İnce telli saçlar için yoğun hacim verici şampuanları tercih ederek verim alabilirsiniz. Doğal yöntemler arasında ise elma sirkesi, yumurta, bal ve zeytinyağı gibi ürünler ön plana çıkar.
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
Saçlarınızı ince telli saçlar için üretilen şampuan ve saç kremleriyle yıkamalısınız. Aynı şekilde saç maskesi uygulamaları yapıyorsanız, ince telli saçlara özel olarak hazırlandıklarından emin olmalısınız. Saçlarınızı maşa, düzleştirici, fön gibi işlemlerden uzak tutmalısınız.
Şampuan kullanımının yanı sıra sağlıklı bir beslenme, egzersiz, uyku düzeni ve stresten uzak durmak da saçların daha gür ve sağlıklı olmasını destekler. Seyrek saçları gürleştirmek için şampuan seçerken şampuanın içeriğine dikkat edilmeli ve doğal içerikli şampuanlar tercih edilmelidir.
İlgili 42 soru bulundu
Saçlarını kalınlaştırmak isteyenler ilk olarak sıcak havadan ve saçları kurutan sıcak sudan uzak durmalılar. Çok fazla sıcağa maruz kalan saçlar incelerek yıpranırlar. Saçlarını kalınlaştırmak için her yıkamada şampuan ve saç kremi kullanmalı, haftada 2-3 kere saç maskesi yapmalısın.
Genellikle düz yapıya sahip olan ince telli saçlar diğer saç tiplerine göre daha sönük durabilirler fakat doğru bakım rutinleri ile ince telli saçları da dolgunlaştırmak ve hacimli göstermek mümkün. İnce telli saçlar daha kırılgan bir yapıya sahiptir. Bu sebeple daha yoğun bir bakım uygulanması gerekir.
Özellikle E vitamini açısından zengin yağlar, saç köklerini besleyerek saçın sağlıklı uzamasına destek olur. Saç gürleştiren yağlar arasında argan yağı, hindistancevizi yağı ve jojoba yağı öne çıkar. Bu yağlar, saç derisine doğrudan uygulanabilir veya saç maskelerinin bir parçası olarak kullanılabilir.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Doğal ürünler arasında zeytinyağı, bal, yumurta, elma sirkesi ve aloe vera ve sarımsak oldukça etkilidir. Aynı zamanda badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve yılan yağı gibi ürünlerle saç derinize masaj yaparak, saç köklerinizi uyarabilir ve saçlarınızın daha hızlı ve uzamasını sağlayabilirsiniz.
İnce telli saçlar daha hızlı yağlanabilir. Bu nedenle haftada 3-4 kez yıkanması önerilir.
Saçlarınızın gücünü doğal içeriklere sahip saç bakım maskeleri ile geri getirebilirsiniz. Avokado, aloe vera, shea yağı, Hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi saç güçlendiricileri tek başına ya da önerilen miktarlarda karıştırarak saçınıza haftada bir kez uygulayın.
Mısır filizi yağı: İnce telli saçların en vazgeçilmez bakım ürünü olan mısır filizi yağı; zarar gören ve kırılan saçların hızlı bir şekilde onarılmasına yardımcı olmaktadır. Mısır filizi yağını düzenli olarak kullanmak, çeşitli nedenlerle oluşabilecek saç kırıklarının önüne geçmektedir.
1.Hindistancevizi Yağı
Hindistancevizi yağı, zarar görmüş saçlardan protein kaybını azaltma özelliğine sahiptir. Hindistancevizi yağı, saç teline nüfuz eder, saç dökülmesini azaltır ve saçı kalınlaştırır.
Günümüzde bir takım yöntemler sayesinde incelen saç tellerini eski görünümüne kavuşturmak mümkündür. Saçların kalınlaşması için öncelikle dengeli beslenme temel bir koşuldur. E, A ve B vitaminleri içerikli zengin bir beslenme programı, hücrelerinin yenilenmesini ve saç tellerinin kalınlaşmasını destekler.
Çünkü, vücudumuzdaki vitaminlerin çoğu saç sağlığı üzerinde etkilidir. Bu vitaminlerin başlıcaları olarak A, C ve E vitaminleri, B grubu vitaminler sayılabilir.
Biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağı gibi yağlar saçlara en iyi gelen maddelerdendir. Bu yağların düzenli aralıklarla kullanılması küsen saçı eski sağlığına kavuşturur. Aynı zamanda saç küsmesine engel de olan bu saç bakım karışımlarının uzun süreli kullanımı saç sağlığını olumlu olarak etkiler.
Biotin (B7 Vitamini) Eksikliği
Biotin eksikliği, saçın incelmesi ve dökülmesiyle ilişkilidir. Biotin takviyesi, eksikliğin düzeltilmesine yardımcı olabilir ve tam tahıllar, yumurta, yemişler ve tohumlar biotin açısından zengin gıda kaynaklardır.
Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri; somon, sardalya gibi soğuk su balıkları, keten tohumu, yoğurt, süzme peynir, yumurta sarısı, avokado ve kabuklu yemişlerde bulunur. Bu besinler saç köklerini canlandırarak saç derisine iyi gelir.
Aslında öyle değil! Dökülen, seyrekleşen saçlar, doğru bakımlar yapıldığında hızla gürleşebilir. Gürleşmenin yanı sıra saçlarınız eskisinden çok daha güçlü ve sağlıklı bir hâle gelebilir. Saçlarınızın güçlü uzamasına olanak tanıyan bazı yöntemler, hacimli ve sağlıklı görüntüler de ortaya koyar.
“Saç ekimi yaptırmadan saçlarımı gençliğimdeki gibi gür ve sağlıklı hale getirmem mümkün mü?” EVET MÜMKÜN! S'Clinic saç ekimi yapmadan saçlarınızı BÜTÜNSEL ÖLÇEKTE çoğaltıyor. Saç ekiminde kullanılan iğne, lokal anestezi gibi yöntemler ve uygulama sonrası oluşan ağrı kanama ve de morluk sizi ürkütüyorsa orada durun.
Uzmanlarımız en sık sorduğunuz soruları yanıtlamaktadır. Saçları taramak saç dökülmesi sorununu arttırmaz.
İnce saç telleri için yumuşak tabanı olan ve az dişli tarakları kullanmalısın. Yumuşak tabanlı fırçalar, saç derisine ultra nazik davrandığı için ince ve düz saçları kusursuz bir şekilde tarar.
Saç tellerinin kalınlığı genetik ve çevresel pek çok faktöre bağlı olarak değişir. Genetik yatkınlık, sağlıksız yaşam koşulları, çeşitli nedenlerle saçların iyi beslenememesi, saçlara yapılan sağlıksız bakımlar, uygun olmayan kozmetiklerin kullanımı gibi çeşitli nedenlerle saç tellerinde incelme görülebilir.
İnce telli saçlar, çok hassas bir yapıda oldukları için tarama esnasında bile kırılabilir ve koparak dökülebilir. Saç tarama işlemi sırasında oldukça nazik davranılmalı ve genellikle yumuşak yapıdaki tarama fırçalarını tercih edilmelidir. Teezer tipi fırçalar ince telli saçlar için çok uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri