Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Mikrofiber bezler telefon ekranına çizik yapmayacağı gibi, ekrandaki kılcal tozları da temizlemenize yardımcı olacaktır. Saf su veyahut teknoloji marketlerde satılan ekran temizleme kitleri içindeki ekran temizleme spreyini mikrofiber beze hafifçe sıkın ya da püskürtün.
Temizleme işlemleri genel anlamda aynıdır. Sadece aralarında bazı farklı püf noktalar bulunmaktadır. Camsil içerisindeki kimyasalların ekranınıza zarar vermesinden korkuyorsanız bir kap içerisine biraz camsil biraz su döküp karıştırabilirsiniz. Bu karışımla da temizleme işlemini yapabilirsiniz.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
İlgili 34 soru bulundu
Deterjan olmayan durumlarda beyaz sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve mikrofiber bezinizi bu suya hafif daldırın. Bezden suyu sıkın ve bezin nemli kalmasını sağlayın. Dilerseniz sirkeli su karışımını sprey şişeye döküp beze püskürtebilirsiniz. Temizlik sonrasında ekranların parladığını fark edebilirsiniz.
Temizlik esnasında piksellere zarar gelmemesi ve tozları daha rahat görebilmek için temizlikten önce televizyonumutlaka kapatmayı unutmayın. Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin.
Mikrofiber bezin bir bölümünü su ile nemlendirin ve hafifçe ekranı silin, daha sonra kalan nemli bölümleri bezin kuru yeriyle hafifçe silerek tekrar üzerinden geçin. Hoparlör veya mikrofon gibi herhangi bir boşlukta nem kalmadığına dikkat edin.
Temizlik esnasında sulu ve yağlı maddeler kullanmaktan kaçının. Su ve yağ, klavyenin boşluklarından kolayca sızarak cihazınıza zarar verebilir. Bu yüzden temizleme işlemini ıslak mendil ve kulak çubuğu yapmak daha etkili olacaktır.
Nasıl kullanılır? Temizlik öncesi cihazı kapalı konuma getirin. Yüzey sıcak ise soğumasını beklemeniz gerekir. Mikrofiber beze bir miktar temizleyici sıkılarak ekran yukarıdan aşağıya doğru temizlenmelidir.
Telefon ekranını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bez veya dezenfektan mendil kullanmaktır. Bu konuda özellikle mikrofiber olarak üretilen bezleri tercih edebilirsiniz. Mikrofiber yüzeyi sayesinde cihazın ekranına zarar vermez ve çizik oluşturmaz.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Dr. Topkaya, “ Bu noktada temizlik için el antisepsisi için önerilen solüsyonlarla, el antiseptikleri ya da alkol bazlı antiseptikler veya kolonya ile birkaç saat aralıklar silmek yeterli olacaktır.
Kulak temizleme çubuğunu yağ damlamayacak kadar ıslat. Kulak temizleme çubuğundaki fazla yağı silkele ve ekran koruyucunun kenarlarına sür. Kenarlara ince bir tabaka yağ sür ki ekran koruyucunun altına girebilsin. Yağ, hava kabarcıklarını düzeltir ve mükemmel bir oturma sağlar.
Islak mendilin içinde bulunan su telefonun içine işleyebilir. Suyun telefona nüfuz etmesi demek telefonda bulunan elektronik bileşenlerin apaçık bir şekilde zarar görmesi demektir. Bu nedenle telefonunuzun büyük ölçüde zarar görmesini istemiyorsanız artık onu ıslak mendille temizlemekten vazgeçin.
Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir. Fakat deterjan yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırın. Mikrofiber bezi bu suya hafifçe daldırıp sıkın. Nemli bez ile ekranı dikkatli bir şekilde silin.
Islak mendil kullanmak
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Az miktarda alkol ve bir parça suyu bir sprey şişesine dökün . Hazırladığınız alkol ve su solüsyonunu bir mikrofiber beze püskürtün. Temizlik bezine dokunulduğunda, ıslaklık hissedilmemesi gerektiğini göz önünde bulundurun. Nemlendirdiğiniz mikrofiber temizlik beziniz ile ekran haricindeki tüm yüzeyleri silin.
tablet temizlemek için pencere temizleyicileri, ev tipi deterjanlar, spreyler, solventler, amonyak, aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın. tablet ekranı yağ tutmayan bir kaplamaya sahiptir. Yağ kalıntılarını gidermek için ekranı yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silmeniz yeterlidir.
Modern dizüstü bilgisayar ekranlarının daha dayanıklı bir yapıda olması temizlik işlemlerini kolaylaştırır. Bu sayede laptop ekranı silme işlemini cihaza zarar vermeden gerçekleştirmeniz mümkün olur. Söz konusu bileşeni kirlerden arındırmak için hafif nemli ya da kuru bir bez kullanabilirsiniz.
Üzerlerinde ve aralarında mutlaka minimal düzeyde de olsa tozlar bulunabilir. Bu tozları önce temiz hava ile sonra da nemli bir bez ile silmemiz gerekiyor. Bu aşamada uzun zamandır yapmadıysak macun değişimi de yapabilirsiniz. Gerekli silme işleminden sonra fanların üzerine de temiz hava tutulur.
Evdeki Tozlardan Kurtulmanın Püf Noktaları
Mümkün olan her alanda zemin ve el süpürgesi kullanmalısınız. Eski tip süpürgeler tozu havaya kaldırırken, elektrikli olanlar içine çekerek havayı temizler. Örtüler sık sık değiştirilmeli, mümkün olan her gün toz alınmalıdır.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri