Hindistan, Belthangady'deki Nellingeri köyünde yaşayan Ashvini isimli çocuğun ailesi başta durumu önemsemese de karıncaların çıkmaya devam ettiğini görünce hastaneye başvurdu. Doktorların tespit ettiğine göre karıncalar çocuğun kulağından içeri girmişti.
Düzce'de, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali Fuat Şaşoğlu, kulağa kaçan yabancı cisimlerin kulakta duyma kaybına varacak hasarlar yaptığını belirtirken, hastaların kulaklarından çıkan sinek, karınca, kulaklık tıpası, boncuk ve oyun hamuru şaşırtıyor.
(kulak zarın yırtık olsa bile beyne ulaşamaz. kulak boşluğundan beyne kanal yok sadece sinirler gidiyor. karınca da sinirin içine sığmaz yane. Kulaktan gidemezde burundan girerse gidebilme ihtimali var.
** Kulağa sinek kaçmalarında öncelikle kulağa alkol damlatılır. Daha sonra yıkama veya aletler ile çıkarılır. ** Kulağa büyük böcek kaçması durumunda, kulak kanalı yağlı bir maddeyle doldurularak böceğin 5-10 dakikada ölmesi sağlanır, daha sonra yıkama veya aletler ile çıkarılır.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
İlgili 16 soru bulundu
Kulakta en sık görülen yabancı cisimler nelerdir? Ev ortamında bulunan kulağa girebilecek her türlü yabancı cisim (pamuk, kağıt, vida, oyun hamuru, silgi, boncuk, pil...), bitkisel maddeler (nohut, pirinç, fasulye...) ve böcekler en sık görülen yabancı cisimlerdir.
Kulağa böcek kaçması durumunda sağlık kuruluşuna ulaşılamayacak durumlarda, kulak zarı delik değilse zeytinyağı, sıvı vazelin veya sıvı gliserin dökerek böceği çıkartmak denenebilir. Pillerin oluşturduğu doku hasarı olan hastalarda hasarı arttıracağı için dış kulak yolu yıkama işleminden kaçınılır.
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Merak etmeyin karıncalar suyla temas etmeleri halinde ölmeyeceklerdir. Sadece onları püskürteceksiniz. Karıncalar, buldukları hazinenin izini kaybetmemek için kendilerince iz bırakırlar.
Ayrıca kafalarının üstünde ışık düzeylerini ve polarizasyonu ayırdeden üç küçük sade göz de bulunur. Omurgalılarla kıyaslandığında karıncaların görüşü kötü ile orta düzey arasındadır, hatta yeraltında yaşayan bazı türler tamamen kördür.
Yapılan araştırmalara göre böcek ısırıklarının %95'i tehlikeli değildir. Zar kanatlılar familyasında yer alan ve birçok türü bulunan karıncaların ısırığı da tehlikeli değildir. Genellikle ortaya çıkan belirtiler buz ve sirkeli su ile ortadan kaybolur.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Birgül Tuhanioğlu, kulağa girebilecek çok sayıda böcek olduğunu, bunlardan en yaygın olanların sivrisinek, tatarcık, kelebek, karınca ve pire olduğunu, özellikle boyutları büyük böceklerin bazen kulakta sıkışıp dışarı çıkamadıklarını ifade etti.
Kulağa Yabancı Cisim Girmesi sonucu kulakta şiddetli ağrı, kaşıntı, yanma hissi, çınlama, kanama görülebilir. Diğer taraftan yabancı cisimlerin bizzat kendileri veya çıkarılmaları için yapılan dikkatsizce müdahaleler dış kulak yolunda kızarıklık, yara ve apselere neden olur.
Bu nedenle, ev veya işyeri etrafında, taş yığınları veya bitki kümeleri varsa, bunların temizlenmesi yerinde olacaktır. Kulağakaçan böceği, insana dış fiziki yapısına zarar vermeyen, bir başka deyişle sokma veya ısırma huyu olmayan bir canlıdır.
Kulağakaçan böceği insanların kulağından girerek hiçbir organa girmez ve ya ulaşmaz. Kulağakaçan böcekleri özellikle bitki türleri arasında yaşamaktadırlar. Genellikle tarlalara girerek ekinlere zarar verebilmektedirler.
Su ile yıkama yönteminin kulak zarının delik olduğu durumlarda kullanılması mümkün değildir. Çünkü bu şekilde kulak iltihap kapar. Hekim hastayı muayene ettikten sonra hangi yöntemin hasta için en iyisi olduğuna karar verebilir. Bir kere yıkanan kulağın sürekli yıkanması gerekeceğine dair bir inanış vardır.
nimfleri kayısı, çilek gibi bitkilerin yaprak, çiçek ve meyvelerinde beslenmektedir.
Ancak bir kulak burun boğaz uzmanı, kulak temizliği yapabilir. Acilde kulak temizleme gibi bir durum söz konusu değildir. Kulak burun boğaz uzmanınıza, otoskop adı verilen ışıklı bir alet yardımıyla kulağınıza bakıp buşonu gördükten sonra önerilerde bulunacaktır.
Kulağakaçanlar evlere girmek için çatlakları, boşlukları ve delikleri kullanırlar. Özellikle eski pencere kenarları, yıpranmış kapılar gibi evinizle dış dünyayı bağlayan tüm girişlerden içeri girebilirler. Aynı zamanda eve almak için taşıdığınız eşyaları da kullanabilirler.
Kulak zarı delindiyse hasta kulağında çınlamadan ve uğultudan şikâyet eder. Bazen uğultuya kulak akıntısı da eşlik eder. Baş dönmesi ve işitme kaybı da kulak zarı delinmesinin yol açtığı diğer problemlerdir. Kulak ağrısı bu durumun tipik belirtileri arasında bulunmaz.
Kulağakaçan (Forficula auricularia), eklembacaklıların deri kanatlılar (Dermaptera) takımından hepçil (otçul ve etçil) bir haşere türüdür.Bir çift kısçaçlara sahip olan bu böcekler Kıskaç Böceği olarak ta bilinmektedir.Erkeklerinin kıskaçları birbirine paralel yay gibi, dişilerinin ise yine birbirine paralel düz ...
Dış mekanda yaşayan kulağa kaçan böceği samanların altında, çürüyen yaprakların altında, çürümüş bitkilerin içlerinde, kayaların veya kütüklerin arasında ve bu tarz nemli ve serin yerlerde saklanmaktadırlar. Kulağa kaçan böceği gündüz bulunduğu yerden dışarı çıkmamakta ve gece boyunca beslenmesini gerçekleştirmektedir.
Bu, zor bir durum gibi görünse de kulağa girebilecek çok sayıda böcek vardır. Bunlardan en yaygınları sivrisinek, tatarcık, kelebekler, pireler, böcekler ve sineklerdir. Böcekler kulakta sıkışabilir ve dışarı çıkamazlar. Büyük böceklerin kulaktaki durumu daha da zordur, geriye dönemezler.
“Karıncalar neyi sevmez?” sorusunun cevaplarından biri işte bu: limon! Yemeklerinizde ya da salatalarınızda limon kullandıktan sonra limon kabuklarını atmayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını, karıncaların çıktığı noktanın önüne ve karıncaların çokça geçtiği yerlere koyun.
Karıncaların giriş çıkış yaptığı yerlere onları uzaklaştıracak ürünler koyun. Örneğin; bebek pudrası, sirke ve tarçın döktüğünüzde karıncalar hızlıca evinizden uzaklaşacaktır. Özellikle tarçın kokusu karıncaları rahatsız ediyor ve hemen uzaklaşıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri