Bilgisayar Programcılığı Bölümü derslerinin yanında sağlık bilgi sistemleri ile ilgili dersler de eğitim programı içerisinde bulunmaktadır. Bu programın amacı; her türlü sağlık kuruluşunda bilgisayar teknolojileri konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip elemanları yetiştirmektir.
Coğrafi sorgu, grafik (konuma dayalı) veriler ve sözel (öznitelik) veriler arasında yapılan sorgulamaları içerir. Grafik veriler üzerinden sorgulama ile haritada bulunan nokta, çizgi ve alan objeleri seçilerek sözel bilgiler görüntülenebilir.
Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümü 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama gibi bölümlere dikey geçiş yapılmasına imkân tanıyan bir bölümdür.
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümü 2 yıllık bir ön lisans programıdır. TYT yerleştirme puanıyla öğrenci kabul etmektedir.
Mezunlar hastanelerin bilgisayar programlama ve tıbbi cihazların çalıştırılması, öğretilmesi, bakımlarının ve onarımlarının yapılması gibi işlerde istihdam edilebilecektir. Ağırlıklı olarak hastanelerin bilgi işlem ve diğer bilgisayar temelli departmanlarında görevlendirileceklerdir.
İlgili 41 soru bulundu
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, bilişim teknolojileri, bilgisayar sistemleri, yazılım geliştirme, ağlar, veritabanı yönetimi, siber güvenlik ve diğer ilgili konular hakkında eğitim veren bir bölümdür.
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Bölümde okuyan öğrencilerin mezun olabilmesi için 120 AKTS alması ve eğitim gördüğü üniversitenin mezuniyet koşullarını yerine getirmesi gereklidir.
Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' nın Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir?
Sayısal şart çünkü yazılım için fen de çözmen gerek.
eleman.net verilerine göre, Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü 2023 yılında ortalama 15.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 11.443 TL maaş alıyordu.
Coğrafya bölümü mezunları, arazi kullanımı ve planlanması, haritalama, çevresel yönetim, şehir ve bölge planlaması, çevre analizi ve değerlendirilmesi, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, DSİ, CBS, ve MTA programlarının kullanıldığı alanlarda çalışabilmektedir.
Coğrafya Bölümü, dünya üzerindeki doğal, sosyal ve ekonomik olayları inceleyen bir lisans programıdır. Coğrafya, insan faaliyetlerinin doğal ortam üzerindeki etkilerini, çevre sorunlarını, nüfus dağılımını, kültürel özellikleri ve ekonomik faaliyetleri inceler.
Paramedik olmak için üniversitelerin 2 yıllık, İlk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olmak gerekir.
Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları
Çok farklı yönlerde kariyerini ilerletebilirsin. Eşit ağırlıkta avukat, hakim, savcı, psikolog, psikolojik ve rehberlik danışman, grafiker, moda tasarımcı, kabin memuru, hostes, uluslararası ilişkiler uzmanı, siyasal bilimci ve daha birçok meslek bulunur.
Tıp bölümü sayısal bir bölüm olduğu için şüphesiz sayısal derslerin çok iyi olması gerekir.
Mezunlar; hastanelerde bilgisayar programcılığı ve tıbbi cihazların çalıştırılması, öğretilmesi, bakımlarının ve onarımlarının yapılması gibi işlerde istihdam edilebilmektedir. Ağırlıklı olarak hastanelerin bilgi işlem ve diğer bilgisayar temelli departmanlarında görevlendirilmektedir.
Son yıllarda ön lisans programları arasında özellikle iki yıllık sağlık bölümleri öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. İki yıllık sağlık bölümlerinin tercih edilme nedeni sağlık alanında olan açık ve taleple birlikte ön lisans programlarının öğrenciyi kısa sürede mesleğe hazırlamasıdır.
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümü toplam 20 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri