İncil Kitabı'nda “Pırıklitus” (kesre okunuşuyla) kelimesini görmüş ve bilirkişiliğiyle “teselli veren” kelimesine itiraz ederek, bu kelimeyi “Ahmet” olarak tercüme etmiştir.
Ahmet ismi Peygamber Efendimizin isimlerinden biri olarak Kur'an'da geçmektedir. Saf Suresinin 6. ayetinde yer almaktadır. Burada Hazreti İsa'nın kendisinden sonra Ahmet adındaki bir peygamberin geleceğini söylemesi anlatılmıştır. Bu peygamber Hazreti Muhammed'dir.
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm demiş: (Benim ismim Kur'an'da Muhammed, İncil'de Ahmed, Tevrat'ta Ahyed'dir) buyurmuştur.
Hz. Peygamber'in isimlerinden biri. Son peygamber.
Nitekim Bediüzzamana Hazretleri de “Mirac-ı Muhammedî” tabiri yerine “Mirac-ı Ahmediye” ifadesini kullanmayı tercih etmiştir. İşte Hz. İsa (as) da göklere çıkarılarak bir nevi miraca mahzar olan bir peygamber olarak, bu ortak paydada buluştuğu Peygamberimiz için Ahmed ismini kullanmıştır.
İlgili 42 soru bulundu
(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
Muhammed'in hadislerde geçen isimleri
Mut'im'in rivayet ettiği hadiste ise altıdır: "Muhammed, Ahmed, Hatim, Akıb, Haşır, Mahi."
Âmine Hatun Hz. Muhammed'i dünyaya getirdiğinde rüyasında olanları Abdülmuttalib'e anlattı. O da Peygamberimiz doğduktan yedi gün sonra onu Kâbe'ye götürdü ve Allah'a teşekkür ederek ismini Muhammed koyduğunu söyledi.
"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Süveyda, Sergen, Alev, Senem gibi isimlerin de bebeklere koyulması anlamları itibariyle uygun görülmemiştir.
Ahmet ismi Kur'an-ı Kerim'de (Saff Suresi 6. Ayet) geçmektedir ve Ahmet ismini koymak caizdir.
Yaratılış 2
Göğün ve yerin yaratılış öyküsü: RAB Tanrı göğü ve yeri yarattığında, RAB Tanrı Adem'i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar.
Hristiyan din adamlarınca kabul edilen dört incile (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna) "kanonik inciller" denir. Kilise tarafından kabul edilmeyen incillere ise "apokrif inciller" adı verilir.
Ahmed ismi, ülkemizde yüksek bir kullanım oranına sahip durumda olan isimlerin başında gelmektedir. Ahmed ismi aynı zamanda İslam Peygamberi olarak varlık göstermiş olan Hz. Muhammed'in isimlerinden biridir.
Ahmet isminin Kuran'da geçip geçmediği de en merak edilip araştırılan isimlerden biri oluyor. İslam peygamberinin isimlerinden biri olması ile Ahmet ismi Kuran'da geçmektedir. Kuran'da bulunan Saf suresinin altıncı ayetinde Ahmet ismi geçmektedir.
Ahmet isminin karakter özellikleri
Sağlam bir iradeye sahiptir ve başkalarının dediğinden çok, kendi aklındakini yapmaya eğilimlidir. Çalışmaya ve para kazanmaya düşkündür. Hayattaki her zorluğun üstesinden gelebilir. Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Hz.
Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti.
Ahmet ismi de en sık karşılaşılan erkek isimlerinden biri olmasından dolayı merak edilmektedir. Ahmet ismi Kur'an'da sık sık geçen bir isimdir ve dinen de caiz bir isimdir. Ahmet aynı zamanda Hz. Muhammed'in (S.A.V) isimlerinden biridir ve bu nedenle anlamlarından biri de Allah'a şükreden mümin anlamındadır.
Tam adı "Ebû'l-Kâsım Muhammed ibn-i 'Abd Allâh ibn-i 'Abd'ûl-Muttâlib ibn-i Hâşim ibn-i 'Abd Menâf El Kureyşî" (Arapça: محمد بن عبد الله بن عبد المطلب بن هاشم بن عبد مناف القرشي) ya da daha kısa olan "Ebû'l-Kâsım Muhammed bin 'Abd Allâh bin 'Abd'ûl-Muttâlib El Hâşimî" olarak geçer.
1. Büyüklük, ululuk azamet. 2. Hiddet, öfke.
Yalnızca Kur'an'da geçen ilahi isimler yüzden fazlayken hadislerde Allah'a atfedilen başka isimler de bulunmaktadır. Geniş anlamıyla esmâü'l-hüsnâ kavramı bu adların hepsini kapsasa da terim anlamıyla daha çok doksan dokuz ismi içerdiği kabul edilir ve buna mukabil Türkçede çoğunlukla Allah'ın 99 ismi şeklinde bilinir.
Kur'an'da 25 peygamberin ismi geçer. Kur'an'da geçen peygamberlerin yaklaşık kronolojik sırası şöyledir: Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakub, Yusuf, Eyüp, Şuayb, Musa, Harun, Zul-Kifl, Davud, Süleyman, İlyas, Elyesa, Yunus, Zekeriya, Yahya, İsa ve Muhammed.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri