Antik Mezopotamyalı kadınlar, büyük ihtimalle ruju icat eden ve kullanan ilk kişilerdi. Yarı değerli mücevherleri öğüterek dudaklarını boyamak için bunları kullandılar. Antik İndus Vadisi Uygarlığı, yüz boyamada ruju dudaklarına sürdüler.
Dudakları renklendirmenin tarihi çok eskilere uzanıyor. Üstelik bu, sadece kadınlara özgü bir şey de değil... Afrika'da ve Batı Avrupa'da ortaya çıkarılan kaya resimlerinde kadınların ruj kullandıkları görülüyor. Antik Mısır'da doğal pigmentler ve hayvan yağları karıştırarak günümüz rujlarının temeli oluşturulmuştu.
Bilinen ilk kırmızı rujlar, 5.000 yıl önce Mezopotamya'da değerli taşların ezilip dudaklara sürülmesiyle yapılmıştır. Daha sonra, kırmızı algler ve balık pullarından rujlar yapıldı. Bugün kullandığımıza benzeyen ilk kalıplanmış rujlar, Ebu Al-Qasim Al-Zahraw tarafından icat edildi .
Kırmızı ruj kullanımı ile ilgili ilk kayıtlara Antik Mısır döneminde rastlıyoruz. O zamanlar dudaklara kırmızı bir ton vermek için yarı değerli taşlar eziliyordu. Bu pahalı yöntem sadece kadınlar değil erkekler tarafından da kullanılıyordu.
Gül goncasını ruj ve allık olarak kullanırlardı.
Gül goncası hem hoş kokuya hem de kırmızımsı, pembemsi bir renge sahip bir çiçektir. Kadınlar gül goncasıyla hibuscusu havanda dövüp yanaklarına sürerlerdi. Bu karışımı bir de ruj yapmak için az bir sıcak suyla sulandırıp, dudakları için kullanırlardı.
İlgili 37 soru bulundu
Antik Mezopotamyalı kadınlar, büyük ihtimalle ruju icat eden ve kullanan ilk kişilerdi. Yarı değerli mücevherleri öğüterek dudaklarını boyamak için bunları kullandılar. Antik İndus Vadisi Uygarlığı, yüz boyamada ruju dudaklarına sürdüler.
Milattan önce 3000'li yıllarda Çinliler balmumu ve yumurta sarısını kullanarak tırnaklarını boyayarak ojeyi, Aztekler ise bazı böcekler yardımı ile ürettikleri kırmızı boyayla ruju keşfetmişlerdi. Louvre müzesinde şimdilerdeki makyaj çantalarına benzer makyaj kutuları sergileniyor.
Koyu renk rujlar hem dudakları ince gösterir, hem de kusurları vurgular. Ruj seçerken yüze canlılık veren pembe, gül kurusu veya şeftalinin dudak renginize yakın doğal tonlarına yönelin. Genç ve modern bir görünüm için, saten bitişli yarı mat rujları öneririm.
Amerika'da yapılan araştırmaya göre; kırmızı ruj erkeğin kan basıncını, nefes alıp verişini ve kalp atışlarını hızlandırarak hayacanlanmasını sağlıyor. Uzmanlar, "Kırmızı ruj süren kadınlar, erkekleri etkilemede her zaman bir adım daha öndedir" diyor.
Kırmızı ruj günlük makyajlar için ağır görünen, fazla dikkat çeken bir renk olsa da erkek arkadaşınızın aklını başından almak için özel günlerde dışarı çıkarken kullanabilirsiniz.
“Ortalama bir kadın, ömrü boyunca 6 kilo ruj tüketecek.”
Ancak şunu belirtmekte fayda var; burada kullanılan pound, ABD'nin geleneksel ölçüm sistemlerinde kullanılan bir kütle birimi. 6 pound yaklaşık olarak 2.72 kilograma denk geliyor.
Açılmadığı sürece en az 2 yıl, açıldıktan sonra ise 1.5 yıl. Besleyici ve yağlı rujların ömürleri diğerlerine göre daha fazla. İçeriğine göre ömrü değişen rujlardan, silikon içerem mat renkli rujların kullanım süresi 9 ay. Unutmayın: Rujlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, dayanıklılık süresini uzatmış olursunuz.
3 - Oje ve Ruj
Tırnaklarınıza renk veren ojeleri ise 2 yıl süreyle kullanabiliyorsunuz. Hepimizin vazgeçilmezi olan rujlar ise 12-18 ay aralığında dayanabiliyor.
Mat ruj sürmeden önce dudaklarınızı iyi bir şekilde hazırlamak önemlidir. Dudaklarınızı nemlendirmek için bir dudak balsamı kullanabilirsiniz. Ayrıca, dudak peelingi yaparak ölü derilerden arındırabilirsiniz. Dudaklarınızın pürüzsüz ve yumuşak olması, mat rujun daha iyi bir şekilde tutunmasına yardımcı olacaktır.
Lipstick etkisi nedir diyecek olursanız kısaca şöyle tanımlayabilirim; özellikle ekonomik alanda yaşanan krizlerde tüketicilerin lüks ürün alma isteklerini kıyafet, araba gibi alanlardan daha ucuz olan kozmetik sektörüne kaydırmalarıdır diyebiliriz.
Kırmızı ve bordo esmerler için ruj renkleri listesinin başında geliyor. Özellikle koyu kırmızı ruj renkleri feminen bir duruş yakalamak için ideal. Eğer esmer tenine hafif bir makyaj yapmayı tercih edersen de şeftali ve hafif pembe ruj renkleri tam sana göre.
Islak dudaklar, yumuşak eller, bakımlı kadınlar
Dudak parlatıcalarının yapışkanlığından şikayet etmesine aldırmayın, aslında ıslak görünümlü parlak dudaklar tüm erkekleri cezbeder, sizi öptükçe öpesi gelirler! Her zaman yanınızda dudak parlatıcısı taşımanızda fayda var!
Kırmızı “beni fark et” rengidir. Kırmızı ruj kullandığınızda fark edilmeyi istediğinizi anlatmış olursunuz. Kız kıza dışarı çıkarken eğer hayatınızın aşkını bulmak istiyorsanız klasik kırmızı tonlarını tercih edebilirsiniz.
Bordo ve koyu renkli kıyafetler kadınları olduğundan yaşlı gösterir, açık renkliler ise genç gösterir. Bu nedenle bordo rengi yüzünüzden hep uzak olmalıdır.
Beyaz tene sahip olanlar için ruj rengi, Koyu, bordo ve kırmızı tonlardaki rujlar gece makyajı için oldukça ideal bir seçim olacaktır. Günlük ruj seçimlerinizde de, pembe tonları ve şeftali tonlardaki rujları tercih edebilirsiniz. Buğday tenliler; Buğday tene sahip olan kadınlar ruj seçimi konusunda şanslıdır.
· Mavi Alt Tonlarına Sahip Kırmızı Rujlar Tercih Edin
Makyaj uzmanlarına göre; anında parlak bir gülümsemenin en önemli anahtarı mavi alt tonlarında kırmızı bir ruj seçmek! Renk skalasına bakıldığında mavi ve sarı birbirinin karşısında duruyor. Bu sebeple de mavi tonlar dişlerdeki sarı rengi daha az belirgin kılıyor.
Nemlendirici ile Başlayın
makyaja temiz cildinize uygun bir nemlendirici uygulamakla başlayın. pul pul dökülmesine izin vermeyin.
4000 yılında, Eski Mısır'da ortaya çıktığı düşünülen makyaj, ilk olarak gözlere çekilen sürme biçiminde varlık göstermeye başlar. Güzelliği ile dillere destan Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın güzellik sırrının belli bir oranda da olsa makyaja dayandığını belirtmekte fayda var.
Makyaj sıralaması yaparken öncelikle primer yani makyaj bazını uygulamalısınız. Primer, cildi nemlendirir, düzgünleştirir ve makyaja hazırlar. Mükemmel bir zemin yaratır. Ayrıca makyajın daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri