Kuru incir Mango çekirdekleri basurla baş etmek için birebirdir, özellikle de kanamalı basur ile. Çekirdekleri alıp güneşte kurutun, ardından öğütün. Elde ettiğiniz tozun bir kaşığını bal ile karıştırarak bir macun elde edin. En az 6 ay boyunca, her gün, günde 3 kez bu macundan birer çorba kaşığı yiyin.
İncir yaprağı hemoroid probleminin de bitkisel ilacıdır. İncir yaprağının kaynatılması ve kaynayan suyun soğutulmasıyla tedavi yapılabilir. İncir yaprakları kaynadığında, suya faydalı minerallerini bırakır. Bu su ise, basur hastalığının çaresidir.
Liften zengin olan incir; bu özelliği ile kanserden korunmada etkilidir. Özellikle taze incirde bulunan antioksidanlar ve A, E, K gibi vitaminler; vücudu zararlı bileşenlerden korur ve bağışıklığın güçlenmesini destekler. İncir, sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı olarak kabızlık problemini önler.
Bulundurmuş olduğu antioksidanlar sayesinde incir, kan ile bağırsakların temizlenmesinde etkin rol oynar ve aynı zamanda yetişkin bireylerde oluşabilecek göz ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı direnç oluşturur. 16) Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Kayısı; Kayısının içerdiği bazı maddeler sayesinde kayısının olduğu kadar kayısı kurusu (her mevsim bulunabilir) ve kayısı suyu da kabızlığın önlenmesinde oldukça etkilidir. Kayısı yanı sıra erik, incir vişne kiraz ve bunları kuruları da bol bol tüketilebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Kuru incir
Mango çekirdekleri basurla baş etmek için birebirdir, özellikle de kanamalı basur ile. Çekirdekleri alıp güneşte kurutun, ardından öğütün. Elde ettiğiniz tozun bir kaşığını bal ile karıştırarak bir macun elde edin. En az 6 ay boyunca, her gün, günde 3 kez bu macundan birer çorba kaşığı yiyin.
C Vitamini Bakımından Zengin Basura İyi Gelen Yiyecekler: Ahududu, portakal, kuşburnu, çilek, kivi, limon (Makat yanması yaşayan hastaların bu yiyeceklere dikkat etmesi gerekir) İçerisinde E Vitamini Olan Besinler: Ceviz, pancar, şalgam, ay çiçek yağı, badem, zeytin, balık.
Kuru incir, lif oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir.
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları vardır. Kuru incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini uyarır ve sindirimi düzenler. Aynı zamanda enerji seviyelerini artırabilir ve tokluk hissi sağlayarak sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Fakat yüksek miktarda şeker içerdiği için aşırıya kaçmamak gerekir.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Akşam uyumadan önce incirleri yiyin ve üzerine su için. NE İŞE YARIYOR? Zeytinyağlı kuru incir kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek öksürüğe ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor.
Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kuru incir kabızlığın tedavisinde daha etkili olabilir. Ancak meyveler kurutulduğunda şeker oranı arttığından kuru incirin şeker ve kalorisi daha yüksektir.
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca 'oturma banyosu' denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
İncir yaprağı sütü tüketildiği zamanlarda ağız içerisinde yanma hissi oluşabilir. Bunun yanında sağlık için birçok faydası bulunur. İncir yaprağı sütü, güneş lekelerine ya da cilt lekesi yanığı olanlara, sivilce izlerine, topuk çatlaklarına, kulak içi mikroplara, siğil ve et benlerine iyi gelir.
Çekirdekleri kırıp her sabah aç karnına 2-3 tane yendiği zaman basur için büyük fayda sağlıyor. Bu tedaviye 3-4 hafta devam etmek gerekiyor.
Kuru incir ve zeytinyağı içeriği mineral, vitaminlerle kalp sağlığını koruyor ve güçlendiriyor. B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendiriyor. Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı oluyor.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.
Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır. Balgam söktürür.
Kuru incir, lifli yapısı sayesinde, bahsi geçen mide hastalıklarının üstesinden gelmenize yardımcı olur. Bu bağlamda, zeytinyağlı incir kürü de gastrit, ülser ve reflü hastalarının düzenli kullanması için tavsiye edilen doğal bir reçetedir.
Zeytinyağlı incir kürü; Kabızlığı gideriyor, bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı oluyor. Kalp sağlığını koruyor.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Lif açısından zengin yiyecekler tüketilmelidir (tam tahıllar, sebzeler, meyveler, yulaf ezmesi gibi). Bol su içmek, dışkının yumuşak olmasına yardımcı olur (günde en az 8 bardak su içmek önerilir). Baharatlı yiyecekler ve acı biberden kaçınılmalıdır. Alkol ve kafein tüketimi sınırlanmalıdır.
Evde basura iyi gelen yöntemler arasında lifli gıdaları tüketmek, ılık su banyoları yapmak, oturma banyoları yapmak, doğal bitkisel tedaviler uygulamak, egzersiz yapmak ve stresi azaltmak yer alabilir.
Aloe Vera: Hemoroid tedavisinde çoğunlukla tavsiye edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Afrika kökenli olan bu bitki tüm dünyada ev bitkisi şeklinde yetiştirilebilmektedir. Yaprakları arasında yanıkları ve yaraları tedavi etmekte kullanılan duru, sıvı şeklinde bir jel bulundurmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri