(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
Tevrat'ta geçen bu ifadelerde Efendimiz (asm)'ın güzel ahlakından haber vermektedir. Kur'an ayetleri Efendimiz (asm)'ın bu vasfını“Muhakkak ki sen üstün bir ahlaka sahipsin.”[1] ifadesiyle beyan buyururken, Tevrat'ta da bu şekilde haber verilmektedir.
Muhammed (s.a.v.) ise hadîsi şerîflerinde "İsa (aleyhisselam) ölmemiştir. O kıyâmetten önce size dönecektir.", "Ben Meryem oğlu İsa'nın (aleyhisselam) dünyâ ve âhirette en yakınıyım.", "Benimle İsa (aleyhisselam) arasında başka bir peygamber yoktur." buyurmuştur.
1- Peygamber Efendimiz'in (asm) ismi İncil'de Ahmed, Kur'ân'da Muhammed'dir.
Muhammed, İslam'a göre Hatemül Enbiya (son peygamber) kabul edilir. İslam'da peygamberlere geldiğine inanılan 4 büyük kitap vardır: Tevrat (Musa), Zebur (Davud), İncil (İsa), Kur'an (Muhammed). Kur'an'a göre İsa ile Muhammed arasındaki dönemde dünyaya peygamber gönderilmemiştir.
İlgili 17 soru bulundu
(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
[Bu yazı Türkçe Kitab-ı Mukaddeste de vardır.] Barnabas İncilinde, Hazret-i İsa'nın, son Peygamberin geleceğini, isminin [Muhammed ile aynı manadaki] Ahmed olacağını) bildirdiği açıkça yazılıdır.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar. Nitekim Kur'an'daki bir ayete göre Muhammed'in adı hem Tevrat'ta, hem de İncil'de geçmekteydi.
Tevrat'ta ismi geçmeyen İsa (as), Yahudiler tarafından peygamber olarak kabul edilmemektedir.
İncil (müjde, öğretici) : (Hz.
Ahd-i Cedid (yeni ahit).İlahi dinler içinde en çok mensubu olan Hristiyanlar'ın kutsal kitabıdır. Hz. İsa peygambere indirilmiştir.
Muhammed'i Hristiyanların da peygamber olarak kabul edebileceğini ifade etti. Teolog Wiren'in "Ötekine yer açmak" kitabı piyasaya çıktı. Kitabın bir bölümünü İslamiyet'e ayıran Wiren, "Hz. Muhammed, tek tanrıyı savunduğu için Hristiyanlarda kendisinin peygamber olduğunu kabul edebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Değerli kardeşimiz, Esasen bütün insanlar aynı anne babanın yani Hz. Âdem (as) babamız ile Hz Havva annemizin çocukları olduğundan bütün Peygamberler de aynı anne babadan gelmiştir. Ancak bütün peygamberler aynı soydan gelmemiştir.
Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'e göre Îsâ çarmıha gerilmemiştir. Yahudiler, Îsâ'nın tebliğ ettiği mesajdan hoşlanmamışlar ve onu öldürmek için tuzak kurmuşlardır (Âl-i İmrân 3/54). “Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ'yı öldürdük demeleri yüzünden onları lânetledik.
Elbette yoktur. O halde Zebur'da bahsedilen bu zatın Efendimiz (asm) olmaması mümkün müdür? Kim insafla Zebur'un şu cümlelerine kulak verse, Efendimiz (asm)'ı anlattığını tasdik edecektir. Zira Zebur'un bu cümlelerinde anlatılan zatın sıfatlarının tamamı Peygamber Efendimiz (asm)' da mevcuttur.
XII. yüzyılda İbn Meymûn tarafından teşkil edilen ve Ortodoks yahudilerinin âmentüsü kabul edilen on üç maddelik iman esaslarının sekizincisinde bugün yahudilerin elindeki Tevrat'ın Hz. Mûsâ'ya indirilen Tevrat olduğu vurgulanmıştır.
Sonuçta ise, Kur'an'ın değişik yerlerinde geçen “Tevrat” kelimesi ile, Hz. Musa'ya verilen kitabın kastedildiği görüşüne varılmıştır. Anahtar Kelimeler: Musa, Tevrat, Eski Ahit.
Filistin Hristiyan Aramicesi: Hristiyan Galile lehçesi İsa'nın anadiliydi.
Hazreti Meryem'in oğlu olarak dünyaya gelen Hazreti İsa, bir peygamber olan Hazreti Davud'un neslinden gelir. Büyük peygamberler arasında bulunan Hazreti İsa, Kudüs'te dünyaya gelmiştir.
- Hz. İsa (as) ve Hz. Muhammed (asm) arasındaki dönemde peygamber gönderilmemiştir, deniliyor ve bu dönem fetret dönemi sayılıyor.
Efendimiz (asm) mi'racda Cenab-ı Hakk'ı baş gözü ile mi yoksa ruh gözü ile mi gördü? Değerli kardeşimiz, Peygamberimiz (asm) mi'racta Cenab-ı Hakk'ı bizzat baş gözü ile görmüştür. Mü'minlere en büyük müjde: cemâl-i ilâhiyi seyretme bahtiyarlığına kavuşacaklar.
İlk Müslümanlar (Arapça: Sabikin-î İslâm), İslam'ı ilk kabul eden sahabelerdir. İslam'ı ilk kabul eden Hatice'dir.
YHVH. Tanrı'nın Tanah'ta en yaygın kullanılan adı Tetragramaton'dur (יהוה) ve genellikle YHVH olarak yazılır. İbrani alfabesi ebcettir ve ünlü harfleri yoktur. Bundan dolayı genellikle YHVH Yahveh olarak genişletilmektedir.
“Benim ismim Kur'an'da Muhammed, İncil'de Ahmed, Tevrat'ta Ahyed'dir. Bu ismi almamın sebebi, cehennem ateşini ümmetimden uzaklaştıracak olmamdır.
)'in geleceğini müjdeleyerek insanlığa ışık tutan İsrailoğulları peygamberinden Hazreti Danyal peygamberi anlatıyor. Danyal peygamberin ismi Tevrat'ta Daniel olarak geçmektedir.
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri