Bunun nedeni ise, iltica etmek için gelen herkese yüksek yardımlar yapılması. İltica eden tek kişiyse, ayda 1000 Euro'dan fazla ödeme hak ediyor. 4 kişilik bir aile için ise 2000 Euro ödeniyor.
1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli sığınmacı yardımı ise şöyle: Bir kişi 410 euro, varsa partneri 369 euro, aynı konutta kalan diğer yetişkinler kişi başına 328 euro aylık maddi yardım alabiliyor. 14-17 yaş arası çocuklar 364 euro, 6-13 yaştaki çocuklar 304, ayrıca 5 yaşına kadar çocuklar da ayda 278 euro maddi destek ...
İltica başvurunuzun incelenip karara bağlanma süreci en fazla 6 ay sürer.
Sığınma başvurunuz ya da mülteci statünüz onaylandıktan sonra eşiniz ve küçük çocuklarınızın da Almanya'ya göç edebilme hakları doğar. Buna Aile Birleşimi (Familienzusammenführung) denir. Bu prosedür oldukça karmaşık olduğundan, bu prosedürü iyi bilen bir avukatla ya da bir organizasyonla temasa geçmek daha iyidir.
Tanınmış bir mülteci veya iltica hakkı verilmiş bir birey olarak, size üç yıl geçerli bir oturum izni verilecektir. Geçici koruma ya da sınır dışı edilmeye ilişkin ulusal yasal hakkına sahip kişiler ise genellikle bir yıl geçerli bir oturum izni alırlar.
İlgili 43 soru bulundu
Almanya'da aylardır süren tartışmaların ardından federal hükümetle eyaletler, mülteci krizinin mali yükünün paylaşılması konusunda uzlaştı. Buna göre, Ocak 2024'ten itibaren her mülteci için 7 bin 500 euro ödenecek.
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
Tasarı, iltica sürecinin azami altı ayda tamamlanmasını öngörüyor. Ancak geçerli sebepler olduğu takdirde bu sürenin 18 aya kadar uzatılmasına imkân tanınacak.
Türk mevzuatına göre, bir Türk vatandaşı ile bir sığınmacı, mülteci veya vatansız bir kişi veya farklı uyruklardan iki sığınmacı veya mülteci Türk makamları tarafından evlendirilebilir.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir. Ancak, iltica eden kişilerin geri dönüşleri hukuki süreçlere bağlı olup, herhangi bir garantisi yoktur.
birleşmiş milletler insan hakları komitesine göre evet. kabul etmek zorundalar. komiteye göre deprem sebebiyle göç bir zorunluluk.
Avrupa Birliği Adalet Divanı (ECJ) sorumlu Başsavcısı Jean Richard de la Tour'a göre, sığınma başvurusu reddedilen bir kişinin, bu arada dinini değiştirmesi ve bu nedenle de geldiği ülkede kovuşturulma tehlikesi ortaya çıkması halinde mülteci olarak tanınma hakkı bulunmaktadır.
İltica prosedürünüz hâlâ devam ederken de geri dönüş danışma merkezine başvurabilirsiniz. Bunun iltica sürecinizin sonucu üzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Gönüllü geri dönüş desteğine ilişkin yasal bir hak bulunmamaktadır. Her bir kişi için yalnızca bir defalığına yardım sağlanması mümkündür.
Avrupa ülkelerine iltica başvurusu yapan Türk vatandaşlarının sayısı artmaya devam ediyor. Ekim ayında sadece Almanya'ya 9 bin 692 Türk vatandaşı iltica etti. 2023 yılında Almanya'ya ilk kez iltica eden Türk vatandaşlarının sayısı ekim ayı itibariyle 45 bini geçti.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
İltica prosedürünüz hâlâ devam ederken de geri dönüş danışma merkezine başvurabilirsiniz. Bunun iltica sürecinizin sonucu üzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Gönüllü geri dönüş desteğine ilişkin yasal bir hak bulunmamaktadır. Her bir kişi için yalnızca bir defalığına yardım sağlanması mümkündür.
Almanya iltica yasası 4. madde olarak yasada yerini almaktadır. En düşük koruma türüdür. Bir ülkede savaş ya da çatışma, iç karışıklık varsa ya da ölüm veya idam cezası varsa ya da işkence, aşağılayıcı, insanlık dışı uygulamalar varsa verilen bir iltica türüdür.
Bunun yanı sıra kendi ülkelerinde yaşam koşullarının elverişli olmaması ya da can güvenliğinin tehlikede olması durumunda da iltica talebinde bulunulabilir. Bir ülkede yaşanan içsavaş, savaş, çatışma, katliam ya da soykırım gibi durumlarda kitlesel sığınma istemleri yapılabilir.
Ailelere verilen desteklerin başında gelen çocuk parası ilk iki çocuk için 31 Euro, üçüncü çocuk için ise 25 Euro artırılarak tüm çocuklar için ödeme çocuk başına 250 Euro oldu. Bu ise 3 çocuklu bir ailenin 2024 yılında 2023 yılına göre 87 Euro daha fazla para alacağı anlamına geliyor.
Almanya'ya gelen her sığınmacının, ilgili Alman makamlarına giderek kayıt yaptırması gerekir – bu kayda “Asylgesuch” denir. "Asylgesuch", Almanya'da iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildiren ilk kayıttır ve yapılması gereklidir. Ardından, BAMF'a gidip resmi olarak iltica başvurusunda bulunmalısınız.
Bu harcamaların ortalama 923 Euro'su konut, enerji ve bakıma gitmektedir. Almanya'daki genç çiftler ise çoğunlukla ayda yaklaşık 356 Euro kişisel masraflara, 325 Euro ulaşıma ve eğlence 239 Euro eğlenceye harcamaktadır. Almanya'nın büyük şehirlerinde temel yaşam için ortalama 2.500-3.000 Euro yeterli olacaktır.
İLTİCA ETMEK SUÇ MU? 28 Temmuz 1951'de Birleşmiş Milletler Mülteci Hakları Sözleşmesi gereği iltica etmek suç değil yasal bir haktır. Ancak bunun yasal olabilmesi için ilgili prosedürleri takip etmesi gerekir. İllegal yolla ülkeye girişler iltica kabul edilmez ve yasal değildir.
Eğer başvurunuz "kabul edilemez" ("unzulässig") veya “temelsiz olduğu açık olan" („offensichtlich unbegründet”) gibi gerekçelerle reddedilirse, yetkili idare mahkemesine başvurmak ve "acil temyiz" ("Eilantrag") yapmak için bir hafta süreniz vardır.
Zorunlu askerlik yeterli bir iltica sebebi midir? Çok merak edilen bir soru. Zorunlu askerlik arkadaşlar, başlı başına bir iltica sebebi değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri