=INDEX() fonksiyonu sütun ve satır numarasına göre tablodaki bir hücrenin değerini döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =INDEX(A2:E11;2;3) ile seçili alanın (A2:E11) 2. satır ve 3. sütunundaki değeri edinebiliriz. Formülün uygulanmasının ardından alacağımız dönüş /about/vision olacaktır.
İNDİS işlevi, tablo veya aralığın içindeki bir değeri veya değerin başvurusunu döndürür.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
MATCH fonksiyonu, belirli bir değerin bir dizi veya aralıktaki konumunu döndüren bir Excel Fonksiyonudur. Bu hücre koordinatlarını, daha karmaşık formüllerle birleştirmek için kullanabileceğiniz önemli bilgiler sağlar.
MATCH, eşleşme değerinin kendisini değil, lookup_arraydeğerinin konumunu verir. Örneğin, EŞLEŞTİr("b",{"a","b","c"},0) formülü {"a","b","c"} içindeki "b"'nin göreli konumu olan 2 döndürür. KAÇINCI işlevi metin değerlerini eşleştirirken büyük-küçük harf ayrımı yapmaz.
İlgili 16 soru bulundu
#YOK hatası genel olarak, formülün aranan öğeyi bulamadığını gösterir.
Bu kısayollar aslında Ctrl + Boşluk çubuğuna bastığınızda Sütunu seçer, Shift + Boşluk çubuğuna bastığınızda ise Satırı seçersiniz.
=TOPLA (=SUM) Formülü
Bir sütunda belirli hücrelerde bulunan sayıları toplamak için; Sonucun gösterileceği hücreye “=” ibaresi girerek, ana menüden “Formüller” sekmesine gelin ve sol üstte “İşlev Ekle” butonuna basın. “TOPLA” komutunu seçerseniz otomatik olarak rakam girilmiş hücreler seçilecektir.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.
YUKARIYUVARLA : Sayıyı belirli bir sayıda ondalık basamağa yuvarlar; bu yukarıya yuvarlama her zaman sonraki geçerli artıma yapılır. AŞAĞIYUVARLA : Sayıyı belirli bir sayıda ondalık basamağa yuvarlar; bu aşağıya yuvarlama her zaman sonraki geçerli artıma yapılır.
Matematik ve trigonometri işlevlerinden biri olan ÇOKETOPLA işlevi, birden fazla ölçüte uyan tüm bağımsız değişkenlerini toplar. Örneğin, ülkedeki (1) tek bir posta kodunda yer alan ve (2) karları belirli bir dolar değerini aşan satıcı sayısını toplamak için ÇOKETOPLA işlevini kullanırsınız.
VE işlevi, tüm bağımsız değişkenleri DOĞRU olarak değerlendirilirse DOĞRU'yu döndürür; bir ya da daha fazla bağımsız değişkeni YANLIŞ olarak değerlendirilirse YANLIŞ'ı döndürür. VE işlevinin yaygın bir kullanımı, mantıksal sınamalar gerçekleştiren diğer işlevlerin kullanım alanını genişletmektir.
INDEX Fonksiyonu
=INDEX() fonksiyonu sütun ve satır numarasına göre tablodaki bir hücrenin değerini döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =INDEX(A2:E11;2;3) ile seçili alanın (A2:E11) 2. satır ve 3. sütunundaki değeri edinebiliriz. Formülün uygulanmasının ardından alacağımız dönüş /about/vision olacaktır.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Excel'de En sık kullanılan mantıksal fonksiyon kuşkusuz ki EĞER FORMÜLÜ'dür. Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Belirli bir değer için tablonun en üst satırını veya bir dizi üst satırını arar ve belirlediğiniz tablo veya dizideki satır ile aynı sütundaki değeri verir. Karşılaştırma değerleriniz veri çizelgesi üzerinde bir satırda yer alıyorsa ve belirli bir sayıda aşağı satıra bakmak istediğinizde YATAYARA işlevini kullanın.
### hatası Excel'de, yazdığınız rakamların hücre genişliğine sığmadığı anlamına gelir. Excel'de "####" sembolü, hücredeki sayısal değerin hücre boyutundan dolayı hücre genişliğine sığmadığını ve tamamen görüntülenememesini ifade eder.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Ctrl + M: Topla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri