Avrupa Birliği ülkeleri artı İsviçre, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç Dublin-Länder Dublin ülkeleri olarak adlandırılıyor. Bir mültecinin ilk olarak kaydını gerçekleştiren ülke, o kişinin itica işlemini yapmasına kara verdi. Bu düzenlemeye ülkeler Dublin III Yönetmeliği olarak adlandırdılar.
DUBLIN anlaşması, iltica işlemlerinizin hangi ülkenin sorumluluğunda olacağını belirler. Sahip olduğunuz evrak iltica etmek istediğiniz ülkeye ait değilse, evrak sahibi ülkeye sizi deport edebilirler.
DUBLIN sürecinde 6 ay çok önemli bir kuraldır.
En son verilen mahkeme kararının üzerinden 6 ayı legal bir şekilde zaman aşımına uğratabilirseniz o zaman DUBLIN düşer ve sorumluluk başvuru yaptığınız ülkeye kalır. Ancak DUBLIN süreci içerisindeki her işlem süreyi sıfırlar ve 6 ay yeniden başlar.
Diğer ülkelerde olduğu gibi, İrlanda da mültecilik başvurusu iki asmadan oluşmaktadır. Öncelikle ülkeye girişte sınırda yetkililere veya ülkeye girdikten sonra Office of the Refugee Applications Comissioner'a başvuru yapılır. Başvuru yapanlara sığınmacı (asylum seeker) statüsü verilir.
“Dublin” Topluluk Hukuku
Amaç; sığınma talebinde bulunan kişilerin bir ülkeden diğerine gönderilmesinin ve ayrıca, bir kişi tarafından birden fazla başvuru yapılması suretiyle sistemin istismar edilmesinin önüne geçilmesidir.
İlgili 31 soru bulundu
AB'ye izinsiz girişler için Avrupa çapında bir parmak izi veri tabanı oluşturan Dublin Tüzüğü ve EURODAC Tüzüğünden oluşan Dublin Sisteminin temel taşıdır. Dublin Tüzüğü, "[bir sığınma talebinden] sorumlu Üye Devleti hızlı bir şekilde belirlemeyi" amaçlar ve ilgili sığınmacının o Üye Devlete transferini sağlar.
Asylum merkezinde alınan bu son parmak izi tarihi üzerinden 6 ay geçmesi gerekir. Yani Polis karakolunda alınan parmak izi artık hükümsüzdür.
İltica başvurusu ne kadar sürer? Her iltica davasının süreci birbirinden farklıdır. Bu süreç iki aydan beş yıla hatta altı yıla kadar uzayabilmektedir.
Kendi geldiğim ülkemdeki vatandaşlığımı kaybeder miyim? Türkiye hükümetinin sizin burada iltica başvurusu yaptığınıza dair herhangi bir bilgisi olmuyor. Yani Amerika'da ilticaya başvuran kişinin iltica başvurusu, Türkiye ya da kendi ülkesinin vatandaşlığına herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir.
Vizeyi veren ülkeye iltica etmek için 6 ay beklemeye gerek yoktur. Ülkeye indikten sonra vizenin geçerlilik süresi içerisinde de iltica başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır.
En çok kabul... TikTok. almanya ve avrupa birliği ülkelerinde. iltica başvurularının kabulünde artış olduğu açıklandı. almanya geçen yıl. %41'le en fazla sığınma talebini onaylayan ülke oldu.
Başvurunuzun reddedilmesi durumunda, ülkeden uzaklaştırılana veya başvurunuz hakkında nihai olumlu karar verilene kadar Sınırdışı Edilme Öncesi Tutukluluk Merkezinde tutulacaksınız.
Dublin III” Tüzüğüne taraf olan devletler: Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, ...
Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Lihtenştayn, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, Norveç, İzlanda, İsviçre'dir.
BAMF'ın DW Türkçe'ye verdiği bilgiye göre, 2021'de Türk vatandaşlarının yaptığı toplam 7 bin 67 iltica başvurusundan 3 bin 878'ini Kürtler oluşturdu. Geçen yıl Türkiye'den yapılan 23 binden fazla iltica başvurusunun 19 bin 500'ü, yani yüzde 81'den fazlası da yine Kürtler'den oluştu.
Arkadaşlar, iltica başvurunuz onaylandıktan tam olarak 1 yıl sonra yeşil karta başvurmaya hak kazanıyorsunuz. Yeşil kartınız onaylanıp, sizin elinize gelince, 1 yıl geçmiş tarihli geliyor aslında yeşil kartınız.
Iltica basvurum onaylanmazsa neler olur? Sinirdisi islemlerine mi baslanir? Ilticaniz onaylanmazsa bu durumda hukuki statunuzu korumus iseniz o statude devam edersiniz. Eger hukuki statunuzu korumamis iseniz iltica dosyaniz Gocmenlik mahkemesine aktarilir ve burada yeniden ilticaya basvurabilirsiniz.
Ebeveynleriniz aile ilticası hakkı kazandıktan sonra, diğer reşit olmayan ve bekâr olan çocuklarını (yani kardeşlerinizi) Almanya'ya getirebilir. Bir diğer avantaj da ailenizin Almanya'da bağımsız olarak kalabilecek olmasıdır. Örneğin, eşinizden ayrılsanız bile, aileniz oturum iznini koruyabilir.
Asylum (İltica veya Sığınma) Başvurusu Nedir, Kimler Yapabilir? Irk, din, uyruk, sosyal gruba üyelik veya politik fikirler nedeni ile ülkesinde zulme uğrayan veya uğrama ihtimali kuvvetli olan kişiler Amerika'da asylum başvurusunda bulunabilir.
İltica Başvuruları
Mülteci başvurusu yapmak için gerekli belgeler arasında, kişinin pasaportu veya kimlik belgesi, mülteci statüsününün kanıtı olarak sunabileceği belgeler ve mülteci olduğu iddia edilen ülkede yaşadığı insan hakları ihlallerine dair belgeler yer alır.
İltica başvurusunda bulunabilir miyim? Reşit olmadığınız için kendi adınıza iltica başvurusunda bulunamazsınız ama koruyucunuz sizin adınıza yazılı başvuru yapabilirler.
Dublin III Yönetmeliği, tüm AB ülkelerinde ve Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre'de geçerlidir. İlke olarak, iltica başvurunuzdan sorumlu devlet, AB'de ilk geldiğiniz veya size giriş vizesi veren ilk Avrupa ülkesidir.
"Asylgesuch", Almanya'da iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildiren ilk kayıttır ve yapılması gereklidir. Ardından, BAMF'a gidip resmi olarak iltica başvurusunda bulunmalısınız. Bu başvuruyu gönderdikten sonra iltica prosedürünüz başlayacaktır. Bu içeriği görüntülemek için, lütfen çerezlere izin verin.
Tasarı, iltica sürecinin azami altı ayda tamamlanmasını öngörüyor. Ancak geçerli sebepler olduğu takdirde bu sürenin 18 aya kadar uzatılmasına imkân tanınacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri