Bir Instagram hesabının kapanması için belirli bir şikâyet sayısı yoktur. En geniş kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram, bünyesinde binlerce aktif hesap bulundurmaktadır. Bu hesaplardan da her gün binlercesi şikayetler sonucu kapanmaktadır.
Uygulama üzerinden şikâyet edilmek istenen hesabın profiline girip sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayarak çıkan seçeneklerden “şikâyet et” kısmına tıklanmaktadır. Karşımıza çıkan iki seçenek (spam- uygunsuz) arasından neden şikâyet ettiğimize en uygun olanı işaretlenerek işlem tamamlanmaktadır.
Adına sahte hesap açılmış kişiler, bu hesapların kendi isimleri ve kimlikleri kullanılarak hakaret, tehdit, iftira gibi suçların işlenmesinden rahatsızlık duyabilirler. Bu durumda, mağdur olan kişi, sahte hesabı savcılığa şikayet edebilir.
1. Gönderinin sağ üst köşesindeki simgesine dokunun. 2. Şikayet Et'i seçin ve ekrandaki talimatları izleyin.
İlgili 18 soru bulundu
Şikayetvar'da sizinle alakalı herhangi bir paylaşım yapılmamıştır. Şikayetvar'da asla kişisel şikayet yayınlanmaz. Size gönderilen paylaşım, instagram hesabınızı ele geçirmek için kullanılan bir dolandırıcılık yöntemidir.
Kısacası, instagram ortamında sizi rahatsız eden ya da adınıza açılmış olan sahte hesapları instagrama bildirmek ve bunları şikayet etmek için spam yapılır.
Ürünün etiketlendiği gönderiye gidin. Sağ üstte (iPhone) veya (Android) simgesine dokunun. Şikayet Et'e dokunun ve bir neden seçin.
Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
Değerlendirme süreci iki iş gününe kadar sürebilir ve biz selfie videonuzu incelerken kişinin siz olduğunuzu onaylayana kadar hesabınıza erişemezsiniz.
Sadece sahte hesap açmak eylemi, kanunda suç olarak düzenlenmediği ve herhangi bir yaptırıma bağlanmadığı için herhangi bir suç teşkil etmeyecektir.
Bilişim suçlarında davanın sonuçlanması Adalet Bakanlığının belirlediği süreye göre değişse de genel olarak 300 veya 390 gün aralığında sonuçlanmaktadır.
Bir Instagram hesabının kapanması için belirli bir şikâyet sayısı yoktur. En geniş kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram, bünyesinde binlerce aktif hesap bulundurmaktadır. Bu hesaplardan da her gün binlercesi şikayetler sonucu kapanmaktadır.
Fake hesaplar üzerinden işlenen suçların başında özel hayatın gizliliğini ihlal suçu gelmektedir. Failler, mağdurun isim ve soy ismini, bazı durumlarda mağdurun fotoğrafını da kullanarak sahte hesaplar açabilmektedir. Bu tür sahte sosyal medya hesaplarında mağdurun özel hayata ilişkin bilgiler paylaşması suçtur.
Bu nedenle profesyonel hukuki destek alınması son derece önemlidir. Dolandırıldım ne yapmalıyım sorusunun en net cevabı en yakın savcılığa veya karakola giderek şikayetçi olmaktır. Dolandırıcılık suçu mağduru, fiil ve faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde suç duyurusunda bulunmalıdır.
ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor.
Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor.
Bunun dışında şifresi bilinmeyen Instagram hesaplarını kalıcı olarak kapatmak için yeni bir hesap açmak veya yardım merkezine başvurmak gerekmektedir. Instagram üzerinden yeni bir hesap açtıktan sonra şifresi unutulan hesabın eski hesap olduğu belirtilip şikayet edilmesi ve kapatma işleminin yapılması istenebilir.
Topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcıların hesapları telif, kopya içerik, taciz ve rahatsızlık, çıplaklık ve tehdit dili gibi nedenlerle dönem dönem kapatılabiliyor. Ya da hesaba birden fazla kez yanlış girince hesap askıya alınabiliyor.
Telif, müstehcenlik, kopya içerikler, olağan dışı hareketlilik, DM yoluyla diğer kullanıcıları rahatsız etme ve takip etme ya da edilmede aşırı anormallik Instagram'ın algoritmasının süzgecine takılabiliyor. Bu nedenlerden bir ya da birkaçı yüzünden hesaplar askıya alınabiliyor.
Bu durumda verilen ceza 1-5 yıl aralığında hapis ve 5000 gün adli para cezası olur. Dolandırıcılık suçu nitelikli olarak işlendiği takdirde de verilecek cezada artışa gidilmektedir. Suçu nitelikli hale getiren birtakım unsurların tespit edilmesi durumunda verilen ceza artar.
Markanızın başkası tarafından kullanıcı adı olarak alınmış olması halinde marka ihlali şikayeti için de Instagram'a başvurabilirsiniz. Aynı formu kullanarak kullanıcı adlarının marka ihlali gerçekleştirdiği yönünde Instagram'a şikayette bulunmak mümkündür.
Yapılan veya yapılacak olan paylaşımlara gönderilen yorumların sayısı da ciddi bir şekilde düşüşe geçer. Takipçi sayısında hızlı düşüşler olabilir. Öteki hesaplardan arama yapıldığında, spam cezası alan hesap direkt olarak bulunamaz. Gönderiler arandığında, yeni yapılmış paylaşımlar görüntülenemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri