Index, arama motorlarının siteleri tarayarak içerisindeki sayfaları dizinine ekleyerek kendi ziyaretçisine belirli kriterler sonucunda sıralayarak göstermesidir.
Indeks, verilerin indeksleme alanına göre sıralanmış ve tablo halini almış şeklidir. Belirli bir sıra düzenine geçmek için indeks yapısı kullanılır. Bu sayede veriler istenilen sıraya göre dizilmiş olur ve verilerin olduğu sıradan daha farklı bir şekilde görünümü sağlanır.
Index, arama motorlarının web sitelerini tarayarak bu sitelerin içerisindeki sayfaları dizinine eklemesidir. Bu işlem sonucunda ise ziyaretçilere belirli kriterler ile sonucunda bu web siteleri gösterilir.
Index, küçük hızlı ve hızlı aramalar için optimize edilmiştir. İlişkisel tabloları bağlamak ve büyük tabloları aramak için çok kullanışlıdır. Indexler, veritabanından diğerlerinden daha hızlı veri almak için kullanılır. Kullanıcılar indexleri göremez, yalnızca aramaları / sorguları hızlandırmak için kullanılırlar.
İndex, bireyde veya toplumda hastalığın ve etkeninin miktarını ya da şiddetini belirlemek için kullanılan ölçüm metodlardır.
İlgili 28 soru bulundu
İki tip indeksleme yöntemi vardır. Clustered ve non-clustered. Clustered kümelenmiş, sıralanmış anlamına gelirken, non-clustered kümelenmemiş, sıralanmamış anlamlarına gelmektedir.
Bilimsel performans değerlendirme ölçütlerinden h-index, yazar odağında değerlendirme yapar. Diğer bir ifade ile, bilim insanın veya bilginin alandaki değerini ölçümleme için kullanılan sayısal bir değerdir. Çok tartışmalı bir değerlendirme aracı olsa da yaygın olarak kabul görmektedir.
Google Index en basit tanımı ile Google'ın, tüm web siteleri hakkında bilgileri depoladığı veritabanıdır. Web siteleri Googlebot tarafından taranma işleminden sonra indekslenir. Kullanıcılar Google'da arama yaparken kullanıcıların arama sorgularıyla en iyi eşleşen web sitelerini bulmak için indeks taranır.
(Index numbers) Belirli bir temel yıla (baz yıl) göre, bir değerler dizisinde oluşan nisbi değişmeleri ölçmeye yarar. Baz yıl değeri 100 kabul edilir ve değişmeler yüzdeler şeklinde ifade olunur.
Index, veri tabanı tabloları üzerinde tanımlanan ve veriye daha az işlemle daha hızlı ulaşan veri tabanı nesneleridir.
Index, arama motorlarının siteleri tarayarak içerisindeki sayfaları dizinine ekleyerek kendi ziyaretçisine belirli kriterler sonucunda sıralayarak göstermesidir.
İndeksleme (Indexing): Bu işlemde, tarama işleminde bulunulan tüm içeriğin arama sonuçlarında görüntülenmesi için Google index adlı bir veri tabanında saklama işlemi gerçekleştirilir. Sıralama (Ranking): Google'ın arama sonuçlarında görüntülenecek web sitelerinin sıralamasını belirleme sürecidir.
Index Rebuild İşlemi: Tablolarımızdaki Indexler zaman içerisinde tabloların yoğun DML işlemleri ( Insert, Delete vbvb) görmesi sonucunda bozulabilir. Index in bozulması demek kimyasal bozulma gibi anlaşılmasın sadece storage parametrelerindeki bazı değişikliklerden dolayı gerçek performansını vermemesi şeklindedir.
Index Nedir ? Index tablolalarınızda bulunan kolonların içerisindeki verilerin belirli bir düzene göre sıralanmasıdır. Bu sıralamanın amacı ulaşmak istediğimiz veriye çok daha hızlı sürelerde ulaşabilmektir.
Indexer özel tanımlı bir property'dir ve sadece class içerisinde tanımlanabilir. Tanımlandığı class'a indexlenebilir özelliği kazandırır. Array işlemlerinde kullandığımız [ ] operatörünü tanımlamış olduğumuz bir class'ı diziymiş gibi işlemler yapabilmek içinde kullanabiliriz.
Bireyin vücudunda bulunan tahmini yağ oranını gösteren hesaplama yöntemi vücut kitle indeksi (VKİ) veya boy kilo indeksi olarak adlandırılır. VKİ hesaplaması yapılırken kişinin boyu ve kilosu esas alınır. Elde edilen sonuca bakılarak kişinin mevcut kilosunun ideal kilosuna olan yakınlığı veya uzaklığı gözlemlenir.
Dergi endeksi, belirli kriterler doğrultusunda kapsamlarına aldıkları dergileri belirli aralık ve yöntemlerle okuyuculara duyuran veri tabanlarıdır ve hem bilimsel makalelerin sınıflandırılması hem de bilimsel makalelere tek bir merkezden ulaşma imkanı sağlaması açısından için önem arz etmektedir.
1- Web of Science tarama ekranından yazar alanını seçiniz. 2- Tarama ekranından yazara ait önce soyadı sonra adı şeklinde taramanızı gerçekleştiriniz. 3-Gelen sonuç ekranında " Citation Report" alanına tıklayınız. 4-Gelen sonuç ekranının sağ köşesinde yazara ait H-İndeks bilgisini görüntüleyebilirsiniz.
İndex Almak Nedir? İndex, arama motorları tarafından sitenin taranması işlemidir. Bot olarak da tabir edilen bu yazılım ürünleri sitenizi detaylı şekilde tarar ve bunu yaparken de yazıların kalitesine göre sitenin sıralama elde etmesini sağlar.
İndex, Google robotları tarafından internet sitenizin taranmasıdır. İnternette yer alan tüm siteler Google robotları tarafından tek tek kontrol edilir. Bu işlem esnasında web sitesinin Google kriterleriyle uyuşup uyuşmadığı ve kalite politikalarına uygun olup olmadığı kontrol edilir.
Google Kullanarak Index Sorgulama
Google'da ilgili web sitesinin domain'ine göre, arama çubuğuna “site:ornek.com” yazarak aratıldığında, çıkan sonuç sayısı Google tarafından indekslenen sayfa sayısını gösterir. Eğer SERP'te herhangi bir sonuç çıkmazsa, bu indekslenen sayfa sayısının sıfır olduğu anlamına gelir.
Jorge H irsch tarafından 2005 yılında icat edilmiştir. h-indeksi, bir yazarın diğer yazarlar tarafından en az aynı sayıda alıntılandığı yayınların sayısı sayılarak hesaplanır. Örneğin, h-indeksinin 17 olması, bilim insanının her biri en az 17 kez alıntılanmış en az 17 makale yayınladığı anlamına gelir.
Bir akademisyenin h-indeksinin bir puan artması için, örneğin 5'ten 6'ya çıkması için hem ilk beşte yer alan yayınlarının atıf sayısının 6 ve üzerine çıkması hem de ilk beşte yer almayan başka bir çalışmasının en az 6 atıf alması gerekmektedir.
Bizler tıp dalında uzman olduğumuz için diğer bölümlerden hiç söz etmeden direk tıp bilimi ile uğraşanlardan söz edersek Türkiye şartlarında yeni bir doçentin h indeksi en az 10 olması beklenirken, yeni bir profesörün h indeksi 15 olması beklenir. On senelik bir profesörün ise h indeksi 25 altında olmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri