Instagram'a gelen yeni 'arşiv' özelliği kullanıcıların sadece kendilerinin görebileceği paylaşım klasörü anlamına geliyor. Profil sayfanız açıkken uygulamanın hemen sağ üst kısmında yer alan arşiv butonuna dokunarak arşivlediğiniz tüm fotoğraflara ulaşabiliyorsunuz. Bu fotoğrafları sizden başka da gören kimse yok.
Adım 2: Sağ en alt köşede yer alan profil seçeneğine tıklayın. Adım 3: Sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun. Açılan pencereden üçüncü sırada yer alan Arşiv seçeneğine gidin. Adım 4: Burada gönderi, canlı yayın ve hikaye arşivlerinizi bulabilirsiniz.
Yeni arşiv özelliğini kullanarak istediğiniz süre boyunca fotoğrafı profilinizden kaldırabilir ve istediğiniz zaman tekrar profil kısmına ekleyebilirsiniz. Arşivlendikten sonra tekrar profilinize dönen fotoğrafların ilk paylaşıldıkları tarihte paylaşılmış olarak görüneceklerini de ekleyelim.
Fotoğraf paylaşma uygulaması “arşiv” özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu. Söz konusu özellik ile kullanıcılar sadece kendilerinin görebileceği bir klasör oluşturabilecek. Arşiv klasörüne profil sayfanızı açıp sağ üst kısımdaki arşiv butonuna basarak ulaşabilir ve tüm arşivlediğiniz fotoğrafları görebilirsiniz.
Menüde yer alan arşiv bölümüne tıklayın. Hikayeler arşivi bölümü karşınıza çıkacak. Buradan paylaştığınız tüm hikayeleri inceleyebilirsiniz. Silmek istediğiniz hikayeleri işaretleyip sil butonuna basarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Instagram'da silinen mesajların geri yüklenemeyeceğini unutmayın. Yakınlarda silinenler kısmındaki içerikler 30 gün sonra, hikaye arşivinizde yer almayan hikayelerse en fazla 24 saat sonra otomatik olarak silinir.
Kurumların ve firmaların faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan belge ve dokümanların denetlenmesi için barındırılan yerlere arşiv denir. Farklı bir tanımla arşiv, birey ve kuruluşların üretimleri sırasında ortaya çıkan yasal hak ve ödevlerin korunmasını ve olayın ispatlanmasını sağlayan belge ve bilgi deposudur.
Arşivleme Nedir? Arşivleme; bireylerin, şirketlerin veya kurumların faaliyetleri esnasında elde ettikleri bilgi ve belgeleri belirli bir plan dâhilinde muhafaza etmesi olarak özetlenebilir.
Bunun için gizlemek istediğiniz fotoğraf ya da videoyu açın. Sağ üst köşesindeki “...” seçenekler butonuna dokunun ve “Arşivle” seçeneğine dokunun. İşte bu kadar! Artık bu gönderiniz profil ziyaretçileriniz tarafından görüntülenemez, sadece siz Arşiv sayfasını ziyaret ettiğinizde görebilirsiniz.
Kullanıcılar isterlerse önceden paylaşıp arşivledikleri o gönderiyi tekrar geri getirebiliyor. Peki, bu işlem nasıl gerçekleşecek? Paylaşılan bir gönderiyi arşivlemek için gönderinin sağ üst köşesinde bulunan "..." ikonuna tıklayın ve arşivle deyin. Böylelikle o gönderi arşivlenebiliyor.
Arşivlenmiş sohbetlerde sizden bahsedilmediği veya size yanıt verilmediği sürece, bu sohbetler için bildirim almazsınız.
Arşivlediğiniz fotoğraflar: Eklendikleri albümlerde, arama sonuçlarında ve cihazınızdaki klasörlerde yer almaya devam eder. Film veya animasyon oluşturmak için kullanılmaz.
Kaydetmekte olduğunuz Reels videosunda İleri'ye dokunun. İleri'ye ve sonra altta Taslağı kaydet'e dokunun. Profilinize gitmek için simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun. Profil bilgilerinizin altındaki simgesine dokunun.
Instagram Hikaye Arşivi Kayboldu Görünmüyor
Instagram hesabında hikaye arşivi hiç görünmüyorsa bunun sebebi internet bağlantısı sorunları olabilir. Bu problemi çözmek için internet bağlantısı değiştirilmeli veya modem resetlenmelidir.
Arşiv, bütün dünyada kurumların gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri sonucunda meydana gelen, idari, hukuksal, tanıklık, kurumsal değeri olan ya da tekrar kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve data bilgilerinin muhafaza edildiği yerdir.
Arşivistin görevleri, yukarıda arşivin tarifi yapılırken, atıfda bulundu- ğumuz VII.Milletlerarası Arşiv Yuvarlak Masa Konferansı'nda şu şekilde tesbit edilmiştir: a- Arşiv dokümanını toplamak, b- Arşiv dokümanını korumak, c- Arşiv dokümanını tasnif etmek, ç- Arşiv dokümanını değerlendirmek.
Arşivleme Nasıl Yapılır ve Araçları Nelerdir? Arşivleme sistemi, arşive alınacak olan belge ya da dosyaların kurum ve şirket yönetmeliği ya da evrensel arşivleme yöntemlerinden yararlanarak sıralanması şeklinde yapılır.
Kurumsal arşivler, bilimsel bilginin daha hızlı ve daha çok kişiye ulaştırılmasını, yeni bilimsel buluşlarda ayrıcalığının kanıtlanmasını, yayınlara daha çok atıf yapılmasını ve son olarak, araştırmacıların ve kurumlarının saygınlıklarının artmasını sağlamaktadır.
Birim ve Kurum Arşivleri
Kurum elinde bulunan arşivlik malzeme Birim Arşivlerinde 1-5 yıl süreyle, arşiv malzemesi ise Kurum Arşivinde 10-14 yıl süreyle saklanır.
Arşiv kutusunu kısaca, arşivleme amacıyla kullanılan bir tür saklama kutusu olarak tanımlayabiliriz. Arşivleme kutusu veya arşiv kolisi olarak da bilinen bu kutuların en önemli özelliği, farklı pek çok belge, evrak veya dosyayı derli toplu şekilde bir arada tutmak ve bunları fiziksel etkilere karşı korumaktır.
Sohbet kısmından mesajlarınızı inceleyebilirsiniz. Sildiğiniz mesajları verilerinizin içinde bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri