Teklif edilen yaş sınırı 45. Ama bunun üzerinde de ihtiyaç varsa, alınabilecek. Almanya'da 12 ay Mavi Kart'la çalışan kişiler, yapılan açıklamaya göre daha sonra oturma izni alabilecekler.
Gelmeden önce konsolosluğa başvuru yapmanız gerekiyor ve geçici Ulusal Vize almalısınız. Bu genelde 3 aylık veriliyor. Almanya'ya geldikten sonra bu süre içinde Yabancılar Daire'sine giderek Mavi Kartı'nızı almanız gerekiyor.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Almanya'da bulunuyorsanız veya Almanya dışında (başka bir AB ülkesinde veya "üçüncü bir ülkede") kalıyorsanız AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
İlgili 17 soru bulundu
Almanya Mavi KartKimler Mavi Kart Alabilir
AB Mavi Kart için dil şartı yoktur. Ancak 33 aylık olan normal süreci 21 aya indirmek için B1 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır. Bu şatları taşıyan bireyler AB Mavi Kart sahibi olabilirler.
23- 18 yaşından büyüklerin Mavi Kartını kimler alabilir? 18 yaşından büyük olanların Mavi Kartı kendilerine veya resmi vekiline verilir.
Kimler Blue Card'a başvurabilir? - Meslek Lisesi, Önlisans, Lisans veya Yüksek Lisans mezunları. - Avrupa Birliği ülkelerinden iş teklifi ve iş sözleşmesi almış olanlar. - 55 yaşından gün almamış olanlar.
Mavi Kart prensipte başta dört yıl geçerli ancak yaşlı nüfusu yüksek pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da süresiz oturum ve çalışma iznine dönüşmesinin önü açık. 2022'de Mavi Kart ile Almanya'ya gelen veya burada çalışma veya oturma izni hakkı kazanan 89 bin göçmen oldu.
Almanya Mavi Kart almak için Almanca dil şartı yoktur. Almanca dilini bilenler için 21 ay olan kalıcı oturma süresi Almanca bilmeyenler için 33 ay aylık süreyi kapsamaktadır.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Mavi Kart başvuruları kısa süreli vize türlerine göre daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. Çünkü dosyanız Konsolosluk ve Almanya'daki ilgili kurumlar tarafından daha detaylı incelenmektedir. Genelde 30-40 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Çok sayıda meslekte alım var: Almanya, çok sayıda meslekte işçi alımı yapıyor. Bu meslekler arasında sağlık, mühendislik, bilişim, otelcilik ve turizm, inşaat, imalat, tarım gibi sektörler yer alıyor. İyi çalışma koşulları: Almanya'da işçilere, adil ücret, sosyal haklar ve iyi çalışma koşulları sağlanıyor.
Mavi Kart alabilmek için gereken şartlar
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler. Mavi Kart alınabilmesi için aşağıdaki 1'inci ve 2'nci şartın birlikte mevcut olması gerekir.
Mavi Kart başvurusunda bulunurken, başvuru sahibi aşağıdaki koşulları karşılamalıdır: * Lisans/Ön Lisans veya Mesleki/Ustalık Belgelerinden birine sahip olmak. * Alanınızda en az 5 yıllık deneyime sahip olun.
Anne ya da babasına bağlı olarak Türk vatandaşlığını kaybeden çocuklardan mavi kart sahibi olanlar, ergin olmalarını takip eden 3 yıl içinde seçme hakkını kullanarak Türk vatandaşlığı alabilir. Bu süre zarfında seçme hakkını kullanmayanlar ise sonradan Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunmalıdır.
Mavi Kart başvurusu nasıl yapılır? Mavi Kart başvurusu, Almanya'da oturum izni başvurularının yapıldığı Nüfus Müdürlüğü'ne veya Göçmenlik Dairesi'ne şahsen başvurarak yapılır. Başvuru formu doldurularak gerekli belgeler ile birlikte başvuruda bulunulmalıdır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir.
Kısaca özetleyecek olursak, öncelikle Türkiye'de en az 2 yıllık bir eğitim sonucunda alınmış mesleki eğitim diplomasına sahip olmalısınız ve almış olduğunuz bu eğitimi Federal Almanya devletinde tanıtarak ''mesleki denklik'' almanız gerekmektedir.
Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart ya da son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor. Başvurmak için 18 yaşın üstünde olma şartı aranıyor.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Mavi Kart Nedir? Mavi Kart, Avrupa Birliği tarafından yüksek nitelikli üçüncü ülke vatandaşlarına sunulan bir oturma ve çalışma izni türüdür. Bu izin, sahibine Almanya'da ve genel olarak AB içerisinde belirli avantajlar sağlar.
Mavi Kart Uygulaması
Mavi Kart yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise ilçe nüfus müdürlüklerince düzenlenir. Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur.
Mavi Kart Kütüğünde kayıtlı olan kişiler, bir kadroya dayalı veya kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri