında bilgi verilir. Çocuk Gelişimi, eşit ağırlık bölümlerinden biridir.
Eşit ağırlık bölümlerinden mezun olan öğrenciler; hukuk, psikoloji, öğretmenlik alanlarında iş imkanlarına sahiptir.
Türkçe Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Reklamcılık, Tarih ve İlahiyat sözel bölümü mezunlarının tercih edebileceği bölümlerdir.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
Matematik Öğretmenliği lise ve ilköğretim olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Eğer ilkokulda matematik öğretmeni olmak istiyorsan, İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünü tercih edebilirsin.
Sınıf öğretmenliği bölümü eşit ağırlık bölümleri arasında geçmektedir. Yani öğrencilerin hem sayısal hem de sözel alanda muhakkak netlerinin bulunması gerekiyor. Sınıf Öğretmenliği Bölümü Okumak İçin Kaç Net Gerekir? Sınıf öğretmenliği bölümünü okumak için hem TYT hem de AYT sınavlarına girmek gerekmektedir.
Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm sözel bölümünden alım yapıyor.
Sınıf öğretmeni olmak için öncelikle üniversite sınavında belirli bir puan almak gerekir. Sonrasında herhangi bir eğitim fakültesinde genellikle 4 yıl süren bir lisans eğitimi almak şarttır. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayanlar, üniversite diploması almaya hak kazanır.
Çocuk Gelişimi Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Çocuk gelişimi öğretmeni olarak kariyer sahibi olmak istiyorsanız, üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünde ön lisans ya da lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra pedagojik formasyon eğitimine başvurmalısınız.
Okul öncesi öğretmenliği üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlıdır. Üniversitelerdeki okul öncesi öğretmenliği bölümünde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bu bölümde verilen dört yıllık eğitimin ardından ise üniversiteden "Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Diploması" ile mezun olunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri