Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İnternet bir hak mıdır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İnternet bir hak mıdır?

İnternet erişimi, Birleşmiş Milletler tarafından 4 Haziran 2011'de “Temel bir insan hakkı” olarak tanımlandı. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne “Üçüncü Kuşak İnsan Hakkı” olarak dahil edildi. Avrupa Konseyi, 19 Nisan 2011'de internete erişim hakkını temel bir hak olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ekledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Internete erişim hakkı hangi yıl?

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 4 Haziran 2011 tarihinde İnternet Erişiminin “Temel bir İnsan Hakkı” olduğu vurgulanmıştı. Bu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde de “Üçüncü Kuşak İnsan Hakkı” olarak da dahil edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortakakil.org.tr

Türkiye'ye ilk interneti kim getirdi?

İnternet teknolojisi Türkiye'ye ilk olarak, 1987 yılında Ege Üniversitesi'nin öncülüğünde kurulan, Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı ile geldi. Türkiye ilk kez İnternet'le, 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat kurularak yurtdışıyla sağlanan bağlantı sayesinde tanıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Türkiye interneti hangi ülkeden alıyor?

Türkiye'deki ilk internet bağlantısı ise ODTÜ ile ABD arasında 12 Nisan 1993'te gerçekleştirildi. Bugünkü internetin ilk öncüsü olarak 1960'ların sonunda ABD Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği “Advanced Research Projects Agency Network” (ARPANET: İleri Araştırma Projeleri Ajansı Ağı) kabul ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: journo.com.tr

İnternet ilk hangi ülkeye ait?

1989 yılında İsviçre'nin Cern şehrinde herkesin ortak kullanabildiği ve kampüsteki kişilerin kullanabilmesi için bir alışveriş ağı kurulmak istendi. Daha sonra oluşturulan bu ağa Dünya'da ki farklı kişilerin de bağlandığı görüldü. Bu şekilde internet artık halka açılmış oldu. Böylelikle internet icat edilmiş oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: softech-tr.com

İnternetten alışverişte haklarımız neler? | Tüketici Haklı

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Internet erişimi dijital bir hak mıdır?

İnternet erişimi, Birleşmiş Milletler tarafından 4 Haziran 2011'de “Temel bir insan hakkı” olarak tanımlandı. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne “Üçüncü Kuşak İnsan Hakkı” olarak dahil edildi. Avrupa Konseyi, 19 Nisan 2011'de internete erişim hakkını temel bir hak olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ekledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

İnternet özgürlüğü nedir?

İnternete erişim hakkı, tüm insanların ifade ve düşünce özgürlüğü ile diğer temel insan haklarını kullanmak ve bunlardan yararlanmak için İnternet'e erişebilmesi gerektiğini belirten bir görüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

İnternet kim çıkardı?

İnternetin iki büyük mucidi bulunmaktadır. İnterneti icat eden Tim Berners Lee ve Vinton Cerf'dir. İki büyük mucit internetin icadı kısa sürede tüm dünyaya yayılmayı başarmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Interneti kim kontrol ediyor?

AĞ TARAFSIZLIĞI NEDEN ÖNEMLİ? Bu tartışma, ABD özelinde yaşanıyor olsa da, aslında küresel bir tartışma. Çünkü, internet küresel bir iletişim ortamı ve ABD'de ağ tarafsızlığının ortadan kalkması tüm dünyayı etkiliyor. Çünkü interneti kim kontrol ediyor sorusunun yanıtı, açık bir biçimde ABD olarak veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Okul kim icat etti?

Belirli bir eğitim veren kurumların tarihi çok eskiye dayansa da modern anlamdaki okulun mucidi Amerikalı Horace Mann olarak kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Türkiyede ilk internet ne zaman geldi?

Bu nedenle 12 Nisan tarihi, Türkiye'de İnternet'in "doğum günü" olarak kabul edilir. 1993-1996 yılları arasında, Türkiye'deki üniversitelerin birçoğu ve kimi kamu kuruluşları ODTÜ üzerinden internete bağlandılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Özgürlüğü sınırsız mıdır?

Özgürlük, herhangi bir koşulla sınırlanmama, zorlamaya, kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumudur. Diğer bir ifadeyle, insanın her türlü dış etkiden bağımsız olarak kendi istencine, kendi düşüncesine göre karar vermesi halidir, ancak özgürlük sınırsız değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cezahukukubilinci.org

İletişim hakları nelerdir?

Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet Resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Türkiyede ifade özgürlüğü var mı?

Örnek olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 25. maddesine göre: "Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir." Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

İnternet Ortak Kullanım yasal mı?

Servis sağlayıcı ile yapılan sözleşme gereği, ortak internet kullanımı suç teşkil etmektedir. Sözleşmede de belirtildiği gibi, internet hizmeti, bireysel kullanım amacıyla sağlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

İnternet paylaşmanın cezası nedir?

Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre kendi aboneliğini bir şekilde (şifresini vererek veya kablo ile) komşularıyla veya üçüncü şahıslarla paylaşan kişiler için bin günden on bin güne kadar idari para cezasına çarptırıldığı ifade ediliyor. Kanun, bu kişileri lisans almadan internet servisi yapan kişi olarak tanımlıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Bilinçsiz internet kullanımı nedir?

Bireylerin internet kullanım miktarının normalden, alışılagelmiş olandan veya planlanandan daha fazla olarak kullanılması problemli internet kullanımı olarak tanımlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

En temel haklarımız nelerdir?

ANAYASAL HAKLARIMIZ
  • Yaşama hakkı
  • Kişi dokunulmazlığı
  • Kişi hürriyeti ve güvenliği.
  • Özel hayatın gizliliği ve korunması
  • Yerleşme ve seyahat hürriyeti.
  • Din ve vicdan hürriyeti.
  • Düşünce ve kanaat hürriyeti.
  • Bilim ve sanat hürriyeti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pinarbasi.gov.tr

Kişisel haklar nelerdir?

Kişisel haklarımız, fiziki ve ahlaki bütünlüğümüzü korur ve kişilerin kendi düşünce, din ve inançlarını korumalarına izin verir. Eşitlik ve özgürlük hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, dini vecibelerini yerine getirme özgürlüğü, işkence görmeme ve öldürülmeme hakları gibi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastamonu.gov.tr

Kişiye özel haklar nelerdir?

Bu haklar arasında, kişi ve konut dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği, haberleşme hürriyeti, din ve vicdan özgürlüğü, özel yaşamın gizliliği gibi hak ve hürriyetler sayılabilir. Bu tür haklar açısından esas olan devletin bunlara dokunmaması veya dokunulmamasını sağlamasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Insan hakları sınırlı mıdır?

'Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınırlanması' yan başlığını taşıyan 13. maddeye göre; “Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukif.com

Özgürlük sonradan kazanılan bir hak mıdır?

Nesnel Özgürlükler insana doğuştan verilmemiş olup, İnsanın sonradan toplum içerisinde kazandığı özgürlüklerdir. Nesnel özgürlükler bir insanın temel haklarından sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adanatabip.org.tr

En önemli özgürlüğümüz nedir?

Temel hak ve özgürlüklerin en temel ve olmazsa olmazı ise, düşünce özgürlüğüdür. Düşünce özgürlüğü, insan onuru ve insanın maddi ve manevi varlığını geliştirme temel hakkına dayanmakta, özgür bir birey olmanın ve özgür bir topluma sahip olmanın en önemli öğelerinden birini teşkil etmektedir[1].

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bianet.org

İnternet nedir nasıl üretilir?

İnternet, çok protokollü bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da tanımlanabilir. Binlerce akademik ve ticari ağ ile devlet ve serbest bilgisayar ağının birbirine bağlanmasıyla oluşmuştur. Bilgisayarlar arasında bilgi çeşitli protokollere göre paketler hâlinde transfer edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türk halkına göre gençler internete nereden giriyor?

Gençler interneti en çok sosyal ağlara bağlanmak (yüzde 54,7) için kullanırken, haber okumak (yüzde 39,9) ve bilgi almak (yüzde 39,3) oranla onu takip ediyor. Araştırmaya katılan gençler, internette en az yüzde 6 oranla blog yazıyor ve şans oyunları oynuyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: digitalage.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT