Soğuk su tüketimi kalp atış hızını düşürür. Bu durum da ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Soğuk su zararları bunlarla sınırlı değil! Aşırı miktarda soğuk su tüketmek karın ağrısı, mide ağrısı ve kabızlığa neden olabilir.
Yapılan araştırmaların büyük çoğunluğu ise, soğuk içecekler veya soğuk ortamlarda kalmanın hastalıklarla doğrudan hiçbir ilişkisi olmadığını göstermektedir.
Soğuk su içerseniz vücut ısısı ile içtiğiniz suyun ısısındaki aşırı fark nedeniyle mideniz kasılır ve içtiğiniz suyu daha fazla travma yaratmasın diye bağırsağa geçirmez. Soğuk/sıcak su mide içerisinde kaldığı için buradaki asit salgısını da kötü etkileyerek sindirimi yavaşlatır.
Bazı insanlar soğuk içecek ve yiyecek tüketmenin boğaz ağrısına veya soğuğa neden olabileceğini iddia eder . Ancak, bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur.
BİR BARDAK SU ZATÜRREE YAPABİLİR!
Bu nedenle soğuk içeceklerin tüketimiyle, bademcik, mide, akciğer gibi organların iltihaplanması ve zatürree hastalıklarının olabileceği kaydedildi. Yaz aylarında hava sıcaklığının artışıyla beraber insan vücudu da buna bağlı olarak sıcaklığını artırma ihtiyacı duyar.
İlgili 19 soru bulundu
Soğuk suyla yıkanmanın faydaları
*Soğuk suyla yıkanmak metabolizmayı hızlandırır. Bunun yanı sıra erkeklerde testosteron hormonunun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. *Zihninizi boşaltmaya yardımcı olur. Soğuk duş endorfin salgılatır ve depresyonu azaltır.
Soğuk suya dikkat!
Çünkü soğuk su, kalp ve damar sağlığı açısından risk oluşturarak, kalp damarlarında büzüşme ve kan akımını bozucu etki yapabilir.
Sıcaklık veya soğukluk gibi fiziksel unsurlar, hastalıkların doğrudan nedeni olamazlar. Dolayısıyla terliyken soğuk su içmeniz, terli bir şekilde dışarı çıkmanız, soğuk bir ortamda kalmanız hasta olmanızın ana sebebi değildir!
Soğuk Su İçmenin Faydaları
Hiç kuşkusuz yaz aylarında sıcak havanın da etkisiyle soğuk su tüketimi artıyor. Soğuk su tüketildiğinde vücut suyun sıcaklığı ile vücudun ısısını dengelemeye çalışır. Bu işlem sırasında vücut çok daha fazla enerji harcar. Yani metabolizma hızlanmış olur.
Sürekli Su İçme İsteği Diyabet Hastalığından Kaynaklı Olabilir. Yaptığınız fiziksel aktivite, terleme ve aldığınız ilaçları da göz önünde bulundurduğunuzda vücudunuzun ihtiyaç duyabileceğinden fazla su içme isteğiniz varsa bunun nedeni şeker hastalığı olabilir.
Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi son derece önemlidir. Soğuk suyla karşılaştığında daralan kan damarları kanın akışını hızlandırır ve bu da hem tansiyonu düzenler hem de kan damarlarının güçlenmesini sağlar.
Özellikle soğuk su kalp damarlarında büzüşmeye yol açarak mevcut durumu daha da kötüleştirebilir.” uyarısında bulundu.
Buzlu su içmek; vücut sisteminizi, vücut ısınızın düşmesini engellemek için metabolizmanızı hızlandırmaya zorlar. Örneğin, 340 ml'lik bir bardakla günde 8 bardak buzlu su içiyorsanız fazladan 200 kalori yakıyorsunuz demektir. Bu da kilo vermenizi hızlandırır.
Soğuk havaya veya soğuk suya maruz kalma nedeniyle hipotermi geliştiren bireylerde, vücut dokularının donması, ya da kan akışındaki kesintiden kaynaklanan kangren, yani doku çürümesi ve doku ölümü bulunur.
Isı kontrol sistemi çalışanlarda üşüterek ne idrar yolları iltihabı, ne sinüzit, bronşit ne de zatürree olunuyor. Bu hastalıklara üşümek değil mikroorganizmalar yol açıyor.
Soğuk yemekleri tercih edenler daha fazla kalori tüketirler. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, soğuk yemekler daha fazla kalori almanıza sebep olabilir. Araştırmacılar, sıcak yemek yerine soğuk yemek seçen kişilerin daha fazla kalori tüketme eğiliminde olduğunu buldu.
Uyumadan önce fazla su içerseniz bu durum, uyku sırasında azalan idrar çıkışının artmasına neden olabilir. Yani idrar ihtiyacı nedeniyle uykunuz bölünebilir, uyku kaliteniz düşebilir6, 7. Bu nedenle gece uyumadan önce fazla su içmemeye dikkat etmelisiniz. Yarım ya da bir bardak su, gece uyumadan önce yeterli olabilir.
Buzlu suyun gözeneklerinizi sıkılaştırdığı bilinmektedir. Açık gözeneklerin görünümünü azaltarak cildinize sıkı ve şekilli bir görünüm kazandırır.
Susuz kalındığında vücut cilde kan akışını yavaşlatır. Bu da üşümeye neden olabilir.
Aşırı soğuk, insanlarda hipotermiye ve baş dönmesine yol açar. Sonunda, bu soğuğa maruz kaldıkça organlarınız iflas etmeye başlar. İnsanlar genellikle vücut ısıları 21 dereceye düştüğünde ölürler.
Stresin Sağlığımız Üzerine Etkileri. Düşünceler bir insanda gerçekten hastalığa neden olur mu? Bunun cevabı evet, gerçekten düşünceler, özellikle de olumsuz düşünceler bir insanda bir hastalığın ortaya çıkmasına neden olabilir.
Beden sıcaklığının 31 derece ve altına düşmesiyle donarız. Kişi komaya girer ve dolaşım ve solunum yetmezliğiyle ölüm oluşur.
Uzun süreli parasetamol kullanımı kalp krizi riskini artırıyor.
Soğuk havanın kalp üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor. Bir başka deyişle kalp üşüyebiliyor. Soğuk havalarda kalp krizi ve rahatsızlıklarının artmasının en önemli nedenleri ise damarlardaki büzülme, spazm ve kışın hareketin azalması.
Kalp krizi belirtileri arasında terleme, bulantı veya kusma gibi şikayetler bulunur. Bu nedenle hastalar, kriz ağrısını; genellikle mide ağrısı, hazımsızlık, üşütme gibi başka problemlere yoruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri