İncir fidanının gelişimini hızlandırmak için gübre uygulamaları yapmak gerekir. İncir ağacının dikiminden başlayarak belirli zamanlarda gübre desteği gerekmektedir. Dikiminde uygulayacak olduğunuz leoanardit içerikli organik gübre ile gelişimini hızlandırabilir.
İncir ağacı kireç seven bir bitki olduğu için oldukça yüksek kirece sahip topraklarda yetiştirilebilir. Toprak pH sının düşük olduğu yerlerde ağaçlara kireç verilmesi yararlı ve hatta zorunludur.
Kış mevsiminde ılık, yaz mevsiminde ise kuru ve sıcak yerleri severler. Her türlü toprakta yetişebilirler. Ortalama 15 ile 20 derecedeki sıcaklıklarda çok rahat yetişmektedirler. İncir ağacı taşlar arasında, kayalıklar arasında ve hatta bazı bitkilerin üzerinde bile yetişebilmektedirler.
Bir ağacın yetişmesi meyve vermeye başlaması 2 yaşından itibaren başlar. Tam verime ulaşması 8-10 seneyi bulmaktadır. İncir ağacı her yıl büyüyerek kendini geliştirir. 10 yıldan sonra tamamen büyümüş olur.
İncir inatçı bir bitki olduğundan kayaların, taşların arasında dahi yetişebilir. İncirin yetiştiği en verimli toprak yapısı organik madde ve kireç açısından zengin, kumlu-tınlı toprak yapısıdır. Toprağın derinliği de incir yetiştirilecek toprak yapısı için önemli bir özelliktir.
İlgili 27 soru bulundu
Yıllık or- talama sıcaklığın 18- 20 C olduğu yerlerde yetişir. Meyve doğuşu ile hasat sonuna kadar daha yüksek ortalama sıcaklık ister. İncir ağacı toprak istekleri bakımından çok seçici de- ğildir. Çok nemli topraklar hariç her toprakta, kaya- lıklarda, taşların yarıklarında hatta bitkiler üzerinde bile yetişir.
İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur.
İncir ağacı suyu seven, yapılan sulamaya göre ürün veren bir ağaçtır. Ne kadar sularsak ağacın verim ve gelişimi o kadar iyi olur. Bahar ve yaz aylarında hasat öncesi sulamaya dikkat etmek gerekir. İncir ağacını 10 -14 gün ara ile sulamak ağaç için yeterlidir.
İncir ağacı bakımı, düzenli sulama ve budama gerektirir. Sulama, toprak yüzeyi kuruduğunda yapılmalıdır. Özellikle yaz aylarında sık sık sulama gerekebilir. Ağacın altını temiz tutmak ve yabancı otları temizlemek de önemlidir.
ocagima incir agaci diktin ne demek? Neden İncir ağaçları,Bahçelerin eve olan en uzak bölümlerinde..incir ağacını Evinizin önüne dikecekseniz dikmeyin. Gölgesi için de dikecekseniz dikmeyin.Çünkü incir ağacının kökleri aşırı sık, yayılmacı politika izlerler aynı zaman da güçlü ve genişlerdir. suyu da çok sever.
Özet: Ocağına incir dikmek; evini barkını yıkmak, ocağını söndürmek anlamında çok yaygın bir deyimdir. İncir ağacının, yıkık duvarlar arasında, eski binaların damlarında kendiliğinden yetişmesinden olacak, yıkıntı ile inciri özdeşleştiren, birbirine yakıştıran bu deyim yerleşip kalmıştır.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
Bulaşma görülen ağaçların hasta dalları, sağlam kısmından da bir miktar olacak şekilde (5-10 cm) kesilip yakılmalıdır. koruyucu fungisit (%2'lik bordo bulamacı) gözler uyanmadan atılmalıdır.
genel olarak Ocak- Şubat aylarında yapılır. İklimin ılıman geçtiği Aydın ve İzmir illerinde ağaçlar yaprağını döker dökmez Kasım ayından itibaren budama işlemine başlanabilir. b) Yaz Budaması: Yaz boyunca ( Mayıs- Haziran- Temmuz ayları) yapılan budamadır.
Ağaç Dostu. Dip kısmına tuz dökün üzerinden az miktar su dökün tuz kurutur. Baharın tazelenince üzerinden tulumba ile ot kurutma ilaçı atın. kezzap ve diğer kimyasalları bulmanız zor olabilir ancak lavabo açacağından bir kaç poşeti kök boğazının etrafına dökün.
İncir ağacı, kış aylarında yaprak döken bir ağaç türüdür. Bu nedenle de yapraksız olduğu döneme kış uykusu devresi denir. Bu nedenle ilkbahar dönemi incir ağacı dikimi için idealdir. Kış aylarının soğuk geçmediği bölgelerde dikim için sonbahar uygundur.
İncir ağacı her toprakta yetişebilir. İklim olarak ılıman Akdeniz ikliminde yetişir. Kışları ılık, yazları sıcak ve kuru geçen bölgeler iklim olarak incir ağacının yetiştirilmesine uygundur.
1. İlaçlama zararlının % 90'nında yavru çıkmaya başladığı zaman, 2. İlaçlama son ileklemeden iki gün sonra başlayarak Temmuzun ilk haftasına kadar olan süre içinde 3. İlaçlama ise hasattan hemen sonra uygulanır.
İncir yaprağı çayı hazırlanırken, 1 litre kaynayan suyun içerisinde 3 tane taze incir yaprağı ve 1 yemek kaşığı kurutulmuş olarak incir yaprağı eklenir. 10 dakika kaynattıktan sonra süzülerek içilebilir. Bitki çayı olarak oldukça fayda sağlayan incir yaprağı çayını günde 2 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Toprak işlemesi, sulanmayan bahçelerde ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere yılda en az iki kez yapılmalıdır. Kurutmalık incirlerde meyve tutumunu sağlamak için erkek incir ağaçlarından alınan ilek meyvelerinin içlerindeki ilek arıları ile birlikte dişi incir ağaçlarına asılması olayına ilekleme denir.
İncir fidanı dikim yapıldıktan sonra en geç 2 sene içinde meyve verir. Çok büyüyen bir ağaç olduğu için tam verime geçmesi zaman alacaktır. Verimin ve gelişimin devam edebilmesi içinde var olan meyvelerin toplanması, ağacın gübreleme, sulama, budama gibi bakımının yapılması gerekmektedir.
Bizim için önemli olan ve asıl meyveleri oluşturan İyilop meyveleridir. Erkek incirlerde dişi incirler gibi bir yılda üç meyve verirler. Bunlarda Boğa, İlek ve Ebe meyveleridir. Erkek incir ağaçlarındaki ilek meyvelerinden çıkan sinekler dişi ağaçlardaki İyilop meyvelerini döller.
Dalında olgunlaşarak kuruyan bu lezzetli meyve, 4 gün güneşte bekletildikten sonra yaklaşık 80 ülkeye gönderiliyor.
Ortalama olarak bir incir ağacı 40-50 yıl yaşar. Bu zamanın uzaması da kısalması da ağacın bakımına bağlıdır. İncir ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.
İncir ağacının herhangi bir çiçeği bulunmaz. Daha doğru çiçek açmayan bir meyve olarak öne çıktığını ifade etmek gerekir. Ancak özellikle meyvesi üzerinden her sene yoğun şekilde tüketilen özel türler içerisinde gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri