Öğrencilerin muafiyet ve intibakları ile ilgili işlemler, başvuru süresinin bitiminden itibaren bir hafta içinde sonuçlandırılır.
Ancak af kanunundan yararlanarak gelen öğrencilerde bu koşul aranmaz. MADDE 4 - (1) Bölümler tarafından kurulan Bölüm İntibak Komisyonu, yapılan başvuruları 5 (beş) iş günü içerisinde değerlendirir.
Bu madde hükmü gereğince kadro şartı aranmaksızın ilgililerin sözleşmeli statüde veya kapsam dışı statüde geçen hizmet süreleri her yıl bir kademe ve her üç yıl bir derece hesabıyla öğrenim durumu itibarıyla yükselebilecekleri dereceyi aşmamak üzere değerlendirilerek intibakları yapılır.
İntibak: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılları ve geçmişteki hizmetleri esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ilerleyebileceği derece ve kademesinin tespit edilip, tespit edilen bu derece ve kademeye müktesebinin getirilmesidir.
İntibakın yapılma zamanı, Devlet memurunun diplomasını veya bitirme belgesini idareye verdiği tarihe göre belirlenmektedir. Memur, belgeyi 1 yıl sonra verirse intibak işlemi o tarih itibari ile yapılır, bu durum memura geriye dönük bir mali hak oluşturmaz. Diploma veya belgenin bir dilekçe ile idareye intikali esastır.
İlgili 21 soru bulundu
Memurun öğrenim durumu, ve geçmişteki hizmet süresi esas alınarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde müktesebinin ilerleyebileceği derece ve kademenin tespit edilerek belirlenmesidir. TERFİ: Memurun bulunduğu kademe ve dereceden bir üst kademe ve dereceye müktesebinin yükseltilmesidir.
İntibak, kelime anlamı ile uyma, uyum gösterme demektir. İntibak eğitimi ise aday öğrencilerin eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okula en kısa sürede uyumunu sağlamak maksadıyla uygulanan bir programdır.
Geçmişte ilki 1979'da olmak üzere 1991 ve son olarak da 2005'de olmak üzere üç kere derece artışı yapıldı. Bugüne kadar üç defa uygulanan ilave bir derece artırılması, haklı olarak uygulamadan yararlanamayan memurların beklentisine yol açıyor. Her memur ilave bir derece uygulamasından sadece bir defa yararlanabiliyor.
e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl, olarak uygulanır." denilmektedir. 1- 25 Şubat 2011 tarihinden sonra göreve başlayanlar, göreve başladıkları tarih esas alınarak, disiplin cezası almamak koşuluyla, 8 yıl sonra bir kademe ilerlemesinden yararlanabilecektir.
Devlet Memurları Kanununa göre intibak ise kanunda belirlenen niteliklere haiz olan ve memurluğa alınan kişinin girişteki niteliklerinin veya mer'i mevzuatın değişmesi sebebiyle mevcut durumun mevzuat ile uyumlu hale getirilmesi olarak tanımlanabilir.
intibak işlemleri için DERS KAYIT HAFTASI'ndan itibaren en fazla 2 hafta içinde bölüme başvurabilirler. Bu nedenle dönem içerisinde intibak işlemi yapılmayacağını bilmelisiniz. Dolayısıyla intibak başvurularınız için gerekli evraklarınızı en geç 22 Şubat'a kadar getirmelisiniz. Sonrasında dilekçeleriniz alınmayacaktır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilerin beklediği açıklamayı yaptı. Bir süredir SSK ve Bağkur emeklilerine verilmesi planlanan intibak zammı 355 TL olarak belli oldu.
Yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yeniden hesaplanacak. Böylece, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artacak. İntibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 TL'ye varan miktarda yükselebilecek.
İntibak işlemi yapmak isteyen öğrenci, öncelikle Üniversite Genel Öğrenci İşleri Merkezi'nden intibak paneli açtırmalıdır. Öğrenci, muaf olmak istediği dersleri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİSİS) intibak bölümü ders ekle kısmından (derslerin İngilizce adlarıyla birlikte) sisteme girecek ve mutlaka onaya gönderecektir.
Yeni kayıt yaptıran öğrenciler yapılan intibakında yanlışlık olduğunu düşünüyorsa bu belgeyi doldurup kayıtlı olduğu Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüklerine itirazda bulunabilirler.
2) Öğrencinin transkriptinde başka bir bölümden alınan bir ders varsa bu dersin kendi bölümündeki bir dersle eşleştirilmesi yani intibakı gerekmektedir. 3) Transkriptte başarısız bir dersin yerine başka bir ders alınmış ve başarısız ders transkriptte görünüyor ise bu dersin silinmesi/eklenmesi için dilekçe verilir.
Her memur, bulundukları kademede en az bir yıl çalıştıktan sonra otomatik olarak kademe ilerlemesi yaşar. Bu ilerleme, disiplin cezaları hariç, yasal bir haktır ve idare tarafından engellenemez. Kademe ilerlemesi, maaş ve kıdem artışı dışında, görev, yetki ve sorumluluklarda herhangi bir değişiklik yapmaz.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Memur kadroları 190 sayılı Genel Kadro ve usulü hakkında KHK ile düzenlenmiş bulunmaktadır. Kadrolar 190 sayılı KHK ve ikncil mevzuatı çerçevesinde değiştirilebilmektedir. İkinci şart; bulundu derecede 3 yıl çalışma ve 3 üncü kademede 1 yıl bulunmama şartı gereklidir.
Bu kanun hükümleri nedeniyle sözleşmeli iken kadroya geçen tüm personele ilgili şartları taşımaları kaydıyla iki yılda bir, ekstra bir kademe verilmeli, sekiz yıl üst üste disiplin cezası almayanlara ise ilave bir kademe verilmesi gerekmektedir.
İntibak işleminde emsal uygulamasına gidilmekte ve memurun kazanılmış hak aylığı en çok emsalinin ulaştığı seviyeye yükselebilmektedir. Bu itibarla, intibak işleminde emsaline takılan memurun terfi tarihi genellikle değişirken, yeni terfi tarihi ise emsali ile aynı tarih olmaktadır.
İntibak Yasası Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda İntibak yasa tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Yasa, 2000 yılı öncesi emekli aylıklarında yaşanan farklılığı gideriyor.
İntibak, hangi dönemde emekli olursa olsun prim kazancı, prim ödeme gün sayısı eşit olanların aylıklarının eşitlenmesi, farklılıkların ortadan kaldırılması anlamına geliyor.
Kademe: Memur, 1. kademede en az 1 yıl başarılı hizmet süresini tamamladıktan sonra 2. kademeye ilerler. 3. Kademe: Memur, 2. kademede en az 2 yıl başarılı hizmet süresini tamamladıktan sonra 3. kademeye ilerler. 4. Kademe: Memur, 3. kademede en az 3 yıl başarılı hizmet süresini tamamladıktan sonra 4. kademeye ilerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri