İncir Yaprağı Zararı Var Mı? İncir yaprağının sağlık açısından bir zararı olmadığı bilinmektedir. Bunun yanında diyabet hastalarının ve insülin kullananların incir yaprağı tüketmeden önce mutlaka uzman doktora danışmaları gerekir. Her bitki çayında olduğu gibi aşırı tüketimden kaçınılması önerilir.
İncir yaprağının bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak vücut üzerinde çok etkileri bulunduğundan özellikle diyabet ve kolesterol hastalarının, farklı bir kronik rahatsızlığı bulunanların doktorlarına danışmadan tüketmemesi büyük önem taşıyor.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
İncir yaprağı çayı, düzenli tüketilmesi durumunda damar tıkanıklığını önleyerek kan dolaşımını hızlandırır. Kalp ve damar sağlığının koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. İncir yaprağı vücuttaki iltihap ve enfeksiyonunun doğal olarak atılmasını sağlar.
İncir kürü, diyabet sorunu yaşayan ve insülin kullanan kişilere önerilmez.
İlgili 25 soru bulundu
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon hastalığı olanların diyetlerine inciri eklemesi tavsiye edilir.
Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.
VARİSTEN İNCİR YAPRAĞI İLE KURTULUN
Doğal ve bitkisel yollarla varisin önüne geçmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Dr Ömer Coşkun, “İncir yaprağı varis için oldukça etkilidir.
İncir yaprağının kan şekerini ve kan basıncını dengelemeye, kas spazmını azaltmaya, kabızlık sorunlarına ve hatta meme kanseri hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.
Bitki çayı olarak oldukça fayda sağlayan incir yaprağı çayını günde 2 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Doğal yoldan şekeri düşürme etkisi olan incir yaprağı diyabet hastaları için çok yararlıdır. İncir yaprağı sayesinde insülin kullanan diyabet hastaları daha az insulin dozuna ihtiyaç duyar. İncir yaprakları yüksek miktarda doğal insülin içerir, bu nedenle yaprağını tüketmek, insülin enjekte etme ihtiyacını azaltır.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
İncir yaprağı doğal antibiyotik etkisi olan bir besindir. Bu yaprağı farklı şekillerde tüketerek vücudunuzda yer edinmeye çalışan enfeksiyonu temizleyebilirsiniz. İdrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda akla gelen incir yaprağı, vücut direncini artırır ve enfeksiyonun kısa sürede atılmasını sağlar.
Bu meyvelerden biri olan incir, faydaları nedeniyle göz kamaştırıyor. Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damarları temizleyen incir, aynı zamanda bağırsaklar için de çok faydalı. Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte başta yeşil erik, çilek ve yeni dünya gibi meyveler, raflardaki yerini almaya başladı.
günlük hayatta kullandığımız; sabun, şampuan, parfüm gibi kişisel bakım ürünleri, aksesuar ve takılar sık karşılaştığımız alerjenlerdir. Bunların yanı sıra bazı bitki türleri incir ve turunçgiller özellikle güneş ışığı ile temas halinde akut egzamaya neden olabilirler.
Örneğin yeterince sıvı alınmaması, tuzlu veya düşük lifli gıda tüketilmesi, kızartmalar, hazır cips ve benzeri ürünler, şekerli veya rafine gıdalar, aşırı kırmızı et ve doymuş yağ asitli gıdaların (yağlı et, katı yağ, yağlı peynir v.b.) yenmesi, alkol ve sigarada varis gelişimine kısmen katkıda bulunabilir.
Düzenli olarak yürüyüş, yüzme, bisiklet, koşu gibi egzersizler yapılmalıdır. Uzun süreli olarak oturulmamalı ya da uzun süreli olarak ayakta kalınmamalıdır. Eğer iş gereği uzun süre ayakta kalmak ya da oturmak gerekiyorsa mutlaka düzenli aralıklarda dinlenilmeli ya da hareket edilmelidir.
Özellikle A vitamini, B1 ve B2 vitamini yer aldığını söylemek mümkün. Fosfor, demir ve klor gibi önemli mineral kaynakları da bulunuyor. Ayrıca Omega 3 ve Omega 6 ile fenol içermesi sebebiyle kalp hastalıklarına ve rahatsızlıklarına karşı oldukça güçlü bir direnç oluşturur.
Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.
İncir yaprağı çayını ya da suyunu düzenli tükettiğinizde, zayıflamanıza yardımcı olur. Diyetinize ek olarak, bitki çayı olarak tercih edilen incir yaprağı çayı; metabolizma hızını yükselterek vücudunuzdaki yapım yıkım işlerini hızlandırır. Sindirim sorunlarını da azaltan bu çay, kilo vermenize yardımcı olur.
Diyet önlemleri, düzenli egzersiz ve yüksek doz tansiyon ilacı kullanmanıza rağmen tansiyonunuz kontrol altına alınamıyorsa dirençli hipertansiyonunuz var demektir. Bazı ilaçlar, alkol, tiroid bezinin aşırı çalışması, bitkisel ürünler bu tansiyon türünün en önemli sebepleri arasında.
1. evre hipertansiyon, sürekli olarak büyük tansiyonun 130-139 mmHg ve küçük tansiyonun 85-89 mmHg arasında olduğu dönemdir. 2. evre hipertansiyon, kan basıncının sürekli olarak 140/90 mmHg veya daha yüksek olduğu zamandır. Kan basıncı 180/120 mmHg ve üzeri olduğunda tıbbi müdahale gerektirir.
Ani tansiyon neden yükselir? Ani tansiyon yükselmesi belirtileri ilaç kullanımı, sigara kullanımı, kötü beslenme, panik atak ve stres, diyabet, tıbbi durumlar, alkol, kahve ve çay gibi içeceklerin tüketimi ile kısa sürede tansiyon yükselebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri