KALÇA AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Kalça ağrısı iki haftadan uzun sürüyorsa doktora görünmenizde fayda vardır. Bunun için hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvurmaları gerekir.
Sağ kalçadan bacağa vuran ağrısının hissedildiği bölgeye buz kompresi uygulamak ağrıyı durdurmada noktasında oldukça etkili olabilir. Ağrı hissedilen sağ kalçadan bacağa vuran ağrı 2-3 saatte bir 10-15 dakikalık buz uygulaması ağrıyı hafifletebilen bir unsur oluşturabilir.
Siyatik Belirtileri
Siyatik sinirindeki hasar veya yaralanma sonucu siyatik meydana gelir. Bel bölgesinden kalça bölgesine ve bacaklara doğru inen bir ağrı tipik olarak siyatiktir.
Anal apseler mutlaka cerrahi olarak tedavi edilmelidir. Bunun için de mutlaka uzman doktor ile görüşülmeli ve bir görüş alınmalıdır. Kolorektal cerrahlar bu alanda en yetkin kişilerdir.
Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Bacak ağrısı yaşandığı zaman genel olarak travmatoloji ve ortopedi bölümlerine gidilir. Bu durum hem bacak ağrısı hem de diz ağrısı için geçerlidir. Yaşanabilecek olası sağlık sorunu nedenine bağlı olarak, ortopedi ve travmatoloji bölümleri karşılıklı yönlendirme gerçekleştirebilir.
Bacak Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Söz konusu bacak ağrısı olduğu zaman birden fazla ölümün üzerinden durum ön plana çıkar. Bu doğrultuda kalp damar cerrahı, nörolog ve cerrahi ile beraber ortopedi bölümü bacak ağrısına bakar.
Kalça ultrasonu taraması bebeklerde 1 ila 3 ay arası yapılmaktadır. Hastanemizde kalça ultrasonu Çocuk Ortopedisi konusunda deneyimli Ortopedi ve Travmatoloji hekimi tarafından yapılmaktadır. Böylelikle hastanın tanı, tedavi ve takibinin hızlı ve etkin bir şekilde aynı hekim tarafından yapılması sağlanmaktadır.
Kalçada ağrılarında en sık görülen ağrı sebebi kireçlenmedir. Kireçlenme, doğuştan gelen kalçada gelişim bozukluğu, artritler yani iltihaplı romatizmal hastalıklar ve geçirilmiş travmalar ya da kırıklar sonucu oluşabilmektedir.
Kalça osteoartrit ağrısı bacağa yayılabilir ve yan diz ağrısı olarak kendini gösterebilir.. Fıtık kaynaklı kalçadan ya da belden bacağa vuran ağrı genellikle tek taraflıdır. Ağrı yürüme veya çömelme gibi bele yük bindiren hareketlerle artabilir.
“Siyatik” insan vücudundaki en kalın sinirin adıdır ve latince adı “nervus ischiadicus” tur. Bu sinir kalça arkasından bacağın arka yüzü boyunca seyrederek diz üstü seviyede iki ana kola ayrılır ve ayağa kadar ulaşır.
Beş sinir kökü bir araya gelerek sağ ve sol siyatik sinirini oluşturur. Vücudun her iki tarafında da birer siyatik siniri, kalçadan ve bir bacaktan aşağı doğru geçerek dizin hemen altında son bulur.
Dolayısı ile sağ ve sol kalçadan bacağa vuran ağrı genelde sinir yolu boyunca ilerleyen ağrı anlamına gelen siyatik kaynaklıdır. Siyatik sinir, kalçalar boyunca ve her bacaktan aşağı doğru hareket eder. Daha çok fıtıklaşmış bir disk veya aşırı kemik büyümesinin sinirin bir kısmına baskı uyguladığında oluşur.
Kalça ağrısı iki haftadan uzun sürüyorsa doktora görünmenizde fayda vardır. Bunun için hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvurmaları gerekir.
Vücudun önemli sinirlerinden biri olan ve belden topuğa kadar uzanan siyatik sinirinde oluşan baskı ya da hasar ağrıya neden olur. Bu ağrılar belde, kalçada ya da bacaklarda hissedilebilir.
Çoğunlukla kalçadan topuğa kadar uyuşma, ağrı ya da karıncalanma hissinin varlığı, siyatik tanısında önemlidir. Hekim, fizik muayene ile kaslarda güçsüzlük olup olmadığını ve reflekslerin mevcut durumunu kontrol eder.
Kalça iltihabında, genellikle medikal tedavi yapılarak belirtilerin rahatlaması hedeflenir. Cerrahi dışı tedavilerde ilk olarak güçlü antiinflamatuar ve steroidler içeren iltihap giderici ilaçlar kullanılır. Ek olarak eklemin hareket açıklığını arttırmak için fizik tedavi yapılır.
Buz: Baldır kaslarınıza iki saatte bir 20 dakika buz torbası veya soğuk kompres koyun. Cildinize doğrudan buz uygulamayın. Sıkıştırma: Baldırınıza bir sıkıştırma bandajı uygulayın veya sarın. Sıkıştırma, ağrılı bölgeye kan akışını azaltmaya ve şişmeyi en aza indirmeye yardımcı olur.
Yeni Doğan bebeklerde ücretsiz işitme testi ve kalça ultrasonu karşılanmaktadır.
Ayrıca bebeğiniz hastaneden çıkmış olsa dahi yapılan kalça ultrasonu, işitme testi ve fenilketonüri testi yenidoğan teminat limiti dahilinde karşılanır. Yenidoğan teminatı limitlidir ve bebek ile ilgili tedavi masrafları belirlenen limiti aşarsa teminat sonra erer.
Ancak ortalama bir ücretten söz etmek gerekirse, bebeklerde kalça ultrasonu fiyatı 2022 yılı için 100 – 400 TL arası değişmektedir.
- Koşu, basketbol, voleybol, futbol, uzun zıplama gibi sporlarda, baldır kaslarının ani kasılması ve esnemesi şiddetli baldır ağrısına neden olur. - Romatizma, damar rahatsızlıkları, kas gerilemesi, soğuk algınlığı, MS hastalığı, kan dolaşımı gibi rahatsızlıklar da baldır ağrısına neden olur.
Sinir sıkışması için hangi doktora gidilir sorusu en çok merak edilenlerden biridir. sinir sıkışması için Beyin ve sinir Cerrahisi uzmanlarının muayenesi ve tedavisi yeterlidir.
Eklem Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Eklem ağrısı olduğu zaman öncelikle ortopedi doktoruna görünmek gerekir. Bu ağrıların önemli bir kısmı ortopedi ve travmatoloji kökenine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri