İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? En uygun seviyenin belirlenmesi için bu sınava mutlaka girilmesi gerekir. İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler, en alt seviyeden eğitimlerine başlarlar.
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
Eğitim dili %30 ya da %100 İngilizce olan üniversite bölümleri için öğrencilerin Hazırlık Atlama Sınavına katılarak yeterlilik bilgilerini belgelemek zorunludur. Ancak öğrenciler dilerse bu sınava katılmayarak 1 sene boyunca hazırlık sınıfında eğitim görebilirler.
Hazırlık eğitim-öğretimi süresince dersler, düzeylerine göre haftada en az 15 (onbeş), en çok 30 (otuz) saat olarak düzenlenir. Madde 8 — Hazırlık sınıflarında; yeterlik sınavı, seviye tespit sınavı, ara sınav, kısa süreli sınav ve mazeret sınavı olmak üzere 5 (beş) tür sınav yapılır.
YDYS Hakkında Her Şey. » Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil yeterliklerini tespit etmek amacıyla her akademik yılın başında ve sonunda YDYO tarafından yapılan sınavlardır. Akademik yıl başında yapılan yeterlik sınavı, bir önceki yıl eğitim gören hazırlık öğrencileri için Bütünleme sınavı yerine geçer.
İlgili 42 soru bulundu
Seviye Belirleme Sınavı her akademik yıl başında kayıt döneminde yapılır. Öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı'na girmeleri gerekmektedir.
Düzey belirleme sınavı, hazırlık sınıfından muaf olunmasını sağlamaz. Her öğrencinin düzey belirleme sınavına girmesi zorunludur. Düzey belirleme sınavına girmeyen öğrenciler muafiyet sınavına alınmazlar.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
Muafiyete girmezsen başarısız sayıır 1 sene hazırlığa kalırsın ek olarak %30 ingilizce ve sende hazırlığı geçecek dil bilgisi yoksa muhtemelen muafiyette çok zordur şansını denersen git yoksa boşver para cepte kalsın.
6. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı süresince kaç sınav yapılacak? - Öğrenciler bir akademik yıl süresince 6 küçük sınav (quiz), 4 ara sınav (vize) ve bir final sınavına girmek zorundandırlar.
- B1 ve üzeri yeterlilik seviyesinde olan öğrenciler 27.09.2022-28.09.2022 tarihlerinde Üniversitede yüz yüze yapılacak olan muafiyet (yeterlilik) sınavına tabii tutulurlar. Hangi gün sınava geleceklerinin randevu bilgisi üniversite tarafından öğrencilere tanımlanmış olan üniversite maili üzerinden iletilecektir.
12 Eylül 2022 tarihinde yapılan Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavına (YDDS) girmeyen hazırlık sınıf öğrencilerine yönelik Yabancı Dil Kur Belirleme Sınavı (YDKBS) yapılacaktır. Bu sınava katılmak zorunludur. Sınava girmeyen öğrencilerin sınıf kaydı yapılamayacaktır.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar.
Hızlı Seviye Belirleme Testi'ne HOŞGELDİNİZ. Bu testi çözerek, dil eğitiminize hangi seviyeden başlamanız gerektiği konusunda fikir edinebilirsin. Test 40 adet dil bilgisi sorusu ve 10 adet kelime bilgisi sorusu olmak üzere toplam 50 sorudan oluşmaktadır. Tahmini test süresi 35 dakikadır.
Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır. 02-09-2020 00 ve 15.00 da SEVİYE BELİRLEME SINAVI yapılacaktır.
İhtiyaçlar yazılı sınav, sözlü mülakat ya da online programlar eşliğinde karşılanabilir. Hazırlanan testlerde adayın okuma, okuduğunu anlama, boşluk doldurma ve kelime yeterliliği ölçülür. Sözlü mülakatlarda ise öğrencinin dil becerilerinin pratik yapılarak ölçülmesi amaçlanır.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
İngilizce Hazırlık Programından muaf olabilmek için, öğrencilerin üniversitemiz tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası sınavlardan birinden yeterli puanı almaları gerekmektedir. Son iki yıl içerisinde alınmış olan yabancı dil sınavı puanları kabul edilmektedir.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Seviye Belirleme Sınavı'nın amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak olan öğrencilerimizin halihazırdaki İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve ona uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır.
2 EKİM 2023 SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME
20 Eylül 2023 Çarşamba günü yapılan lisans İngilizce yeterlik sınavı sonuçlarına göre Hazırlık Bölümünde okuyacağı kesinleşen öğrencilerimiz 2 Ekim 2023 Pazartesi günü Seviye Tespit Sınavı olacaktır. Bir saat sürecek bu sınav iki oturumda uygulanacaktır.
Seviye Belirleme Sınavının amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak öğrencilerimizin mevcut İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri