2.4 GHz WİFİ frekansını kullanın. Bu frekans aynı anda daha az veri taşıyabilir, ancak daha uzak mesafelere ulaşabilir ve örneğin duvarlar gibi katı nesnelerin içinden daha kolay geçebilir.
Cam pencerelerin görünür ışığa karşı saydam olduğu gibi, duvarlar da Wi-Fi sinyallerine karşı saydamdır, çünkü WiFi sinyalleriyle ilişkili radyasyonun frekansı veya dalga boyu katı nesnelere nüfuz edebilir, ancak yalnızca belirli bir dereceye kadar. Söz konusu duvarlar çok kalınsa, WiFi sinyalleri duvarlardan geçemez.
Engel oluşturabilecek etkenler: Wi-Fi sinyalleri, engeller tarafından bloke edildiğinde kalite düşer. Örneğin, duvarlar, kapılar, mobilyalar, kablosuz telefonlar, mikrodalga fırınlar gibi engeller sinyal kalitesini düşürebilir. İnternet hızı: İnternet hızı yetersiz olduğunda, Wi-Fi sinyalleri de zayıf olabilir.
Cam, ahşap, plastik, köpük ve karton gibi diğer malzemeler de WiFi sinyalini etkileyebilir, fakat sinyal gücü üzerindeki etkileri daha azdır.
Bunun için telefonun ayarlar kısmından wifi ve gelişmiş seçeneklerine sırasıyla giderek wifi frekans bant dizinini otomatik olarak belirlemeniz gerekmektedir. Bu sayede 5G hızında internete ve dolayısıyla daha yüksek sinyal gücüne erişim sağlayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
iki katlı, üç katlı, terası ya da bodrumu bulunan evlerde modemler neredeyse her zaman bir sorun yaratır ve evin tam olarak hangi noktasına Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazı kurmak gerektiğine bir türlü karar verilemez. Çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendiricinin kurulacağı en doğru yer, modem ile aynı hizadır.
Bu bağlamda menziller değişmekle beraber 100 metre, 200 metre Wi-Fi adaptör seçenekleri mevcuttur. Markaların birbirinden farklı özellik gösteren ürünlerinin içerisinde kullanımınıza ve ihtiyacınıza yönelik olan bir model mutlaka bulunur.
Modeminiz mutfaktaysa dikkat! Mutfak aletleri wifi dalgalarını olumsuz etkiliyor. Buzdolabı, mikrodalga fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri de wifi sinyallerini azaltıyor. Balık fanusları çevresinde olan modeminizin yerini değiştirin.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Fiziksel hasar, cihazın aşırı ısınması veya yazılımın güncelliğini yitirmesi de Wi-Fi modülünün bozulmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra, Wi-Fi entegrasyonu, çevresel faktörlerden dolayı da etkilenebilir, örneğin, Wi-Fi sinyalinin zayıf olduğu veya ağ trafiğinin yoğun olduğu yerler gibi.
Kablosuz internetin performansı pek çok değişkene bağlı olduğu için kayıplar daha çok yaşanabiliyor. Mesela modeminizin yanında bulunan ayna bile performansını etkileyebilir.
Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişletici, kapsama alanını genişletmek için modemden gelen kablosuz sinyali tekrarlayan bir cihazdır. Menzil genişleticiler, Wi-Fi modemlerden gelen sinyalleri çoğaltarak Wi-Fi'nin zayıf olduğu ya da var olmadığı alanlara ulaştırır.
Özellikle hareketin ve ışığın yüksek olduğu koridorlara koyulan modemlerde sinyaller her odaya eşit dağılmıyor. Çok elektrik taşıyan ev aletlerinin yanında duran modemden yeterince verimli sinyal alınamıyor. Örneğin TV, radyo vb. elektronik cihazların yanında duran modemin wifi sinyali gönderme oranı gittikçe azalıyor.
Teorik olarak 1,5 km ile ifade edilen menzil, kapalı alanlarda ve mevcut engellere bağlı olarak 300 metreye kadar düşmektedir.
Uygun ortamda bir Wi-Fi 6 yönlendiricisine ortalama 300 metre uzaklığa kadar bağlanabilirsiniz.
Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
%14 indirimle TP-Link TL-WA850RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici 339 TL'ye, %7 indirimle TP-Link TL-WA854RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici 319 TL'ye, %5 indirimle Mercusys ME30 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 569 TL'ye, %4 indirimle Tenda A9 300 Mbps Wifi Güçlendirici 314 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
Açık alanda 1 Km'ye kadar çekim sunmaktadır. * MIMO teknolojisi ürünler mevcut 802.11b/g üzerinden veri aktarımı sağlar. * Bilgisayarın herhangi bir USB port üzerinden yüksek hızlı Kablosuz-N (draft 802.11n) İnternete girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri