Ödenmemiş 3 faturası biriken üyelerimizin, güncel dönem faturası hariç tüm fatura borçlarını ödememesi durumunda yayınları kapanmakta ve internet hızı kısıtlanmaktadır.
BTK'nın aldığı karar ile bu değiştirildi. İkinci faturanın son ödeme tarihinin 15 gün geçmesinin ardından hat kapatılıyor. Borcunu ödemeyen vatandaşlar hat kapama ve borç ödeme listesine alınıyor. Listenin durumuna göre kapatma işlemi bir ya da iki gün önce de gerçekleşebiliyor” açıklamasında bulundular.
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Kısıtlama : 3- Kısıtlama öncesinde kısa mesaj ile yapılan bildirime rağmen, fatura borcu ödenmezse, kısa mesajda belirtilen kısıtlama tarihinde borçlu hattın kullanımları kısıtlanır. Borçlu hat, faturanın son ödeme tarihini geçtikten sonraki ilk fatura kesim tarihi öncesinde, kısıtlanmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
İki dönem su fatura bedelini belirtilen tarihlerde ödemeyen abonelerin suyu kesilir ayrıca açma kesme ücreti tahsil edilir.
Elektrik faturalarında yer alan son ödeme tarihine kadar ödeme yapılmazsa, ödenecek bedele günlük faiz eklenir. Son ödeme tarihi geçtikten sonra elektrik hemen kesilmez. Borç bir süre daha ödenmezse, elektrik dağıtım şirketi tarafından ikinci kez ödeme bildirimi yapılır.
Aksi takdirde kişiler yasal pürüzler ile karşı karşıya kalabilir. Geriye dönük kesilecek faturanın satış tarihinden sonraki 7 gün içerisinde kesilmesi zorunludur. Bu süre zarfını aşan geriye dönük elektronik faturalar geçersiz sayılır ve para cezasına konu olur.
Yasal olarak geriye dönük faturalar 7 gün içinde düzenlenmelidir.
30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
Ödenmemiş 3 faturası biriken üyelerimizin, güncel dönem faturası hariç tüm fatura borçlarını ödememesi durumunda yayınları kapanmakta ve internet hızı kısıtlanmaktadır. Faturalarınızın düzenli olarak ödenebilmesi için otomatik ödeme talimatı verebilir, yayınlarımızdan kesintisiz faydalanabilirsiniz.
Bu bildirim aynı zamanda tüketicinin kayıtlı cep telefonu ve e-posta adresine yapılır. 5 iş günü sonunda ödeme yapılmaması halinde tüketicinin elektriği kesilir.
3. Bildiriden sonra ödenmezse hizmet kesintiye uğrar.
Elektrik, internet veya telefon faturası gibi faturalar zamanında ödenmediğinde bu hizmetiniz kesilir ve hizmeti kullanamazsınız.
Türk Telekom WiFi hizmeti üzerinden oturum açtıktan sonra herhangi bir veri kullanımı olmaz ise 15 dk içinde otomatik olarak bağlantı kesilir. Bilgisayar kapandığı gibi durumlarda da veri alışverişi olmayacağından 15 dk sonra sistem otomatik olarak bağlantıyı kesecektir.
15 Ağustos 2022 itibarıyla son ödeme tarihi geçmiş faturalara uygulanan aylık %1,6 gecikme faiz oranı aylık %2,5 oranında, günlük %0,083 oranında uygulanacak şekilde revize edilmiştir.
Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
213 sayılı Vergi Usul Kanunun 231'inci maddesinin 5'inci bendinde "Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir.
Süre de 7 gün olarak belirlendiğinden; Tebligat Kanununa göre yapılacak tebligatın yapıldığının ertesi günü hesaplanmaya başlayacaktır. Örneğin; 02.01.2022 tarihinde yapılan tebligatta süre ertesi gün yani 03.01.2022 tarihinde hesaplanmaya başlanır. 7 gün eklenerek sürenin son günü 09.01.2022 tarihi olarak hesaplanır.
Aynı günde aynı kişilere düzenlenen faturalar topluca birlikte değerlendirilecek olup, faturaların vergi dâhil tutar toplamının belirtilen tutarı aşması halinde, söz konusu faturaların e-Arşiv Fatura olarak düzenlenmesi ve alınması zorunluluğu bulunmaktadır.
Fatura kesildikten sonra üzerine kaşe basılır ve şirket yetkilisi tarafından imzalanır. Faturalar sıra takip eder, sıra ile kesilir, sıra atlanmaz. Faturalarınız kaybolur ise vergi dairesine bildirimde bulunmanız gerekir.
Fatura seri numarasına göre düzenlenmek zorundadır. Mutlaka maliye ile anlaşmalı olmasına dikkat edilmelidir. Fatura mal ve ya hizmet satışının azami 7. gününe kadar düzenlenmelidir. Fatura en az 1 aslı bir sureti olmak üzere 2 nüshadan oluşmalıdır.
Bir satışın gerçekleştiğine dair kanıt niteliğinde bir belge olan faturanın kesilmesi kanuni olarak zorunludur. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu 353. maddesine göre satış yapılmasına rağmen fatura kesilmemesi hem satış yapan hem de alıcı için cezai işlem uygulanmasını gerektirir.
Faturanızı, son ödeme tarihinden sonra ödemeniz durumunda fatura tutarınız üzerinden hesaplanarak "Geç Ödeme Bedeli" yansıtılır.
Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesinde “Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği” belirtilmiştir.
184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır. Sonraki 92 günlük süre boyunca yine yükleme yapılmamışsa hattınız dış aramalara kapanır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz. 92 gün sonunda ise hattınız tamamen kapatılır ve söz konusu hatta ilişkin Abonelik Sözleşmeniz iptal edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri