İmza sirküleri belgesi alabilmek için notere başvurmak gerekir. Başvuruda gerekli olan evraklar; tüzel kişiliğin kimliği ve kimlik fotokopisi, kurumun vergi levhası ve kayıtlı olduğu yerin sicil gazetesidir. 2023 yılı için imza sirküleri alma ücreti ise bir nüsha için 147 TL'dir.
Resmi bir belge olan imza sirkülerinin ilk nüshasının ücreti 98 TL'dir. İkinci ve daha fazla nüshasının ücreti farklı hesaplanmaktadır. 2 nüsha imza sirküsü aldığınız zaman, ilk nüsha 98 TL'dir. İkinci nüsha ise 98 TL'nin 1.5 ile çarpılmış hali olan 147 TL'dir.
İmza sirküleri e-Devlet üzerinden alınamaz. E-Devlet üzerinden yalnızca alınmış olan imza sirkülerinin muhatabı ve kapsamı öğrenilebilir. İmza sirküleri, fiziki noter şubelerinden belirli bir ücret karşılığında alınabilmektedir.
Bugün hemen hemen tüm şirket ve kurumlar, bu gibi eylemlerin önüne geçmek ve güvence yaratmak için noter tasdikli imza sirküsü almaktadır. Söz konusu işlem herhangi bir noter huzurunda kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir.
NOTER ONAYI BİLGİLENDİRME
Noterde, tek sayfa tercüme belgesi onay ücreti 565 TL dir. Türkiye'deki tüm noterlerde ücretlendirme aynıdır. Bu ücrete tercüme ücretleri dahil değildir.
İlgili 38 soru bulundu
Tüzel kişiliklerin imzalarını noter tarafından onaylayan imza sirküleri belgesi sadece fiziksel noter şubelerinden belirli bir ücret karşılığında alınabilir. Gerekli belgeler götürüldüğünde imza sirküler belgesi oluşturmak oldukça kısa sürer. e-Devlet üzerinden sadece imza sirküleri sorgulaması yapılabilir.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Son olarak, 9 Nisan 2021 tarihli ve 31449 sayılı Resmi Gazete'de birden çok Yönetmelikte değişiklik yapılarak, idari organlar tarafından da -ağırlıklı olarak enerji ve maden sektörü olmak üzere- belirli faaliyet alanları kapsamında imza sirküleri ibrazı şartının kaldırılması düzenlenmiştir.
İmza sirküsü şirket adına yetkili olan ve sorumlu olan kişiler tarafından noterden alınmaktadır. İmza sirküleri noter tarafından hazırlanan bir belge ile alınmaktadır. Bu belgede ilgili kişilerin; işletme adı, unvan, yetkileri, imza örnekleri, adres, ticari sicil numarası yer almaktadır.
İmza sirküleri ne zaman değiştirilmelidir? İmza sirkülerinin bazen 3 yıllık yasal süre dolmadan da değiştirilmesi gerekebilir. İşletme adına tüzel kişi olarak görev yapan kişi işten ayrıldığında ya da aynı konuma farklı bir kişi geldiğinde imza sirküleri de değişmesi gerekir.
Yani sirküler nitelik taşımaz. Hem ticari hem de kişisel faaliyetlerde kişinin kimliğini kanıtlar. Her iki işlem de noterlik makamı tarafından yapılır. Hem imza sirküsü hem imza beyannamesi için ücret notere ödenir.
İmza sirküleri belgesi alabilmek için notere başvurmak gerekir. Başvuruda gerekli olan evraklar; tüzel kişiliğin kimliği ve kimlik fotokopisi, kurumun vergi levhası ve kayıtlı olduğu yerin sicil gazetesidir. 2023 yılı için imza sirküleri alma ücreti ise bir nüsha için 147 TL'dir.
İmza sirküsü kuruluşları temsil eden yetkili kişilerin kimlik bilgilerinin ve açık adreslerinin net bir şekilde belirtildiği bir belgedir. Şirket veya kurumların datalarını güvence altına almaları için ise son derece önemlidir.
İmza beyannamesi gerçek kişilere Noter tarafından verilen önemli bir beyannamedir. Birtakım yapılan işlemler doğrultusunda alınan bu imza beyannamesinin ücreti merak edilmiştir. Noter imza beyannamesi ücreti 2023 yılı itibariyle 133 TL şeklindedir.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
e-Devlet Kapısında mobil imza kullanmak için herhangi bir ücret talep edilmez.
e-İmza Ne Kadar Sürede Çıkar? Kamu SM ile başvuru işlemini tamamladığınız E-imzanız, anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılır.
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır. Ulaşmayan gönderiler için iletişim formumuzu doldurabilir veya bizimle 444 5 576 / 0850 460 55 76 numaralı telefonlarımızdan irtibata geçebilirsiniz. Siz değerli kullanıcılarımıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyar, iyi günler dileriz.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Sahte imza özellikle ticari işlemlerde büyük nakdi ve idari kayıplara neden olabilir. Sahtecilik hem imzası taklit edilen şirket hem de birlikte çalıştığı iş ortakları için risk oluşturur. İmza sirküsü bu sorunun önüne geçmek adına kullanılır. İmza sirküsünün gerçek kişiler için karşılığı imza beyannamesidir.
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli Elektronik İmza ile oluşturulmuş veriler senet hükmündedir.
Vekaletnameler süresiz dokümanlardır ve vekalet verenin(burada şirket) tüzel kişiliği sona ermedikçe vekilin görevi sona ermez. Şirket temsilcileri değişkendir ve bu doğaldır. Fakat şirket aynı şirkettir, deva etmektedir. Yetkili değiştikçe vekaletnamenin değiştirilmesi vekaletin mantığına terstir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri