Üniversitede direk bölümden başlamak için yapılan İngilizce hazırlık sınavı için minimum B2 seviyesinde olması gerekmektedir. B2 seviyesi, öğrencinin direk bölüm derslerinden başlayabilmesi için uygun seviyedir. Dil seviyeleri hakkında daha detaylı bilgiye İngilizce seviyeleri linkinden ulaşabilirsiniz.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
Hazırlık öğrencileri için modüler sistem (kur sistemi) uygulanmaktadır. 1 (Bir) akademik yıl, her biri sekiz haftadan oluşan toplam 5 (beş) modül ve 4 (dört) seviye (A1, A2, B1, B2) ve İngilizce Yeterlik Sınavı Hazırlık Kursu'ndan (PREP-C) oluşur.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Ayrıca lisans programının gereklilikleri ile hazırlık okulu veya sınıflarında uygulanan müfredat ve verilen dil eğitimi arasında farklar vardır; hazırlık sınıfında verilen eği- tim, lisans programlarında İngilizce olan derslerin öğrenilmesi- ne destek sağlamamaktadır (Kırkgöz, 2005; 2009).
İlgili 36 soru bulundu
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Düzey Belirleme Sınavından B1 seviyesi alan öğrenciler Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanır. B1 alan öğrencilerin muafiyet sınavı oturumlarına hangi sınav salonlarında girecekleri Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasındaki Duyurular kısmında ilan edilecektir.
NOT: Zorunlu hazırlık programındaki öğrenciler için Haziran ayında yapılan Bahar Yeterlik Sınavından geçme notu en az 70'tir. İsteğe bağlı hazırlık okuyanlar için ise en az 60'tır.
Farklı bölümde bulunan öğrenciler, bir araya getirilerek yabancı dil eğitimi alır. 1 yıl boyunca hazırlık eğitimi alacak olan kişiler, hazırlık sınıfına dahil edilir. Hazırlık sınıfına dahil edilen öğrenciler, üniversitelerin belirlediği dönem boyunca eğitimlerini devam ettirir.
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar.
HAZIRLIK SINIFI Okuyacak İkinci ve Uzaktan Öğretim Öğrencileri Kayıtlı Olduğu Fakültenin Katkı Payını/Öğrenim Ücretini Öder. Üniversite HAZIRLIK Sınıfında İKİ Öğretim Yılı geçiren (YABANCI DİL HAZIRLIK, BİLİMSEL HAZIRLIK, ZORUNLU HAZIRLIK GİBİ...) Öğrencilerin 2 nci yılları EĞİTİM SÜRESİNDEN Sayılacaktır.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
B1 seviyesi, İngilizce yeterliliğinin başlangıç seviyesinden orta seviyeye geçişini ifade eder. Bu üçüncü seviyede artık okul ya da sosyal alanlarda karşılaşılabilecek konular, rahatlıkla ifade edilebilir.
İngilizce eğitimine başlama noktasında son derece belirleyici olan seviyelerden bir tanesi olan B1 İngilizce seviyesi, İngilizce konusunda sağlam bir temele sahip olan ve İngilizcenin kullanımına dair detaylara hakim olan bireylerin İngilizce seviye tespit sınavlarından aldığı neticedir.
a) Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızca) haftalık 24 ders saati olup, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında derslerin %30'u online (çevrim içi) (2 gün) olarak yapılacaktır.
En uygun seviyenin belirlenmesi için bu sınava mutlaka girilmesi gerekir. İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler, en alt seviyeden eğitimlerine başlarlar. Sınav saati ve yeri hakkında duyuruların, Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasındaki duyurular bölümünden takip edilmesi gerekir.
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanıp ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından (YDS-YÖKDİL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası dil yeterlik sınavlarının birinden) 80 ve üstü puanı olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulurlar.
Üniversitede direk bölümden başlamak için yapılan İngilizce hazırlık sınavı için minimum B2 seviyesinde olması gerekmektedir. B2 seviyesi, öğrencinin direk bölüm derslerinden başlayabilmesi için uygun seviyedir.
*Hazırlık sınıfı öğrencileri ders kaydı yapmayacaktır.
Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır.
Cevap: Hazırlık sınıfının süresi, azami iki akademik yıldır. Devam zorunluluğunu yerine getirmesine rağmen hazırlık sınıfını iki akademik yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları programdan ilişiği kesilir.
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri