Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür.
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Koltuk altı kokusuna neden olan durumlardan biri tüylenme olduğu için, bunu gidermeye önem vermelisiniz. Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar.
Terleme ile gelişen vücut kokusuna bromohidrozis, osmidrozis de denilmektedir. Terlemenin kaynağına göre Ekrin ve apokrin bromhidrozis olarak tanımlanmıştır. Ekrin bromohidrozis; ilaç yada farklı besin alımlarında tüm vücutta ortaya çıkabilir. Örneğin sarımsak, çemen yenildiğinde terin kokması gibi.
Teraxil etkili bir ter önleyicidir . Başlangıç olarak her gece yatmadan önce kullanılır. Etkisi ertesi gün hissedilmeye başlanacaktır. Terlemeyi 3-4 günde kontrol altına alacaktır.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Ayak terlemesi ve ayak kokusunu gideriyor
Bunu önlemek için pudra kullanabilirsiniz. Bir miktar pudrayı çorabınızın içerisine dökerek, teri emmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabı içinde oluşan kötü kokuyu da engelleyen pudrayı ayakkabınıza dökerek kullanın.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Tuz, doğadaki en iyi antibakteriyel malzemelerin başında geliyor. Suya karıştırdığınız tuzu iyice erittikten sonra koltuk altlarınıza iyice uygulayın. Banyodan çıkmadan hemen önce bu karışımı uygulayarak ter kokusundan uzun bir süre uzak kalabilirsiniz.
Deriye ıslak uygulandığında, gün boyu çalışan tuz görünmez bir koruyucu tabaka bırakarak ter nedeniyle oluşan bakterilerin kokusunu önler ve cildinizin gözeneklerini tıkamadan taze ve temiz kalmasını sağlar.
Vücut kokusu genelde koltuk altı ve kasık bölgesinde oluşur. Kokuya sebep olan apokrin bezleridir. Alnımızda ya da bacaklarımızda terleme olduğunda koku oluşmamasının sebebini açıklar. Küçük çocukların ter kokmamasının sebebi ise apokrin bezlerinin ergenlik çağına kadar çalışmamasıdır.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Mantar ve bakteryel sorunlarla seyreden koku ve akıntıya neden olabilir. Vajinanın sadece ılık suyla temizlenmesi önerilir. Vajinal şampuan kullanacak kişilerin ise haftada iki defa bol su ile durulayarak kullanmalarını önerilir.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri