WhatsApp bildiğiniz gibi internet üzerinden sizlere mesajlaşma, arama ve görüntülü konuşma imkanı veriyor. Bağlantınız olmadığı zamansa, Wi-Fi ve hücresel ağ açılana kadar yolladığınız tüm mesajlar asılı kalıyor ve bağlantı geldiğinde karşı tarafa iletiliyor.
Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ı internetsiz de kullanmak mümkün.
Not: WhatsApp'ı bağlı cihazlarınızda kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalması gerekmez. Ancak telefonunuzu 14 günden uzun bir süre boyunca kullanmazsanız bağlı cihazlarınızdaki oturumlardan çıkış yapılır. WhatsApp hesabınıza kaydolmak ve yeni cihazlar bağlamak için birincil telefonunuzu kullanmanız gerekir.
Aradığın kişi tarafından engellenmiş veya aradığın kişiyi engellemiş olabilirsin. Bu durumda da karşı tarafa ulaşamazsın. Aradığın kişi WhatsApp kullanmıyor olabilir. WhatsApp uygulamasını kullanmayan birine ulaşamazsın.
Kısacası WhatsApp'ın sesli arama işlevi, aynı Skype ve benzeri uygulamalar gibi çalışıyor. Ancak internete 3G ile bağlıyken yapacağınız görüşmelerin, aylık veya haftalık veri kotanızı etkileyeceğini unutmayın. WhatsApp'ın veri tüketimini telefonunuzun ilgili menüsünden izlemeniz mümkün.
İlgili 35 soru bulundu
Türkiye'de mesajlaşma için en çok kullanılan uygulama WhatsApp, görüntülü konuşmanın popülerleşmesiyle birlikte birkaç yıl önce görüntülü konuşma özelliği de getirdi. Bu sayede insanlar genellikle WhatsApp üzerinden görüntülü konuşuyorlar. WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar.
Telefon dökümanı yalnızca telefon konuşmaları ve SMS ve internete giriş bilgilerine ilişkindir. İnternet kullanımında hangi sitelere giriş yapıldığı gibi içeriğe ilişkin bilgiler dahi kullanılmamaktadır. Bu sebeple telefon dökümanında Whatsapp konuşmalarının ilgili operatörden talep edilmesi mümkün olmayacaktır.
WhatsApp'ta engellendiğini anlama yöntemleri arasında en iyisi, profil fotoğrafını kontrol etmektir. Bir kişi sizi engellediği zaman WhatsApp aranızdaki bağlantıyı tamamıyla keser. Bu kesintiye, profil fotoğrafları da dahildir. Eğer önceden görebildiğiniz resim aniden silindiyse, engellenmiş olabilirsiniz.
Aramanın beklemesi kısmında ise arayan kişi normal telefon sesini duyacak. Eğer kullanıcı aktif bir aramadaysa ve cihazına bir başka çağrı gelirse bunu bildirimde görebilecek. Sonradan arayan kişi aradığı kişinin halihazırda bir aramada olduğunu bilmeyecek.
Android'de Whatsapp Görüntülü Arama Kapatma
Öncelikle WhatsApp'ı açın ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Ardından, 'Ayarlar' seçeneğine tıklayın ve 'Arama Ayarları'na gidin. Bu sayfada, 'Görüntülü Arama' seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği kapatarak, görüntülü arama özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.
Sürekli olarak yapılan güncellemelerin sonucunda whatsapp web artık masaüstü bilgisayarlarda istenildiği kadar kullanılabiliyor. Telefon kapansa ya da telefonun şarjı bitse ya da internet bağlantısı kesilse bile uygulama masaüstü bilgisayar üzerinden kullanılmaya devam edilebiliyor.
Eski telefon numaranızla ilişkili olan WhatsApp hesabınız silinir, böylece kişileriniz WhatsApp kişiler listelerinde artık eski telefon numaranızı göremezler.
Eğer pil tasarrufu açıksa veya bluetooth bağlıysa, lütfen bunları devre dışı bırakın ve eğer sorun devam ederse bize haber verin. Ek olarak, lütfen telefonunuzu kapatıp yeniden başlatın ve başka uygulamaların telefonunuzdaki kamera, mikrofon veya kulaklığı kullanmadığına emin olun.
Eğer internet bağlantınız yoksa, bunun yerine SMS kullanarak da popüler mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem iOS hem de Android tarafında uygulama arayüzünü taklit eden birçok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Bu uygulamaları indirerek cihazınızdan mesaj yollayabilirsiniz.
Son görülme ve çevrimiçi bilgisi, kişilerinizin WhatsApp'ı en son ne zaman kullandığını ve çevrimiçi olup olmadığını gösterir. Bir kişinin çevrimiçi olması, bu kişinin cihazında WhatsApp'ın ön planda açık ve İnternet'e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu durum her zaman kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez.
Whatsapp'a gelen sesli arama özelliği başınızı yakabilir; zira konuştuğunuz her dakika giden 1,3 MB'lık kota kullanımı faturaları kabartabilir.
Sonuç olarak Devlet, WhatsApp mesajlarına ulaşamaz. Fakat yapılacak bir yasal düzenlemeyle WhatsApp mesajını gönderen Cihazın Bilgisi, Lokasyon bilgisi, Hesaba ait telefon bilgisi vs. ulaşabilir. Ya da Çin de olduğu gibi WhatsApp içerikleri kontrol edilemediğinden uygulamanın kullanılması tümden yasaklanabilir.
WhatsApp'ta sesli veya görüntülü arama yaptığınız sırada biri sizi ararsa bildirim alırsınız.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Bu kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaz.
Yani hat daha bağlanmadan düşüyor. Numara engelleme ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer önemli bilgi de engellenen kişinin çağrılarını engelleme işlemini yaptıktan sonra göremeyeceğinizdir. Yani birini engellediğiniz zaman sizi arayıp aramadığını öğrenemezsiniz.
Ayarlar - Uygulamalar ve Bildirimler - Bildirimler'e gidin. Bildirim Geçmişi seçeneğini bulun ve “Bildirim Geçmişini Kullan”ı açın. Silinen WhatsApp yazışmaları dahil gelen tüm bildirimler burada görünecektir. Bu adımları uyguladıktan sonra, mesajı gönderen kişi, silmiş olsa bile tüm mesajları okuyabilirsiniz.
Bununla beraber operatörler yalnızca son 5 yıla ait telefon kayıtlarını muhafaza etmektedir. Bu kapsamda geçmişe dönük telefon konuşma kayıtlarının 5 yılı kapsayacak şekilde istenilmesi mümkündür.
3 dk. 36 sn. "Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri