Saçlarınıza doğal yağlar ile masaj ve bakım yapmak, saçlarınıza kaybettiği hacmi geri kazandırabilmektedir. Bu konuda Hint yağı, badem yağı, Jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı veya kekik yağını kullanabilirsiniz. Bu yağları saçlarınıza ve saç derinize hafifçe masaj yaparak uygulayın.
Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, saç kalınlığının saçın kök yapısı tarafından belirlendiğine dikkat çekerek, dışarıdan uygulanan ürünlerin ya da saçları kazıtmanın, saç tellerinin kalınlığına hiçbir etkisi olmayacağını söyledi."
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
İlgili 24 soru bulundu
Doğal ürünler arasında zeytinyağı, bal, yumurta, elma sirkesi ve aloe vera ve sarımsak oldukça etkilidir. Aynı zamanda badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve yılan yağı gibi ürünlerle saç derinize masaj yaparak, saç köklerinizi uyarabilir ve saçlarınızın daha hızlı ve uzamasını sağlayabilirsiniz.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Beslenme rutininizde omega 3, çinko, demir, protein ile B, C, E ve A vitamini bakımından zengin besinlere daha fazla yer vermelisiniz. Ayrıca günde 2 litre su içmeyi unutmayın. Su, saça kaybettiği nemi kazandırır ve zayıf saç köklerinin güçlenmesini sağlar.
Saç tellerinin incelmesine etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenme, yaş, saçın fazla ısıya maruz kalması, genetik etkenler, beslenme düzeninizde yeterli demir, folik asit ve mineralleri almama, uykusuzluk, yorgunluk ve stres saçların incelmesine etki eden faktörler arasındadır.
Haftada iki kez saç uzamasını kolaylaştıran lavanta yağı, jojoba yağı, biberiye yağı, hindistancevizi yağı, saf zeytinyağı, ketentohumu yağı, badem yağı ya da susam yağlarından birini kullanarak saç diplerinize masaj yaparak saç köklerinizin beslenmesine ve nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
D Vitamini: Güneş ışınlarından deri yoluyla alınan ve sentezlenen temel vitamindir. Kapalı alanda uzun saatler çalışan ve güneşin az olduğu bölgelerde yaşayan kişilerde D vitamini eksikliği görülebilir. D vitamini eksikliğinde saç dökülmesi ortaya çıkabilir. D vitamini, saçı besleyen vitaminler arasındadır.
Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak için bazı vitaminler ile buna destek olunur. Vücuda ek olarak alınan E vitamini, folik asit diğer adıyla (B9 vitamini), A vitamini, B12 vitamini, biotin ( B7 vitamini) ve niasin (B3 vitamini) gibi vitaminleri ile bu mümkündür.
Protein tüketin.
Saç folikülleri, güçlenmek için proteinlere ihtiyaç duyar. Bu yüzden kökleri güçlendirmek için, beslenmenize daha fazla protein ekleyin. Ayrıca protein ve keratin içeren saç bakım ürünlerini tercih ederek, saç teli güçlendirme süresini de hızlandırabilirsiniz.
Saç köklerine ihtiyacı olan vitamini vermez, onu düzenli bir şekilde beslemezsek güç kazanamaz, zarar görür ve bu durum dökülmeyle sonuçlanabilir. Yiyecekler ile vitamin almayı düşünüyorsak eğer, et ve süt ürünleri içerisinde bulundurduğu proteinler sayesinde saç köklerinin güçlenmesini sağlar.
Saç dökülmesi yaşandığı takdirde dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekmektedir. Dermatologlar tüm cilt problemlerinin yanı sıra saç sorunlarıyla da ilgilenirler.
İnce telli saçlar uzama konusunda da sorun yaşayabilirler. Özellikle saçın uzadığı süre boyunca uygulanan ısı ve kimyasal işlemler saç uçlarında daha hızlı kırık oluşumuna sebep olur bu sebeple saçın uzaması zorlaşabilir. Saçı uçlarından düzenli kestirmek çok önemlidir. Böylece saçın sağlıklı uzaması sağlanabilir.
Dökülen ve hızla seyrekleşen saçlarınızın gürleşmesinin imkansız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Aslında öyle değil! Dökülen, seyrekleşen saçlar, doğru bakımlar yapıldığında hızla gürleşebilir. Gürleşmenin yanı sıra saçlarınız eskisinden çok daha güçlü ve sağlıklı bir hâle gelebilir.
Saç Köklerinin Öldüğü Nasıl Anlaşılır? Saçlarınız gereğinden fazla dökülüp, dökülen saçların ucunda beyaz noktalar varsa saçınız kökten dökülmüş demektir. Eğer dökülen saçınızın yerine 2 ay içinde yeni saçlar çıkmıyorsa saç kökleriniz ölüyor demektir. Kadınlarda kan değerlerini normalleştirerek bu sorunu çözmek kolay.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Sağlıklı saçlara sahip olmak için yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, kurubaklagiller, yağlı tohumlar, yumurta, süt ve süt ürünleri, tam tahıllı ürünler, et-tavuk-balık ürünleri dengeli bir şekilde tüketilmelidir.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri