Ballı sıcak su boğazdaki ağrıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcıdır. Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki öksürüğü de azaltmaya yardım eder.
Balın antiseptik etkisi midenin asit derecesini düşürür. Ballı su içmek kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler; böylelikle kabızlık, şişkinlik sorunlarına da iyi gelir. Ballı su içtiğinizde gaz, mide ağrısı ve yanması gibi problemlerinizin de geçtiğini görürsünüz.
Sabahları ballı ılık bir bardak su içmek sindirim sisteminizi iyileştirmeye yardım eder. Balın antiseptik etkisi midenizdeki asitlik derecesini hafifletir. Kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler ve kabızlık sorunu yaşamazsınız. Bal şaşırtıcı bir bakteri öldürme özelliğine sahiptir.
Limonun suyu sıkılır. Bir cezveye su katılır. Cezvedeki suya limon suyu ve bal eklenir. Bal içinde eridikten sonra kaynatmadan ocaktan alınır.
Lezzeti artırmak için bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Ballı limonlu su öksürük ve boğaz ağrılarının iyileşmesine de yardımcı olur. Limon suyu metabolizmayı geçici olarak hızlandırarak kalori yakmaya yardımcı olur. Bu yöntem kilo vermenizi destekleyebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Yarım taze limonun suyuna bir çay kaşığı organik bal ekleyin. Kaynattığınız bir kupa suya ilk sıcağının geçmesini bekledikten sonra limonlu ballı karışımı ekleyin. Limon içmek için fazla ekşiyle çeyrek limon da sıkabilirsiniz. Bu karışımı her sabah aç karna içmenin en az 9 faydası var.
KABIZLIK: Bilhassa sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir. ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler.
BAL TÜKETİMİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Önemli olan ballı suyu tüketirken ölçüsünü fazla kaçırmamaktır. Günde en fazla 2-3 su bardağı ballı ılık su içmelisiniz ve özellikle 1 su bardağı ılık suyun içine koyacağınız balın 1 tatlı kaşığını geçmemesine dikkat ediniz.
Boğazın yumuşaması için öncelikle ılık suyun içerisine bir tatlı kaşığı bal koyarak içebilirsiniz. Boğazdaki yutkunma zorluğuna ve boğaz ağrısına ballı su fayda sağlamaktadır. Bunun dışında tuzlu veya karbonatlı su kullanarak gargara yapabilirsiniz.
Bağırsaklarınız ağrıyor ve gazınız varsa, bir bardak ılık ballı su içmek gaz sorununuza yardımcı olacaktır. Bal gazı etkisiz hale getirir.
Limonun C vitamini içeriği bağışıklık sistemini desteklerken, balın yatıştırıcı etkisi vardır. Bir bardak ılık suya yarım limonun suyunu ve bir çay kaşığı balı sıkarak karıştırın. Bu karışımı günde birkaç kez içebilirsiniz.
İnce bir şekilde limon yıkanır ve kabuklarıyla birlikte küp veya halka şeklinde doğranarak bir kavanoza konulur. Üzerine limonun hizasına kadar bal eklenir. 3 gün beklenir. Bu aşamada limonun özü balla karışarak bal şerbetinin hammaddesi oluşur.
-Geleneksel ilaçlarda doğal bir antiseptik olarak kullanılır. -Aynı zamanda balın faydalarından önemli olan bir özelliği de iltihap önleyici olmasıdır. Bakterileri temizler.
3) Sindirim Sistemini Çalıştırır
Güne bir bardak ılık, ballı limonlu su ile başlamak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. Özellikle kabızlık sorunu yaşıyorsanız sabahları ballı limonlu su içme alışkanlığı edinerek bu sorununuz çözüme kavuşturabilirsiniz.
Bir bardak ılık suya veya çaya 1 çay kaşığı bal ve birazda taze sıkılmış limon suyu sıkarak içmek tahriş olmuş boğazı yatıştırmanın ve öksürüğü sakinleştirmenin etkili yollarından biridir.
Balın Akciğere ve Sağlığa Faydası
Balın vücut sağlığı açısından faydalarından bahsetmiştik. Özellikle akciğer açısından önemli ölçüde faydası vardır ve akciğeri tedavi edici niteliktedir. Bu sebeple akciğer hastalarının tedavisinde kullanılması uzmanlar tarafından önerilir.
Boğazı nemli ve yumuşak tutmak için bol sıvı tüketilmelidir. Günde en az sekiz bardak su içmek vücuttaki su dengesinin korunmasına da yardımcı olur. Boğazdaki şişliği ve ağrıyı hafifletmek için ılık su veya balla karıştırılmış çay gibi içecekler tüketilebilir.
Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar içermesinden dolayı öksürüğü bastırarak boğazın yumuşamasında etkili olur. Özellikle üst solunum enfeksiyonu yaşayan kişiler bal tüketimi sayesinde öksürüğü önleyebilmektedir.
Tabiatın en şifalı mucizesi olan bal, bedenin güçlenmesi için her gün bir kaşık tüketilmesi tavsiye edilir. Hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında büyük bir etkiye sahip olan balın iyileştirici etkisinin artması için ılık süt ile karıştırılıp içilmesi oldukça yaygın bir tüketim şeklidir.
Boğaz ağrısı durumunda, vücudunuzu nemli tutmak için bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Su, bitki çayı veya sıcak suyla yapılmış limonlu ballı içecekler gibi sıvılar tüketerek boğazınızı rahatlatabilirsiniz. Tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz ağrısına neden olan bakteri ve virüsleri öldürmek için etkili bir yoldur.
Bal ılık su ile şerbet yapılır, içilirse ishale temin eder. Bal soğuk su ile içilirse ishali durdurur. Bal Kalp çarpıntıları için yegane devadır. Bal sıcak içilirse 8 dak. soğuk içilirse 10 dak. kana karışır.
Mikrop öldürücü etkisiyle birçok hastalıkta destekleyici tedavi unsuru olarak kullanılır. Vücut direncini artırır. Özellikle soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyucudur. Boğazda ve idrar yollarında oluşan enfeksiyonlara iyi gelir.
Bal ayrıca göğüs tıkanıklığını giderir. Baldaki eterik yağ ve alkol, boğazdaki mukusu yavaşça temizler. Balın magnezyum, manganez, selenyum ve amino asitler gibi çeşitli mineralleri ve vitamin içeriği, akciğerlerdeki hava yolundaki tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur.
Organik kestane balı vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle bağışıklık sistemini ve kasları güçlendirmesi, kan dolaşımını hızlandırması gibi faydalara sahiptir. Mide ve karaciğere iyi gelir. Bu bal çeşidi aynı zamanda iyi bir enerji deposudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri