1. müslüman cünüp gezmemelidir ve cünüpken hiçbir kutsal kitap veya sure okunamaz. 2-Müslüman incili değil kuran-ı kerimi okur. 3-merak edip okumak istiyorsan boy abdesti alıp temiz halde okumak daha iyidir.
Kur'ân meallerinde ekseriyetle Kur'ân-ı Kerim'in tamamı bulunduğundan onları okurken abdestli olmaya gayret edilmelidir. Saygızlık amacı olmaksızın, Kur'an-ı Kerim'i belden aşağıda tutmak caizdir.
Onlara olan bu derin hürmet ve muhabbet, onların getirdikleri dinlerine, kutsal kitaplarına da aynı şekilde olup, semavi özelliğini yitirmiş kitaplarına dahi saygısızlık etmeme hususunda hassasiyeti netice vermiştir. Sözgelimi İncil'i veya Tevrat'ı yakmak gibi bir fiile bir Müslüman asla imza atamaz.
Kuranı Kerim Abdestsiz Ezbere Okunur mu? Kuranı kerimi abdestsiz ezberden okumak isteyen bir kişinin muhakkak gusül abdesti bulunması gerekmektedir. Gusül abdesti bulunan bir kişi normal abdesti bulunmadığı hallerde Kuranı kerimde geçen ayet veya sureleri ezberden okuyabilmektedir.
Bu yüzden orijinal hâlinin sayfa sayısı bilinmemektedir. ➛Birbirine benzeyen 4 İncil,kitap olarak kabul edilmiştir ve artık İncil 4 kitaptır. ➛Yine de tahminen 464 sayfadan oluştuğu söylenir.
İlgili 21 soru bulundu
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar.
Abdestsiz namaz kılınmaz, fakat Kur'an okunabilir. Sadece Razzak ismi değil, Fatiha suresinden Nas suresine kadar bütün Kur'an'ı abdestsiz okumak caizdir. Caiz olmayan şey, Kur'an'a abdestsiz dokunmaktır.
Cünüp kimse, Kur'an-ı kerimden sûre ve âyet okuyamaz, fakat her çeşit duayı okuyabilir, her çeşit zikri çekebilir, hatta Fatiha ve Rabbenâ âtinâ gibi dua âyetlerini, sadece dua niyetiyle okuyabilir.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgiler kapsamında abdestsiz şekilde ezberden Kur'an-ı Kerim içerisindeki surelerin ve ayetlerinin okunmasında herhangi bir mahzur bulunmamaktadır. Bunun dışında Kur'an-ı Kerime el ile veya dokunarak abdestsiz okunamamaktadır.
İncil'de Tevrat'taki gibi faizle ilgili açık hükümler görülmemektedir. Hristiyan öğretilerine göre faiz de kâr da caiz görülmemektedir.
Hz. Îsâ'ya verilen ilâhî kitabın Kur'an'daki adı. Hz. Îsâ'nın peygamberi olduğu ilâhî din. Kur'an'da adı geçen ve kendisine kutsal kitap İncil verilen peygamber. Kitâb-ı Mukaddes'in sadece hıristiyanlara ait olan ikinci kısmının adı.
Barnabas İncili'nin yasaklanması 325 yılında gerçekleşmiştir.
Bu soruların tamamına toplu olarak şöyle cevap vermeye çalışalım: Cünüp, âdetli veya lohusa olan kadın Kur'ân âyetlerinden hiç birini okuyamaz, caiz değildir. Yani sırf Kur'ân-ı Kerim okumak niyetiyle bir âyetten daha az bile okuyamaz.
Abdesti olmayan bir kimsenin Kur'an okumasında bir sakınca yoktur. Nitekim İslâm âlimlerinin bunun câiz olduğu konusunda ittifak ettikleri nakledilmiştir. Bu meselede gelen sahih hadisler, Kur'an okumak isteyen abdestsiz kimsenin, Kur'an okumak için abdest alması gerekmediğini açıklamaktadır.
Kur'ân-ı Kerîm'in, ezberden abdestsiz okunabileceği konusunda bir ihtilaf yoktur. Bununla beraber, Allah kelamı olduğundan, ezberden okunduğunda da abdestli olunması, bazı âlimler tarafından tavsiye edilmiştir (Nevevî, el-Mecmû', 2/69).
Muhammed (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir (Buhârî, Gusül, 23). Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir.
Özellikle bir namaz vakti geçirmeden yıkanmak ise farzdır. Bununla beraber cünüp olarak yemek içmek, uyumak haram değildir. Konuyu haram ve helal noktasından değerlendirmek böyledir. Bu delillere göre, cünüp olan kimsenin uyumadan önce abdest alması daha uygundur.
Cünüp iken tıraş olmak, vücut kıllarını kesmek, saç tıraşı olmak, tırnak kesmek mekruhtur. Cünüp değilken kestikten sonra abdest almak müstehabdır.
Ezberden okumak da bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif'e dokunmak caiz değildir. Fakat tabletlerde, bilgisayarlarda ve telefonlar bizim maaruf olan bildiğimizm mushaf olmadığı için Kur'an-ı Kerim okurken elimizde cep telefonu varsa buna dokunabilriiz. Burada bir sakınca yoktur.
Peygamber (s.a.s.), abdest alırken özel bir dua yapmamıştır. Dolayısıyla güzel anlamlar içeriyor olsa da abdest sırasında bu duaların okunması şart değildir. Bununla birlikte okumasında da bir sakınca yoktur.
Kur'an-ı Kerim'i abdestsiz okumak, dokunmak caiz değildir.
Ancak abdestsiz olarak dokunmadan yüzüne bakmak ve okumak caizdir. Bilgisayar / telefon / mobil cihazlar ise Mushaf değildir. Bu bakımdan internetteki, cep telefonundaki Kur'an-ı Kerim'i abdestsiz okumak caizdir.
İlahî kitapların üçüncüsü olan İncil, Yüce Allah tarafından Hz. İsa'ya gönderilmiştir.
Sonuç olarak, İncil güvenilir ve bozulmamış bir belgedir. El yazmalarının bolluğu, metin eleştirisinin sonuçları ve metinlerin tarihsel doğruluğu, İncil'in tarih boyunca aktarıldığı özeni gösterir.
Keçiboynuzu ağacının altı kazılır ve Barnabas gömülmesinin 432'nci yılında bozulmamış cesedi ve üstünde bir İncil'le bulunur. İşte bu İncil, 'kayıp İncil'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri