Size en iyi hizmeti sunmak için sabırsızlanıyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024 itibarıyla yurt dışı telefonların IMEI kayıtlarını sıfırlayacak ve bu telefonların Türkiye'de tekrar kullanıma açılacağını duyurmuştu. Ancak, 1 Ocak'ta birçok kullanıcının telefonu açılmadı.
YILBAŞINDA IMEI KAYDI SIFIRLANIR MI? BTK tarafından tanımlanan 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerlidir. Yani yılbaşında IMEI kullanım hakkınız sıfırlanacak ve telefonunuz geri açılacaktır. Böylece 120 + 120 gün şeklinde kullanıma devam edebileceksiniz.
YURT DIŞI CEP TELEFONU IMEI KAYDI NE ZAMAN SIFIRLANACAK? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), normal şartlarda IMEI kaydının yılbaşında sıfırlanması gerektiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşların 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini 180 güne kadar uzatabileceklerini açıkladı.
Bu durumda, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihazlar, 1 Nisan 2024 tarihine kadar kullanılabilecektir.
İlgili 41 soru bulundu
Yurtdışından telefon getirmek isteyenler için ücretin yüksekliği düşündürücü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranıyla 2024 için IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak belirlendi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024 itibarıyla yurt dışı telefonların IMEI kayıtlarını sıfırlayacak ve bu telefonların Türkiye'de tekrar kullanıma açılacağını duyurmuştu. Ancak, 1 Ocak'ta birçok kullanıcının telefonu açılmadı.
Gelin detaylara beraber göz atalım. Yurt dışı telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne uzatıldı Bu işten en kârlı çıkacak olanlar tabii ki çift hatlı akıllı telefon sahipleri olacak.
IMEI kaydı için kişiye ait yurda giriş yapılan belgenin son üç yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarih üzerinden 365 günlük hak düşürücü sürenin geçmemiş olması gerekmektedir.
İşte detaylar. YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFON SÜRESİ UZATILDI MI? Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşların 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini 180 güne kadar uzatabileceklerini açıkladı.
1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 180 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 180 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Her yılbaşında BTK tarafından belirlenen 120 günlük kullanım süresi, 1 Ocak tarihinde sıfırlanır ve telefonlar tekrar kullanıma açılır. Bu durum, IMEI kaydı yapılmamış olan telefonları da kapsar.
1-2 gün bekledikten sonra e-devlet üzerinde yaptığınız kaydı kontrol edin. Kayıt başarılı ise artık yurt dışı telefonunuzu rahatça Türkiye'de kullanabilirsiniz. Telefonu 3 yıl kayıt yaptıran kişi kim ise onun kullanması lazım. 3 yıldan sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz.
3 sene boyunca kimin pasaportuna kayıt edildiyse onun ismine olan hat ile kullanılabiliyor. 3 yıl geçtikten sonra istediğiniz isme kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz.
Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.
Yurt dışından getirilen telefonlar, kayıt işlemi yapılmadan Türkiye'de 120 gün boyunca kullanılabilir. Bu süre sonunda telefon ağlara kapatılır.
AK Parti Seçim Beyannamesi'nde, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılacağı açıklandı.
Tüm sorularınızın net cevaplandığı video sonrasında yurtdışı telefon almak konusunda aklınızda soru işareti kalmayacak. sim1 4 ay sim2 4 ay kullanım sayesinde 12 ayın 8 ayı kayıtsız kullanım ile kullanabilirsiniz.
Yeni düzenleme ile artık yurt dışından getirilen telefonlar, ülkeye giriş yaptıktan ve bir hat takıldıktan sonra 6 ay boyunca kullanılabilecek. Hem normal SIM hem de e-SIM için geçerli olan bu düzenleme, çift hatlı telefonlar için toplamda 1 yıl kullanım imkanı sunuyor.
Yurtdışından getirilen telefonların kullanım hakkı, 2024 yılı itibarıyla her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanmaktadır. Bu kapsamda, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren IMEI kaydı yaptırmayan telefonlar, Türkiye'de kullanıma kapanacaktır.
Cihazınız için kayıt hakkınız olup olmadığını https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkinden sorgulayabilirsiniz. Kişinin bir telefon kaydı yaptırdığı yıl ve takibindeki 2 yıl boyunca yeni bir kayıt hakkı bulunmuyor. Ondan sonraki yılın ilk günüyle kayıt hakkı yeniden oluşuyor.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin X hesabından yapılan açıklamada, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşların, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri